۷ فروردین ۱۴۰۱، ۱۶:۵۱
کد خبرنگار: 948
کد خبر: 84696304
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استاد دانشگاه: ظرفیت‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی خراسان شمالی تقویت شود

بجنورد- ایرنا- رییس دانشگاه پیام نور خراسان شمالی گفت: اقتصاد استان بر مبنای کشارزی بنا نهاده شده است و برای رونق تولید و اشتغال باید از ظرفیت دانش بنیان ها در این بخش استفاده شود.

نورالله فیضی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، پیرامون شعار سال ۱۴۰۱ به عنوان «سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: استان خراسان شمالی از بنیه صنعتی، کشاورزی، گردشگری و خدمات برخوردار است که هنوز زیرساخت‌های خوبی برای آن‌ها فراهم نشده و باید روی این موارد تمرکز کرد تا ظرفیت‌های بالقوه بیش از گذشته اجرایی شوند.

وی تصریح کرد: اقتصاد مبتی بر دانش بنیان از حلقه های مفقوده در کشور ما محسوب می شود و ضرورت دارد تا در این بخش سرمایه گذاری بیشتری شود.

رییس دانشگاه پیام نور خراسان شمالی افزود: سابقه نشان داده که در هر بخشی با اراده و اطمینان لازم ورود کرده ایم، بسیاری از مشکلات را برطرف کردیم و این موضوع در رفع مشکلات منابع انسانی دانشگاه ها به خوبی مشهود است زیرا با جذب نیروی انسانی متخصص و خلاق در بخش های مختلف دانشگاهی به جایگاه مناسب علمی دست یافته ایم.

وی دانشگاه ها را مرجع علمی بسیاری از شرکت های دانش بنیان دانست و ادامه داد: نسل دوم دانشگاه ها در کشور پژوهش محور شده اند و از فاز آموزشی به سمت تولیدات علمی تغییر جهت یافته اند و این امر موجب شده تا بواسطه فعالیت شرکت های دانش بنیان بسیاری از جوانان ما صاحب شغل شوند.

فیضی بیان کرد: اگر معتقدیم که دانشگاه ها نقش مهمی در تولید و اشتغال ایفا می کنند باید به سمت کارآفرینی رفت و این مقوله با علم و خلاقیت نسل جوان تحقق می یابد و در اینصورت است که این مکان علمی، پژوهشی و آموزشی می تواند بعنوان یار جامعه تلقی شود و به صورت هدفمند زمینه اشتغال و کارآفرینی را فراهم کند.

وی خاطرنشان کرد: باید از این فضا بهره برد و علم را تبدیل به ثروت کرد و همچنان که شرکت های دانش بنیان در حوزه های شیمیایی و معدنی به خوبی فعالیت می کنند، باید سمت و سوی این بخش را در حوزه های کشاورزی، دارویی، مواد غذایی و صنایع نیز تقویت کرد.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: اقتصاد دانش بنیان، اقتصادی نیست که در آن از فناوری‌های پیشرفته استفاده شود، بلکه در این مدل تمام کسب و کارها و صنایع به فراخور نیاز از توزیع و کاربرد دانش در پیشبرد اهداف خود بهره می‌برند.

وی اضافه کرد: معافیت‌های مالیاتی کارفرمایی، تهیه داده‌های اقتصاد محلی و به کارگیری علم بازاریابی، حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و استارت‌آپ‌ها ، توسعه کسب‌وکارهای روستایی، اعطای تسهیلات هدفمند برای تقویت صنایع جذاب کشور و نظارت دقیق بر فرآیند مصرف آن از دیگر اقدام‌های مهمی است که در خصوص ایجاد اشتغال باید مد نظر قرار داد.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور خراسان شمالی یادآور شد: بهره گیری از خلاقیت و ظرفیت جوانان و دانشجویان توسط شرکت‌های دانش‌بنیان، راهکاری مهم در راستای تحقق شعار سال و رسیدن به اهداف آن است و باید همواره بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

مقام معظم رهبری در پیام نوروز خود سال ۱۴۰۱ را سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی» نامیدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha