به گزارش ایرنا، اواخر سال ۹۸ بود که هجوم ویروس کرونا نفس گردشگری را در آستانه جشن نوروز و زمان پرشور گردشگری تنگ کرد و همه ابعاد زیستی، اقتصادی، تعاملات و مبادلات را تحت تاثیر جامعه گردشگری این استان را با بحران مواجه کرد و این روند در مدار خوف و بهبود ادامه یافت تا به امروز که با انجام واکسیناسیون و بهبود نسبی شرایط کرونا مرزها باز شد و با تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی بار دیگر سفر از سر گرفته شد.
البته اگرچه سال گذشته کرونا تا شهریور ماه بر سایه ترس خود تاخته و ضربه ای مهلک به صنعت گردشگری گیلان وارد کرد و خسارت این ویروس مهلک به پیکر گردشگری استان تا آبانماه ۱۴۰۰ حدود ۲ هزار و ۹۳ میلیارد تومان تخمین زده شده شد. اما با بازگشت امنیت سفر در سایه عقب نشینی کرونا، آمارهای گردشگری در پائیز ۱۴۰۰ از رشد ۵۸ درصدی ورود گردشگر به گیلان خبر داد.
در پی این اتفاق مسئولان میراث فرهنگیف گردشگری و صنایع دستی گیلان اعلام کردند مهلت مرخصی و تعطیلی موقت دفاتر خدمات مسافرتی استان با توجه به بازگشایی مرزها و واکسیناسیون انجام شده، به اتمام رسیده است.
وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی چندین ماه پس از همه گیری کرونا، در مردادماه ۱۳۹۹ براساس بخشنامه ای در خصوص حمایت از کسب و کارهای حوزه گردشگری با مرخصی و یا تعطیلی تاسیسات گردشگری موافقت کرده بود که به دلیل بهبود وضعیت کرونا و انجام واکسیناسیون دفاتر و شرکت های خدمات مسافرتی با رعایت شیوه نامه های بهداشتی ملزم به بازگشایی دفتر، اجرای تور و فعالیت هستند.
عقب نشینی کرونا مزید بر تشویق گردشگری
عقب نشینی کرونا و کاهش امار بستری و همچنین تغییر رنگ بندی از وضعیت قرمز به آبی و زرد یکی از مهم ترین عوامل انتخاب گیلان به عنوان مقصد سفر نوروزی بوده است. در ادامه روند نزولی بیماری کووید ١٩ در گیلان، آمار بستری های مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان در تعطیلات نوروز افزون بر ۲۶ درصد کاهش یافته است.
بیست و نهم اسفند ۱۴۰۰ و درست قبل از تحویل سال، ١٨٩ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های گیلان بستری بودند که این آمار اکنون ۱۳۹ نفر رسیده است. همچنین بستری های روزانه در مراکز درمانی نیز در نوروز افزون بر ۶۰ درصد کاهش یافته و طی شبانه روز گذشته به کمترین آمار رسید.
همچنین رنگ قرمز نیز اواخر ماه گذشته از نقشه کرونایی استان گیلان خارج شد که خود مزید بر علت استقبال مسافران نوروزی برای سیاحت و گردش در استان گیلان شد.
بر اساس تازه ترین ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که شامگاه جمعه اعلام شد شمار شهرستان های زرد استان گیلان افزایش یافت. در ارزیابی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شهرستان های رودبار، فومن و املش از وضعیت نارنجی کرونایی خارج شده و در وضعیت زرد قرار گرفت.
ضمن اینکه شهرستان های لاهیجان، بندرانزلی، سیاهکل، آستارا، تالش، شفت، ماسال، آستانه اشرفیه، رشت، خمام، رضوانشهر، لنگرود و رودسر نیز پیش از این زرد بودند.
تنها شهرستان صومعه سرا در وضعیت نارنجی قرار دارد که در ارزیابی هفته گذشته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی زرد بود.
بازگشت رونق با رشد ۳۶ درصدی سفر به گیلان
اما با تمام این تفاسیر نوروز ۱۴۰۰ جان تازهای به صنعت توریست گیلان وارد کرد زیرا بنا بر گزارش رسمی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تا چهارمین روز از نوروز آمار ورود گردشگران سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بود که با توجه به ۲ روز گذشته این امار به طور حتم از مرز چهار میلیون نیز گذشته است.
همچنین طبق این گزارش این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان از رشد ۳۶ درصدی دارد که از اسفند ماه تا روز چهارم فروردین ثبت شده است. با استناد به آمارهای رسمی طی این مدت تعداد ۷۱۸ هزار و ۹۴۹ خودرو از طریق مبادی مختلف ورودی به استان گیلان وارد شدهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان نیز در ارائه گزارش به ایرنا اعلام کرد که اقامت مسافران در مراکز اقامتی ثابت و موقت استان به رقم حدود ۲۵۰ هزار نفر شب اقامت رسید که نشان از رشد ۹۸ درصدی ماندگاری آنها در این استان دارد.
استقبال مسافران از استان گیلان به عنوان مقصد گردشگری به گونه ای بود که در چهارمین روز از تعطیلات نوروزی ظرفیت اقامتگاهی رسمی استان تکمیل شد زیرا طبق اعلام رسمی ۹۹ درصد این ظرفیت توسط مسافران پر شد.
