به گزارش ایرنا از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، حسام الدین آلا گفت: نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر توسط مقامات رژیم اشغالگر اسرائیلی در اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس و جولان اشغالی سوریه و وخامت اوضاع انسانی در نتیجه حملات مکرر این رژیم و محاصره نوار غزه برای بیش از ۱۵ سال، همچنان بارزترین مشخصه اوضاع در سرزمینهای عربی اشغالی با تشدید جنایات اشغالگری اسرائیل علیه مردم فلسطین و مردم جولان اشغالی سوریه، است.
وی افزود: عملیات شهرک سازی که اشغالگران به اجرای آن در سراسر فلسطین، به ویژه در قدس و اطراف آن و در جولان اشغالی سوریه ادامه می دهند، منبع اصلی نقض حقوق بشر است.
نماینده سوریه اضافه کرد: رژیم اشغالگر به تشدید و گسترش شهرکسازی، تصرف زمین، سرقت منابع طبیعی و تغییرات جمعیتی در مغایرت با قطعنامههای بینالمللی ادامه میدهد.
آلا تاکید کرد که سوریه اقدامات غیرقانونی رژیم اشغالگر برای تغییر ماهیت حقوقی و جمعیتی جولان اشغالی سوریه را که نقض تعهدات قانونی بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو و قطعنامه های شورای امنیت از جمله قطعنامه ۴۹۷ سال ۱۹۸۱ است، رد میکند.
وی همچنین بر مخالفت سوریه با طرحهای شهرک سازی اعلام شده از سوی کابینه رژیم صهیونیستی در جولان اشغالی مبنی بر چند برابر کردن تعداد شهرک نشینان در این منطقه، تاکید کرد.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد در ادامه گفت: سوریه اقدامات تبعیض آمیز رژیم اشغالگر اسرائیل و نقض حقوق اساسی مردم جولان اشغالی سوریه از جمله حق تحصیل، بهداشت، کار، غذا، سرپناه، زندگی مناسب، آزادی رفت و آمد و اقامت را محکوم میکند.
آلا افزود: سوریه بار دیگر از شورای حقوق بشر و دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر می خواهد که بر این اقدامات اعمال نظارت و مستندسازی کنند.
وی با اشاره به عزم سوریه برای مقابله با حملات رژیم اسرائیل، تاکید کرد که تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه که به تازگی مناطق مسکونی و تأسیسات حیاتی غیرنظامی را تحت تأثیر قرار داده است، نقض قطعنامههای شورای امنیت و توافقنامه جدایی نیروها در سال ۱۹۷۴ است و اقدامات تجاوزکارانهای است که بدون حمایت مطلق آمریکا و غرب از اسرائیل صورت نمیگرفت.
نماینده سوریه مجددا بر حق مسلم سوریه برای بازپس گیری جولان اشغالی و رد قاطعانه اقدامات یکجانبه توسط اشغالگر برای تداوم اشغال آن و حمایت قاطع از حق مردم فلسطین برای ایجاد کشور مستقل خود با قدس به عنوان پایتخت آن، تاکید کرد.
بلندیهای جولان همواره بخشی از خاک سوریه از زمان استقلال این کشور بوده است و اقدام رژیم صهیونیستی در اشغال این بلندیها در جریان جنگ ۶ روزه اعراب و اسرائیل در ژوئن سال ۱۹۶۷، تغییری در وضعیت تاریخی و نیز حقوقی بلندیهای جولان نمیدهد.
گرچه رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۱ میلادی قوانین داخلی خود را به این منطقه تسری داد که از نظر حقوقی، به منزله انضمام اعلام نشده آن به خاک فلسطین اشغالی بود، اما جامعه بینالمللی هیچگاه این اقدام را به رسمیت نشناخته و بلندیهای جولان را همچنان اراضی اشغال شده در جنگ تلقی میکند.
نظر شما