به گزارش ایرنا، شکست ایتالیا در واپسین لحظات بازی با مقدونیه شمالی و عدم راهیابی شاگردان «روبرتو مانچینی» نشان داد جام جهانی قطر می تواند بی رحم باشد؛ آنقدر بیرحم که هواداران عاشق و فوتبال دوستان آتزوری با نگاهی اشکبار و حسرتی دوباره بزرگترین رویداد جهان را بدون تیم محبوب خود دنبال کنند. شاید هیچکس تصورش را هم نمیکرد ایتالیایی که همین چند وقت پیش بر سکوی نخست فوتبال اروپا تکیه زد و قهرمان یورو شد، اینگونه و در دومین دقیقه وقتهای اضافه با شلیک مرگبار «الکساندر ترایکوفسکی» در شوک و ماتم فرود رود اما زیبایی فوتبال به همین برد و باختها و نتایج عجیب و غریب است.
این شکست پیام دیگری هم داشت، مقدونیه شمالی که در رنکینگ ۶۷ جهان قرار دارد برابر ایتالیا که در جایگاه ششم جهان است پیروز شد و دست به یک شگفتی زد. حالا مقدونیه برای صعود به جام جهانی باید در پلیآف به مصاف پرتغال و ستاره این تیم یعنی «کریستیانو رونالدو» برود و باید دید آیا بازهم می تواند پازل شگفتیهای خود را کاملتر کند.
جام جهانی از این اتفاقات زیاد به خود دیده و به همین بهانه مروری خواهیم داشت بر اتفاقات احتمالی جام جهانی قطر. این که سیدبندی گروه ها به چه شکل خواهد بود و مهمتر از همه وضعیت احتمالی تیم ملی ایران برای نمایش در بزرگترین آوردگاه جهان به چه صورت رقم می خورد.
شرایط سید بندی جام جهانی قطر به این شکل است که در سید اول تا چهارم تیمها بر اساس رنکینگ فیفا چیده می شوند و آنچه امروز در مورد آن سخن می گوییم به شرایط کنونی باز می گردد و اگر تغییری در جایگاه و رنکینگ تیم ها ایجاد شود باید آن را هم لحاظ کرد.
سید اول:
اولین تیم قطر است که به دلیل شرایط میزبانی در سید یک قرار میگیرد، آنها فعلا در رده ۵۲ جهان قرار دارند و در آسیا نیز پنجم هستند، با این شرایط باید ۷ تیم بعدی رنکینگ فیفا را پشت سر میزبان قرار داد که شامل تیمهای بلژیک، برزیل، فرانسه، آرژانتین، انگلستان، اسپانیا و پرتغال(در صورت صعود) خواهد بود.
البته باید یک نکته دیگر را هم مد نظر قرار داد، اگر بلایی که سر ایتالیا آمد دوباره تکرار شود و این بار هواداران فوتبال در پرتغال نقره داغ شوند این دانمارک است که به جای رونالدو و همتیمیهایش در سید یک قرار میگیرند و باید دید در روزهای آینده و در بازی های پلیآف چه نتایجی رقم می خورد.
سید دوم:
اما به سید دوم می رسیم، جایی که تیمهای حاضر در ردهبندی هشتم تا شانزدهم رنکینگ فیفا در آن قرار میگیرند. در بین تیمهای اروپایی صعود دانمارک، هلند و آلمان قطعی شده است یعنی تیمهایی که به ترتیب در رده های نهم تا یازدهم قرار دارند.
در رده دوازدهم و سیزدهم تیمهای مکزیک و آمریکا قرار دارند، هر چند هنوز این دو تیم به صورت قطعی صعود نکردهاند اما شانس بالایی برای حضور در قطر دارند و میتوانند خودشان را در ویترین فوتبال جهان تصور کنند.
از سویی دیگر تیم های سوئیس و کرواسی نیز با ایستادن در ردههای ۱۴ و ۱۵ رنکینگ فیفا نیز در این سید قرار میگیرند و اروگوئه نیز که به لطف برتری یک بر صفر مقابل پرو جواز حضور در جام جهانی را به دست آورد با توجه به قرارگرفتن در جایگاه شانزدهم در سید دوم است.
البته بازهم تاکید می کنیم که این شرایط در صورت عدم راه یابی برخی از تیم های رنکینگ فیفا به جام جهانی امکان دارد دستخوش تغییرات شود هر چند احتمال آن خیلی ضعیف است.
سید سوم:
در این سید تیمهای رده ۱۷ تا ۲۴ را تشکیل می دهد. اولین تیم این سید سوئد است که که فعلا در رده هفدهم رنکینگ فیفا قرار دارد، سوئدیها که با نتیجه یک بر صفر جمهوری چک را از پیش رو برداشته اند این بار باید در روز نهم فروردین ماه به مصاف لهستانی بروند که در رده ۲۸ جهان قرار دارد. سوئد در صورت برتری در این بازی بلیت قطر را دریافت می کند و بدون شک در جام جهانی در سید سوم قرار می گیرد البته این را نباید فراموش کرد که اگر یکی از تیمهای سید ۲ نتوانند جواز حضور در این رقابتها را کسب کنند آنها به سید دوم منتقل می شوند.
سنگال رده هجدهمی است و در صورت برتری در بازی پلی آف یکی دیگر از تیم های راه یافته در این سید خواهد بود. کلمبیا در رده نوزدهم است و با ۲۰ امتیاز شانس حضور مستقیم در جام جهانی را از دست داده و در صورت رسیدن به پلی آف و برتری در این بازی یکی دیگر از تیمهای سید چهارم است.
و اما ولز، آنها در حال حاضر بیستمین تیم رنکینگ فیفا هستند، آنها ۵ فروردین ماه موفق شدند ۲ بر یک اتریش را شکست بدهند اما به دلیل تعویق بازی اسکاتلند و اوکراین سرنوشتی نامعلوم دارند. اگر ولز برابر برنده اسکاتلند و اوکراین پیروز شود و جواز حضور در جام جهانی را به دست آورد با توجه به اعلام فیفا در سید چهارم قرار میگیرد.
تیمهای ایران و ژاپن با توجه به صعود قطعی خود و ایستادن در ردههای ۲۱ و ۲۳ جهان در این سید قرار میگیرند و پرو ۲۱ امتیازی نیز که اکنون در رده بیست و دوم است، شانس خود را باید در پلیآف امتحان کند. از سویی دیگر مراکش نیز که فعلا در رده بیست و چهارم است در این سید قرار می گیرد.
در این جا باید به تبعات شکست تیم ملی فوتبال ایران برابر کره جنوبی هم اشاره کنیم. شاگردان دراگون اسکوچیچ به دلیل باخت ۲ بر صفر برابر کره عملا جایگاه خود در صدر جدول آسیا را از دست داده و آن را به جنگجویان تائهگوک این قاره هدیه دادند. طبق پیش بینی ها تیم ملی ایران به رده دوم آسیا نزول می کند و ژاپنیها به صدر خواهند رفت.
این سقوط در رنکینگ فیفا هم بی تاثیر نیست و به نظر می رسد در رده بندی جدید فیفا که به زودی اعلام می شود شاید یک یا دو پله سقوط داشته باشیم اما همه این ها منوط به اعلام رسمی فیفاست.
سید چهارم:
در این سید هم احتمالات حضور تیمها بسیار است. صربستان که صعودش را قطعی کرده در این سید قرار دارد اما یکی از احتمالات به تعیین وضعیت دیدار ولز با برنده دیدار اسکاتلند و اوکراین باز میگردد. از سوی دیگر برنده بازیهای پلیآف آمریکای جنوبی - آسیا و پلیآف کونکاکاف – اقیانوسیه نیز در سید چهارم است و کره جنوبی رده بیست و نهمی، عربستان رده پنجاه و سومی و اکوادور رده چهل و چهارمی نیز در این سید قرار میگیرند. صربستان هم از اروپا در این سید قرار خواهد گرفت.
تمام این موارد به رنکینگ جدید فیفا باز می گردد که بی شک تغییر و تحولاتی خواهد داشت و حتی ممکن است احتمالات سید بندی جام جهانی را نیز تغییر دهد؛ مسالهای که در روزهای آینده مشخص میشود و پس از آن می توان به یقین در خصوص تیم های سید بندی جام جهانی قطر سخن گفت.
نظر شما