به گزارش ایرنا مجتمع گردشگری دهیاری کارواندر همجوار آبشار طبیعی این روستا و در میان کشتزارها و نخلهای سربه فلک کشیده و با امکاناتی مانند آلاچیق و استراحتگاهها، فرصت ارزشمندی را برای گردشگران ایجاد کرده و دهیاری کهنوک کارواندر نیز در جوار جاده کارواندر به گوهرکوه یک مجموعه اقامتی و بومگردی پدید آورده که برای مسافران میتواند خاطراتی خوش ثبت کند.
شرایط مساعد آب و هوایی، وجود کوه ها، دره ها، رودخانه ها، نقاط جنگلی و دشت های زیبا و دیدنی منطقه کارواندر خاش زمینه را برای رویش گیاهان منحصر به فرد دارویی و خوراکی فراهم کرده است.
پوشش گیاهی بکر این منطقه محلی مناسب برای رویش گیاهان سردسیری و گرمسیری به شمار می رود. صدها گونه گیاهی اعم از دارویی و خوراکی در این منطقه رشد می کند که بیشتر آنها نیز ناشناخته مانده اند و شناسایی آنها نیازمند تحقیقات است.
منطقه کارواندر با کثرت انواع پوشش گیاهی درختی، بوته ای و علفی و گل های زیبا طبیعتی بسیار دلنشین را برای هموطنان ایجاد کرده و به دلیل حساسیت و همکاری مردم و ساکنان منطقه خطر نابودی و انقراض این طبیعت زیبا بسیار اندک است.
گونههای گیاهی بویژه گیاهان ناشناخته، انواع جلبک ها و گلسنگهای این منطقه توسط کارشناسان منابع طبیعی در حال شناسایی و تحقیقات و بررسی های لازم است و بزودی برای حفظ گونه های منحصر به فرد منطقه کارهای حفاظتی انجام می شود.
سالانه ده ها هزار نفر از شهروندان خاش، هم استانی ها و سایر هموطنان از نقاط مختلف کشور به این منطقه سفر و از جاذبه های کارواندر دیدن کرده و لحظات خوشی را در سایه سارهای درختان و در کنار جویبارها و مزارع سرسبز و باغات آن سپری می کنند و از این طبیعت زیبا و بکر لذت می برند.
علاوه بر حضور مردم در نقاط دیدنی منطقه بسیاری از مدیران و مسوولان در قالب اردوهای تفریحی و سیاحتی، علمی و پژوهشی به کارواندر سفر می کنند.
تپه ها و حفره های گل فشان طبیعی پیرگل در کنار رودخانه زیبا با نخلستان ها و کشتزارهای برنج و باغات انار روزهای شاد و پر نشاطی را برای رهگذران ایجاد می کند.
دهیار روستای کهنک کارواندر خاش سیستان و بلوچستان گفت: این روستای زیبا و دیدنی از مناطق بکر گردشگری، تفریحی و سیاحتی شهرستان خاش همه ساله و در شرایط عادی پذیرای شمار زیادی از مسافران و گردشگران است.
نادر ابراهیمی افزود: این روستا دارای جاذبه های بکر گردشگری، کشاورزی، صنایع دستی بویژه سوزن دوزی و اثرهای تاریخی همچون بناها و قنات های قدیمی، کوه و دشت های سرسبز و اراضی باغی و زراعی با محصولات ارگانیک مانند خرما، انار، گندم، جو، باقلا و شلغم و اقلیم آب و هوای معتدل است.
بخش مرکزی خاش آماده استقبال از مهمانان نوروزی است
بخشدار مرکزی خاش سیستان و بلوچستان گفت: شهر اسماعیل آباد و تمام روستاهای این بخش آماده استقبال و پذیرایی از مهمانان نوروزی هستند.
عیدمحمد قلندرزهی افزود: در چهار نقطه از این بخش محلهایی برای استقبال و پذیرایی از مهمانان نوروزی پیش بینی شده است.
وی اظهار داشت: به همت شهرداری اسماعیل آباد و دهیاری ناصرآباد محلی برای استقبال از مسافران در محدوده پلیس راه با همکاری هلال احمر و در دهستان سنگان مجتمع فرهنگی و تفریحی سنگان با محوریت شورا و دهیاری و در محور کارواندر به گوهرکوه به همت دهیاری کهنوک و گونیچ با مسوولیت شورا و دهیاری کارواندر با پربایی ایستگاه و سیاه چادر به مسافران نوروزی خدمات دهی میشود.
بخشدار مرکزی خاش بیان کرد: مناطق سنگان و کندزرد ترشاب در جوار تفتان و رودخانه کارواندر و گلفشان پیرگل دارای جاذبه های زیبای گردشگری هستند و در شهر خاش نیز قلعه های حیدرآباد و ناصری و بازارچه سرپوش و مسجد جامع از جاذبههای دیدنی هستند.
وی اظهارداشت: شهرداریهای خاش و اسماعیل آباد به همراه جمعیت هلال احمر و میراث فرهنگی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهداشت و اورژانس و ادارات راهداری و حمل و نقل جاده ای و پلیس و شرکت نفت آماده خدمات دهی به مسافران هستند.
قلندرزهی گفت: جایگاه سرحد خاش برای تامین سوخت مسافران آماده شده و کارت آزاد برای رفع مشکل هم وطنان در اختیار دارد و جایگاه های سوختی کارواندر و کلچات آفتاب سرحد نیز در مسیرهای عبوری مسافران فعالیت دارند.
وی افزود: مراکز عرضه و فروش موادغذایی و رستورانها و مهمان پذیرها نیز برای خدمات دهی به مسافران آمادگی دارند.
به گزارش ایرنا چشم اندازهای طبیعی مانند گل فشان منحصر بفرد پیرگل، رودخانه و دهستان کارواندر نخلستان های وسیع و شالیزارهای آن، دهستان سنگان در دامنه جنوبی تفتان، کوههای زیبا و سر به فلک کشیده پنج انگشت و سیاه بندان و مورپیش، جاذبه های تاریخی مانند قلعه های حیدر آباد، ناصری و کمال آباد، بازارچه سرپوش و مسجد جامع و مناره های زیبای آن و ده ها اثر تاریخی و طبیعی دیگر، گوشه ای از ظرفیت های منحصر به فرد شهرستان خاش است که برای هر بیننده ای جذاب و به یادماندنی خواهد بود.
زمینهای کشاورزی اسپیتک، دوربن و پشتکوه، گلخانه های متعدد، سبزی کاری و کاشت شلغم، چغندر قند و هویج روستای اسماعیل آباد، گیاهان دارویی، پرورش ماهی و زنبور عسل، وجود صنایع تبدیلی ارزشمند و ده ها ظرفیت دیگر به شهرستان خاش اعتبار بخشیده است.
شهرستان مرزی خاش با داشتن ظرفیتهای مهم گردشگری در ۱۸۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان و در شاهراه محور توسعه شرق کشور واقع شده است.
نظر شما