مجموعه ۱۵ قسمتی خط شکن در ایام نوروز هر روز روی آنتن شبکه مستند می رود. هر قسمت این مجموعه ۳۰ دقیقه زمان دارد.
ایمان گودرزی، کارگردان و تهیه کننده خط شکن در گفت وگو با خبرنگار تلویزیون ایرنا درباره جزییات اثرش توضیح داد: افرادی را جلوی دوربین می بینیم که نفرات اول در رشته های ورزشی هستند یا اینکه خود به تنهایی یک رشته ورزشی را فرا گرفته و بعد ها باعث توسعه آن شدند.
وی افزود: این مستند درباره قهرمانانی است که مردم آنها را کمتر می شناسند، چراکه ورزشی که آنها انجام می دهند چندان برای عموم مردم شناخته شده نیست. این مجموعه ۱۵ قسمت دارد و در هر قسمت یکی از قهرمانان این سرزمین محور داستان است. تنها یک قسمت مجموعه در تهران فیلمبرداری شده و دیگر قسمت های آن در دیگر شهرهای ایران جلوی دوربین رفته است.
عمر این ورزش ها کوتاه است
او با بیان این که ورزش های هوایی در ایران عموما سن آنچنانی ندارند توضیح داد: بعضا عمر این ورزش ها کوتاه است و به یک یا دو دهه قبل برمیگردد و به شکل محدود و ناشناخته و با آزمون و خطای عاشقان ورزش و رشتههای پروازی به تکامل رسیده است. برای مثال ورود پاراگلایدر به ایران به دهه ۷۰ برمیگردد و پاراموتور عمر کمتری دارد. رشته هایی مثل جامپ و وینگ سوئیت و یا پدل برد و وین سرف بسیار جوان هستند.
گودرزی ضمن معرفی کوتاه این رشتهها گفت: پاراگلایدر یک ورزش تفریحی مخاطره آمیز است. در این ورزش خلبان پروازی با ویژگیهایی مثل سبک وزنی و پرواز آزاد را بهطور همزمان با یک چتربال تجربه میکند. اسکای دایو، پرش آزاد و تعادلی در آسمان است که ورزشکار در بالاترین ارتفاع مجاز در آسمان با استفاده از تجهیزات مخصوص می توانید مثل یک پرنده در آسمان پرواز کند.
وینگ سوئیت، پرواز با لباس بالدار است. پدل برد یا پاروزنی ایستاده از دیگر ورزشهایی است که در مستند خط شکن به سراغش رفتهایم. کایت برد یک ورزش آبی ماجراجویانه است که در آن ورزشکار با استفاده از یک کایت و یک برد، به وسیله نیروی باد روی سطح آب حرکت میکند.
رشته هایی که در ایران فدراسیون ندارند
کارگردان و تهیه کننده خط شکن با بیان این که عموما این رشته ها در ایران فدراسیون ورزشی ندارند و با مدیریت انجمن و کمیته های ورزشی در استان ها و شهرستان ها به شکل جسته و گریخته حمایت می شوند اظهار داشت: این حمایتها شامل مسائل مالی و تجهیزات و... نیست. صرفا مسئول برای سایت ها تعیین میشود که باز هم متاسفانه عموم سایت های پروازی در ایران شناسنامه مشخص و مجوزهای لازم را ندارند.
وی افزود: حتی این مشکلات گریبان گیر ورزشکاران پایتخت هم شده است. امروز تهران یک سایت پرواز هم ندارد و تمامی سایت های هوایی آن متاسفانه به دلایل ریز و درشت و نداشتن متصدی مشخص بسته شده و تعطیل است. با وجود همه این نامهربانی ها افراد ورزشکار فعالیت های خود را تعطیل نکردند و در حال ادامه دادن هستند. ما این چهره ها را سوژه فیلم قرار دادیم. افرادی که سالها با مقاومت و عشق ادامه دادند و امروز باعث شدند افراد دیگری هم با این رشته های ورزشی آشنا بشوند. در این مستند آنها از مسیری که به تنهایی طی کردهاند میگویند.
او درباره سازگاری خط شکن با حال و هوای نوروز توضیح داد: در نوروز عموما به دلیل تعطیلات نوروزی مخاطبان فراغت بیشتری دارند. هر رشته ورزشی این مجموعه در یک استان و اقلیم مربوط به آن رشته ورزشی تصویر برداری شده و در لایه بعدی فیلم مخاطب با اقلیمهای مختلف کشور آشنا می شود. میخواهیم به مخاطب بگوییم این رشته های ورزشی در ایران هرچند جامعه کوچکی دارد ولی زنده و در حال توسعه است. این رشته های ورزشی عموما برای همه مردم قابل آموزش و استفاده است.
نظر شما