عزیز جوانپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: قدرت کشورها ناشی از قدرت نوآوری و فناوری آنهاست و صادرات نوآوری موجب صدور قدرت و نفوذ کشور ها می شود.
وی افزود: کالا و خدمات مبتنی بر علوم دانش بنیان ارزش افزوده خواهد داشت و در نتیجه فناوری داخلی سازی می شود و همان طور که گفته شد، نتیجه آن درون زا شدن اقتصاد است.
وی تاکید کرد: بر این اساس ایران باید از وابستگی به فناوری ها رها و صنایع مونتاژ و صادرات مواد خام دور شود.
جوانپور ادامه داد: این امکان و توانایی را باید صنایع به دانشگاه ها بدهند و از آنها نیازهای خود را طلب کنند؛ بر این اساس است که ارتباط صنعت و دانشگاه به صورت واقعی شکل می گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز با اشاره به اهمیت دانشگاه ها در تحقق شعار امسال گفت: رهبر انقلاب، امسال مسیر دانشگاهها را تعیین کردند و بر این اساس وظایف دانشگاه ها سنگین تر شد، چون که بخش مهمی از موضوع دانش بنیان در فناوری ها و نوآوری ها بر عهده دانشگاه ها است، البته دولت هم از تولید به خصوص تولید دانشبنیان باید حمایت جامع و کاملی داشته باشد.
وی ادامه داد: سال گذشته نیز رونق تولید مورد تاکید مقام معظم رهبری به عنوان شعار رسال مطرح بود که زیر ساخت تحقق شعار امسال نیز محسوب می شود.
وی اظهار کرد: تولیدی که مبنای آن نوآوری و علوم دانش بنیان باشد و بتواند نیازهای کشور را برطرف کند، ما را از وابستگی بی نیاز می کند و از این حیث دارای اهمیت فراوان است.
جوانپور اضافه کرد: تولیدی که با استفاده از قطعات و دستگاه های وارداتی افزایش پیدا کند، قابل توجه است، ولی تولید دانش بنیان نیست و این تولید در واقع وابسته بوده و نمی توان آن را اطمینان بخش دانست.
وی خاطرنشان کرد: دانش بنیان شدن با فن آوری ها و نوآوری ها توسط جوانان دانشگاهی امکان پذیر است که البته تحقق این هدف نیازمند حمایت کامل دولت و بخش خصوصی است که در گذشته به علت نبود ارتباط صنعت با دانشگاه بسیار کمرنگ شده است.
وی ادامه داد: مونتاژ و واردات قطعات، کشور را به سمت صنعت دانش بنیان رهنمون نمیکند؛ در واقع دانشی قدرت بخش است که توانایی فناوری آن داخلی سازی شده باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز با اشاره به بخش دیگری از شعار امسال در خصوص کارآفرینی گفت: اشتغال و کارآفرینی برای از بین بردن بیکاری، نکته قابل توجه دیگری از شعار سال است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید فراوان دارند چون بیشتر جوانان ما جویای کار هستند و بیکاری زیاد است.
وی اظهار کرد: اشتغال در کشور محدود است و نخبگان این موضوع را تایید میکنند؛ بر این اساس آسیبهایی که به جامعه وارد می شود قابل توجه است؛ تولید دانش بنیان بدون وابستگی بوده و فواید آن ماندگار است و آسیب ها را کاهش می دهد.
وی خاطرنشان کرد: تولید دانش بنیان بدون وابستگی بوده و تعطیل بردار نیست، در نتیجه اشتغال پایدار ایجاد می کند و در ادامه با صاحب شدن فناوری، کارخانجات جدید ایجاد می شود.
وی افزود: با ایجاد کارخانجات جدید اشتغال جدید نیز ایجاد میشود و در نتیجه شکوفایی اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
جوانپور ادامه داد: رفع مشکل ازدواج با اشتغال حاصل از اقتصاد دانش بنیان به صورت مستقیم و غیرمستقیم امکان پذیر می شود.
وی همچنین با اشاره به شاخص های اقتصاد مقاومتی گفت: یکی از شاخص های اقتصاد مقاومتی اقتصاد دانش بنیان است که به اقتصاد درون زا توجه دارد و در واقع تحقق اقتصاد دانش بنیان موجب تحقق اقتصاد مقاومتی نیز میشود.
وی یادآور شد: توجه به توانایی داخلی، استعداد های جوانان نخبه و اقتصاد درون زا که همه لازم و ملزوم یکدیگر هستند، موجب ایجاد شغل و رفع بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور میشود.
وی گفت: با تحقق موضوع های یاد شده بسیاری از مشکلات جوانان در تشکیل زندگی نیز برطرف می شود.
نظر شما