۱۰ فروردین ۱۴۰۱، ۱:۰۷
کد خبرنگار: 860
کد خبر: 84698943
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نمادهای شهری نوروز و استقبال مسافران

۱۰ فروردین ۱۴۰۱، ۱:۰۷
کد خبر: 84698943
نمادهای شهری نوروز و استقبال مسافران

بروجرد - ایرنا - مبلمان شهری متناسب با نوروز که در آستانه سال نو انجام می‌شود اولین نشانه های نوروزی هر شهری است، که مسافران با ورود به آن شهر مشاهده می‌کنند و با اندک درنگی که در کنار این سمبل‌های نوروزی دارند در واقع رضایت و استقبال خود را از آن نشان می‌دهند.

به گزارش ایرنا، نمادها و نشانه‌های نوروز همزمان در روزهای پایانی سال در همه شهرها توسط شهرداری‌ها نصب می‌شود از چیدن هفت سین در ابعاد و اندازه‌های مختلف تا سایر المان های متناسب با این ایام که همواره مورد استقبال مسافران و گردشگران است.

فرقی نمی کند در کدام شهر و کجای ایران باشید با گذر در خیابان ها و میادین آن شهر می توان این نشانه های نوروزی را مشاهده کرد و البته هیجان و شوق مسافرانی که سعی در گرفتن عکس در کنار این نشانه ها را دارند را نمی توان انکار کرد، می توان گفت این نمادهای نوروزی در واقع نوعی عمومی کردن شادی است که برای مردم جذابیت دارد.

حتی اگر از دید هنری در ساخت و نصب این نمادها دقت نظر زیبایی شناسانه کافی انجام نشده باشد ولی ماهیت نوروز و شادی که مردم در سفرهای نوروزی با خود همراه دارند این نمادهای متفاوت را که در زمان های دیگر سال مشاهده نمی کنند برای آنها جذابیت دارد و باعت درنگ آنها در کنار این المان ها می شود.

 نصب این نمادهای نوروزی در شهرها اقدامی پسندیده از سوی شهرداری است به خصوص اینکه تازگی و پویایی بصری برای شهروندان اعم از مسافران و ساکنان همان شهر ایجاد می کند و البته در گفت و گو با مردم و مسافران به نکاتی اشاره شد که می‌تواند در بهتر انجام دادن این اقدام کمک کننده باشد.

زن جوانی که در حال عکس گرفتن از هفت سین ورودی شهر بروجرد است، می گوید: این نمادها برای مردم تازگی داشته و به نوعی با سرسبزی طبیعت همخوانی دارد و مردم هم هر چیز تازه را دوست دارند، اگر همراه این طراحی ها موسیقی هم پخش شود شادی جمعی بیشتر و بدون هزینه آنچنانی فراهم خواهد شد.

وی افزود: در مسیر مسافرت که از شهرهای مختلف عبور می کنی تقریبا در ابتدای هر شهری این هفت سین ها ساخته شده اند فقط طراحی هر شهری با شهر دیگر فرق دارد، اقدام زیبایی است که اگر سایر آیین ها و سنت ها را مثل شب یلدا هم این گونه برگزار کنند مورد استقبال قرار می‌گیرد.

مرد میان سال دیگری می گوید: اگر در ساختن این نمادهای نوروزی در هر شهر و منطقه ای به نوعی فرهنگ و آداب رسوم منطقه مثل لباس محلی آن مناطق نشان داده شود به زیبایی بیشتر این نمادها کمک می کند.

این مسافر که خود را علاقه مند به موسیقی های محلی می داند، می گوید: در کنار این نشانه های نوروزی که در ورودی و معابر شهرها نصب می شود، شایسته است که موسیقی محلی همان شهر هم پخش شده تا تفاوت های شهرها در اجرای یک آیین به خوبی دیده شود.

دختر جوانی که در ایام نوروز به بروجرد سفر داشته است، می گوید: اگر طراحی های هفت سین که بصورت نمادهای نوروزی در شهرهای مختلف نصب می شود در هر شهر متناسب با فرهنگ آن شهر باشد به جذابیت بیشتر آنها کمک کرده و از تکراری شدن آن جلوگیری می کند.

وی می افزاید: علاوه بر نمایش فرهنگ محلی می توان از شخصیت های معروف و مشهور هر منطقه نیز سمبل هایی بصورت مجسمه یا تندیس تهیه کرد تا ضمن معرفی نوروز در قالب فرهنگ هر شهر بتوان شخصیت های برجسته آن منطقه را هم مطرح کرد.

شهروند دیگری در خصوص شادی پیمایی های نوروزی همزمان با نوروز در شهر انجام می شود، گفت: حرکت بسیار خوبی است که باعث شادی مردم می شود و هر چیزی که باعث شادی ملت در این شرایط شود مورد پذیرش است.

این شهروند بروجردی می گوید: مردم هر شهر نیاز به شادی دارند و شاید دیگر کسی مجال و زمان و توان رفتن به سینما، تماشای تئاتر یا کنسرت های موسیقی را نداشته باشد اجرای برنامه های عمومی موسیقی یا همین شادی پیمایی های متناسب با نوروز به شادی مردم و بخصوص کودکان خیلی کمک می کند.

مبلمان شهری اولین نمای بصری است که به محض ورود به آن شهر جلب توجه می کند شاید بتوان گفت بیشترین زمانی که مردم بیشترین توجه را به همین نمادها و نشانه های شهری دراماکن عمومی دارند ایام نوروز است و برای همه ما چه بعنوان شهروندان هر شهر یا بعنوان مسافرانی که به شهرهای دیگر سفر داشته ایم تصویری آشنا وجود دارد و آن اینکه افرادی سعی در عکس گرفتن با برخی المان های شهری که به هر نحوی برای آنها جالب بوده است.

جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی در این خصوص می گوید: نمادهای شهری متناسب با نوروز به نوعی به تداوم فرهنگ آغاز سال نو کمک می کند و در عین حال یکی از کارکردهای این نمادها پیوند مکان، زمان و تجربه افراد در یک نقطه است.

معصومه زارعی با بیان اینکه مبلمان شهری متناسب با یک آیین می تواند حس همبستگی و تعلق اجتماعی را بیشتر کند، گفت: زمانی که در هر نقطه ای از یک جامعه متناسب با یک فرهنگ یا سنت و آیینی که به نوعی مورد پذیرش و مقبولیت همگان قرار دارد اقداماتی نمادین اعم از آذین بندی شهری یا نصب نمادهایی که سمبل آن سنت هستند صورت می گیرد همه افراد آن جامعه احساس تعلق و همبستگی اجتماعی بیشتری به آن جامعه دارند.

وی افزود: در مورد آیین کهنی همچون نوروز که تناسب زمانی با مسافرت های عمومی دارد، فرد با خروج از شهر و منطقه خود، با ورود با هر شهر و مکان دیگری با مشاهده نمادها و نشانه هایی که به آنها باور داشته، احساس همراهی و شادی بیشتری دارد.

زارعی با اشاره به اینکه زیباسازی شهر متناسب با آیین های نوروز در واقع همان مبلمان شهری متناسب با نیاز شهروندان است، گفت: این نوع نمادسازی اگر مطابق با فرهنگ و اقلیم و ارزش های هر شهر باشد ضمن انتقال حس همبستگی می تواند تقویت کننده ارزش های بومی و محلی هر شهر هم باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha