محمدهادی ایمانیه چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان «تولید؛ دانشبنیان، اشتغال آفرین» اظهار کرد: متأسفانه شرکتهای متقاضی دریافت تأییدیه برای دانشبنیان شدن با بروکراسی های عجیب و پیچیده اداری مواجه میشوند.
لزوم حذف بروکراسی اداری
استاندار فارس ادامه داد: ورود به مراحل بروکراسی ادارای برای کسب مجوز یک فرآیند زمانبر و دست و پاگیر است که باید تدابیر لازم برای حل این مشکل اتخاذ شود.
ایمانیه اضافه کرد: البته در زمینههایی که اختیار با ما بوده تلاشهای بسیاری برای حل مشکلات شرکتهای دانشبنیان و حمایت از جوانان مستعد انجام دادهایم و قول میدهیم در سال جدید هم تمام تلاش خود را برای حمایت از جوانان و فارغالتحصیلان رشتههای مختلف که از توان علمی، استعداد و آمادگی کافی برخوردار هستند و نیاز به سرمایه و حمایت دارند به کار بگیریم.
ضرورت تمرکز زدایی و افزایش اختیار استانها
وی بیان کرد: هرچند شرکتهای دانشبنیان در کشور باید به موازات هم پیش بروند. اما نیاز است که ستادهای مرکزی که در وزارتخانههای مختلف وجود دارند و در تهران مستقر هستند بیش از پیش اختیارات را به استانها تفویض کنند.
ایمانیه با اعتقاد به اینکه تمرکزگرایی سالهاست که گریبانگیر کشور شده است، گفت: ما همچنان با مشکل تمرکز گرایی در مرکز مواجه هستیم و همین مسئله موجب شده ظرفیت استانها مغفول بماند.
وی تأکید کرد: اختیارات استانها برای رفع مشکل شرکتهای دانشبنیان و جهش مدنظر رهبر معظم انقلاب کافی نیست.
ارتقای صنعت کشاورزی فارس با کمک شرکتهای دانشبنیان
ایمانیه با بیان اینکه فارس یکی از مهمترین استانهای کشور در بخش کشاورزی و باغداری است،گفت: رهبر معظم انقلاب بارها در سخنرانیهایشان تأکید ویژهای بر لزوم ارتقای صنعت کشاورزی داشتهاند و طبق فرمایشات ایشان کشاورزی نیاز به تحولی جهشی دارد.
استاندار فارس گفت: به کمک شرکتهای دانشبنیان و علم محور شدن کشاورزی میتوان بسیاری از مشکلات استان فارس در این حوزه را برطرف کرد.
وی اصلاح بذر، استفاده از شیوههای نوین آبیاری و تغییر الگوی کشت را از مهمترین راهکارها برای رونق کشاورزی دانست و گفت: در استان فارس حدود ده سال است که با مشکل کمبود آب و خشکسالی مواجه هستیم که تغییر الگوی کشت در کنار استفاده از شیوههای نوین آبیاری یکی از راهکارهای مهم در مدیریت منابع آبی به شمار میرود.
برگزاری جلسه با شرکتهای دانشبنیان پس از تعطیلات نوروز
استاندار فارس بیان داشت: با استفاده از دانش کشاورزی و ایجاد مشارکت بین کشاورزان و باغداران با جوانان دانشمند و بااستعداد فارس میتوانیم گامهای مؤثری در این مسیر برداریم.
وی عنوان کرد: درصدد هستیم پس از تعطیلات نوروز جلسهای را با حضور شرکتهای دانشبنیان برگزار کنیم تا بیش از پیش در جریان مشکلات آنها قرار بگیریم.
ایمانیه افزود: ما قصد داریم بخشی از مشکلات شرکتهای دانشبنیان را که مربوط به استان فارس است سریعا برطرف کنیم و مشکلات و مطالبات آنها که باید در سطح ملی حل شود را نیز به مسئولان مربوطه منعکس خواهیم کرد.
صنعت استان فارس نیازمند به کارگیری روشهای علمی و افزایش بهرهوری
وی ادامه داد: صنعت استان فارس صنعتی تقریبا سُنتی است و نیاز است که با روشهای علمی و افزایش بهرهوری شرایطی را فراهم کنیم تا بتوانیم از صنعتمان بالاترین استفاده را داشته باشیم.
وی یادآور شد: ما تصمیم گرفتیم و قول دادیم که شاهد رشد هشت درصدی اقتصاد در سال ۱۴۰۱ باشیم. لذا نیاز است که بهرهوری را به شدت افزایش دهیم. در واقع نمیتوانیم تنها بر اساس اقدامات سنتی به رشد هشت درصدی برسیم و احتیاج است که در کنار آن به افزایش بهرهوری بپردازیم و از هزینههای کمتر بهره بیشتری را ببریم.
تحقق شعار سال مهمترین اولویت مدیران استان
ایمانیه با بیان اینکه استان فارس به دلیل قرار گرفتن در یک فضای دانشگاهی و علمی میتواند نقش بسزایی در تحقق شعار سال ایفا کند، گفت: استان فارس از دهها هزار دانشجو و فارغالتحصیل از دانشگاههای معتبر بهره میبرد که همه آمادگی دارند وارد عرصه دانش بنیان شوند که این امر هم موجب اشتغالزایی میشود و هم زمینهای فراهم خواهد شد تا کارها مبتنی بر دانش پیش رود.
وی اعلام کرد: بنده یکی از اساتید باتجربه دانشگاه را به عنوان مشاور خودم در امور فناوری و شرکتهای دانشبنیان منصوب کردهام و قرار است وی پیشنهادات خود را در خصوص اولویتهای مدیران فارس به منظور تحقق شعار سال جمعبندی کند تا پس از بازنگری بنده، وظایف مدیران استان در این زمینه مشخص شود.
استاندار فارس اظهار کرد: در اولین فرصت جلسه شورای اداری استان را تشکیل خواهیم داد و این جلسه را به همین موضوع اختصاص میدهیم. انشالله به همت مردم استان و با کمک مرکز بتوانیم به منویات رهبر معظم انقلاب جامه عمل بپوشانیم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی یکشنبه در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۱ هجری شمسی، با تبریک عید نوروز و ایام ولادت خورشید فروزان عالم وجود، حضرت بقیةالله الاعظم(عج) به ملت بزرگ ایران و همه ملتهای همدل، و با تبریک ویژه به خانوادههای معظم شهیدان و همچنین جانبازان، ایثارگران و خدمتگزاران ملت در میدانهای مختلفِ علم، سلامت، امنیت و مقاومت، سال جدید را سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری کردند.
آیتالله خامنهای همچنین دوشنبه یکم فروردین ماه ۱۴۰۱ در سخنرانی تلویزیونی که به مناسبت فرارسیدن سال نو و به صورت زنده و مستقیم از شبکههای تلویزیونی صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش شد اعلام کردند که برای رشد اقتصاد کشور به طور قاطع باید به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم و تنها راه رسیدن به رشد اقتصادی، حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان است.
ایشان افزودند: منظور از اقتصاد دانشبنیان، نگاه علمی و فناورانه به تولید در همه عرصهها است که نتیجه آن، کاهش هزینههای تولید، افزایش بهرهوری، ارتقای کیفیت محصولات، رقابتپذیر شدن تولیدات در بازارهای جهانی و کاهش قیمت تمامشده محصولات در داخل خواهد بود.
رهبر معظم انقلاب تأکید کردند: توقعام از مسئولین این است که شرکتهای دانشبنیان صد در صد افزایش یابند.
نظر شما