حجتالاسلام مجید نصیرایی روز دوشنبه در اولین نشست کارگروه اشتغال شهرستان فردوس در سال ۱۴۰۱ گفت: صرف پرداخت تسهیلات به افراد بهویژه تسهیلات خرد به معنای ایجاد اشتغال نیست و نباید پرداخت این تسهیلات مبنای آمار ایجاد شغل قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تحول ابتدا باید در فکر، نگاه و باور ما اتفاق بیفتد افزود: امید مردم برای رفع مشکلات و ایجاد اشتغال به این جلسات و مسئولان است لذا باید با داشتن نقشه راه و نگاه علمی و واقعی به مسائل منطقه و شهرستان بپردازیم.
رییس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی اظهار داشت: قبل از آغاز هر کاری باید نقشه راه در شهرستان تبیین شود و ادارات ملزم به تبعیت از این نقشه راه هستند.
وی گفت: اگر در شهرستان دستورالعملی تبیین و تصویب شد ادارات باید در راستای آن اقدام کنند، در غیر این صورت فرماندار موظف است با آن اداره برخورد کند.
نصیرایی با بیان اینکه نباید فقط کاستیها و خطاها در جامعه بزرگنمایی و به آن پرداخته شود گفت: باید این نهضت در همه شهرستانها ایجاد شود که اگر مدیری کار خوبی انجام داد هم در نماز جمعه و هم توسط رسانه ها مورد تشویق قرار بگیرد.
سرپرست فرمانداری فردوس نیز در این نشست گفت: مبنای فعالیت ما در شهرستان، اشتغال واقعی است.
مهدی روشن با اشاره به الگوی پیشنهادی توسعه کار در خانه افزود: باید برای توسعه اشتغال خانگی، فرهنگسازی شود و با ساماندهی ملزومات آن، کار را با کمترین هزینه به خانهها بیاوریم.
وی سه محور را برای حوزه تولید و اشتغال این شهرستان تعریف کرد و گفت: احیای واحدهای تعطیل و نیمهتعطیل، نحوه بهرهبرداری از ظرفیتهای اشتغال ایجاد شده توسط دستگاههای اجرایی و احیای زنجیره اشتغال از تامین مواد اولیه تا بازار، سه محوری است که باید در دستور کار مدیران و اعضای کارگروه اشتغال شهرستان قرار گیرد.
سرپرست فرمانداری فردوس تاکید کرد: اگر قرار است تسهیلاتی در کشور و استان توزیع شود باید هدفمند باشد.
امام جمعه فردوس هم گفت: نظام جمهوری اسلامی یک نظام مردمسالاری دینی بوده و پاسخگوی همه نیازمندیهای مردم است.
حجتالاسلام محمد شاکری افزود: با این حال مشکلاتی در جامعه وجود دارد که باید بررسی شود آیا مشکل از قانونگذاری است یا اینکه قوانین مصوب بهخوبی اجرا نمیشود.
وی گفت: گاهی اجرا نشدن قانون مشکل ایجاد میکند که باید توسط دستگاههای متولی، نظارت بیشتری صورت بگیرد.
امام جمعه فردوس افزود: در حکومت اسلامی باید همه افراد جامعه که رابطه مستقیم با اجرای قانون دارند، شجاعت بیان ضعفهای یک قانون را داشته باشند.
وی تاکید کرد: مسوولان باید در خطبههای نماز جمعه پایان سال گزارشی از عملکرد خود به مردم ارایه دهند که درخصوص ایجاد اشتغال یا رفع موانع بر سر راه مردم و مسایلی از این دست چه اقداماتی انجام دادهاند.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان فردوس در ادامه گفت: صدور مجوز مشاغل خانگی در این شهرستان سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن رشد سه برابری داشته و زمینه اشتغال ۲۲۰ نفر را فراهم کرده است.
حمیدرضا صولتی افزود: در حوزه صدور مجوز مشاغل خانگی در سال گذشته ۸۹ مجوز صادر شده که از این تعداد ۶۹ مجوز مشاغل مستقل و ۲۰ مجوز مشاغل پشتیبان بوده است.
وی گفت: تعهد ایجاد اشتغال شهرستان فردوس که توسط استانداری اعلام شده، ۷۵۳ نفر بوده که تاکنون ۹۴۴ نفر اشتغال در سامانه رصد به ثبت رسیده و بیانگر تحقق ۱۲۵ درصدی اشتغال در فردوس است.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی فردوس اضافه کرد: دز حوزه اشتغال روستایی در سال گذشته ۲۵ میلیارد و ۱۴۶ میلیون تومان تسهیلات برای اشتغال یک هزار و ۳۵۸ نفر به ۱۹۸ واحد تولیدی پرداخت شده است.
وی گفت: در بازرسیهای صورت گرفته از این ۱۹۸ واحد، چهار واحد متخلف شناخته شد و تسهیلات به بانکها برگشت داده شده است.
صولتی اظهار داشت: با صدور این مجوزها که نسبت به مدت مشابه سال قبل سه برابر افزایش داشته، زمینه اشتغال ۲۲۰ نفر فراهم شده است.
وی افزود: تاکنون هشت میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان تسهیلات به واحدهای آسیبدیده از کرونا نیز پرداخت شده است.
نظر شما