مدیرکل میراثفرهنگی به آمار مسافران اقامتکننده در مراکز اقامتی ثابت و موقت استان اشاره کرد و گفت: بنا به گزارشهای میدانی و آمارهای رسمی ظرفیت واحدهای اقامتی گیلان تکمیل شده است و اسکان و اقامت مسافران طی بازه مذکور در واحدهای اقامتی با رشد ۹۸.۲۶ درصدی ثبت شد.
ولی جهانی اضافه کرد: به منظور بررسی کیفیت خدماترسانی واحدهای گردشگری و اقامتی استان گیلان ۲۵۶ مورد نظارت میدانی توسط تیمهای نظارتی این ادارهکل در بازه زمانی یادشده به انجام رسیده است.
گیلان با سه هزار و ۲۵۲ تاسیسات گردشگری میزبان حضور گردشگران نوروزی ۱۴۰۱ است. این استان با حدود ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی و برخوداری از ظرفیت کوهستان و جنگل های هیرکانی همواره یکی از مقاصد اصلی مسافران و گردشگران است.
برخی شهرستان های گیلان پیش از همه گیری ویروس کرونا، در برخی از ایام تعطیل به اندازه جمعیت خود میزبان مسافران بودند و هر ساله حدود ۲۰ میلیون مسافر این استان را به عنوان مقصد سیاحت خود انتخاب می کردند.
نوید رونق گردشگری گیلان در سفر ۱۴۰۰ رییس جمهور
آیت الله سیدابراهیم رییسی رییس جمهور در ادامه سفرهای استانی دولت سیزدهم، ۸ بهمن ماه ۱۴۰۰ به گیلان سفر کرد و این سفر اختصاص ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات مصوبات سفر ریاست محترم جمهور به استان گیلان به منظور توسعه طرحهای گردشگری، صنایع دستی و میراث را نوید داد.
تزریق به موقع این اعتبارات می تواند مثلث گردشگری استان را مرمت و رونقی دوباره دهد. توسعه طرحهای گردشگری استان به ویژه در مناطق روستایی از جمله مؤثرترین راهها در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال مؤثر و پایدار در زنجیره گردشگری گیلان است.
مدیرکل میراث فرهنگی در اینباره توضیح داد: این ادارهکل با هدف افزایش مزایای ثبتهای ملی و جهانی شهر و روستاهای استان با محوریت صنایعدستی، پایداری پروژههای ثبت جهانی، توسعه پایدار صنایعدستی، جذب مسافران و گردشگران داخلی و خارجی و در نتیجه تحقق هدف اشتغالزایی در جوامع محلی و معرفی و اطلاعرسانی شایسته داشتههای فرهنگی، تاریخی و طبیعی استان طرحهای توسعه حوزه زیرساخت و گردشگری را تدوین کرده است.
جهانی افزود: از این رو در جریان سفر ریاست محترم جمهور و هیأت دولت به استان گیلان مبلغ یادشده برای اجرای این طرحهای توسعهمحور در سطح استان گیلان اختصاص داده شد.
وی گفت: در سفر رییس جمهوری به استان ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شد که ۳۰۰ میلیارد ریال متعلق به زیرساخت های گردشگری ،۴۰۰ میلیارد ریال مرمت بناهای تاریخی و طرح توسعه موزه های ملی استان گیلان است .
وی اظهار داشت: در حوزه گردشگری ۲۴۱ پروژه با برآورد حجم سرمایه گذاری هشت هزار میلیارد تومان در حال اجرا داریم ؛۷۱ منطقه نمونه گردشگری در گیلان وجود دارد که هر کدام بعنوان یکی از جاذبه های استان و پروژه ای برای سرمایه گذاری مورد تایید قرار گرفته است و با حجم سرمایه گذاری سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان موافقت اصولی صادر شده است.
جهانی با اشاره به افزایش شش برابری صادرات صنایع دستی گفت: تجاری سازی محصولات صنایع دستی در اولویت برنامه هاست و ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار تسهیلات ارزان قیمت به هنرمندان صنایع دستی پرداخت شده است.
ثبت منظر فرهنگی شهر تاریخی ماسوله در میراث جهان اسلام ،راه یافتن نمدمالی گیلان به سازمان جهانی جهانگردی ،گشایش نخستین موزه تخصصی صنایع دستی کشور در رشت، ثبت دهها اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و میراث ناملموس در فهرست آثار ملی ،ابلاغ ضوابط وحرایم تپه مارلیک گیلان پس از ۶۰ سال،بهره برداری طرح مرمت مسجد تاریخی صفی رشت و ابلاغ محدوده عرصه و حریم اثر جهانی هیرکانی گیلان ،شناسایی ۱۹ گور تاریخی در گنجینه کهن اشکانی و همچنین کشف بقایای یک کشتی عهد صفوی در سواحل گیلان از بارزترین رویدادهای گردشگری ۱۴۰۰ بوده است.
گیلان با سه هزار و ۲۵۲ تاسیسات گردشگری مهیای میزبانی حضور گردشگران نوروزی ۱۴۰۱می شود.
نظر شما