روایتی از یک خبر |  چرا زمور «ترامپ فرانسه» لقب گرفت؟

تهران - ایرنا - طرح‌های افراطی «اریک زمور» نامزد یکی از احزاب راست افراطی فرانسه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ این کشور با اصرار بر توقف روند مهاجرپذیری و مطرح کردن ایده هایی شبیه ایده های رئیس جمهوری سابق آمریکا در این زمینه، سبب شده است تا رسانه‌ها لقب «ترامپ فرانسه» را به او دهند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، برنامه های انتخاباتی زمور در بسیاری موارد تند و افراطی هستند و در آغاز ورود زمور به کارزار انتخابات نظر رسانه ها را به خود جلب کرد. اظهار نظرهایی چون توقف کامل پذیرش مهاجرت و بستن تمام راه های قانونی و غیرقانونی و مطرح کردن کشیدن دیوار در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا نامی آشنا را به اذهان آورد و رسانه ها لقب «ترامپ فرانسه» را به این چهره سیاسی دادند.

حال این لقب دیگر گمانه زنی رسانه ای نیست؛« گیوم پلتی» سخنگوی زمور به شبکه خبری فرانس ۲۴ گفت: ترامپ در یک تماس تلفنی ۴۰ دقیقه ای به وی توصیه کرده هرگز تسلیم نشود، صبر کند و شجاع باشد چون این سرسختی و پایداری است که در پایان یک کارزار نتیجه می‌دهد.

پیشینه

اریک زمور یک چهره رسانه‌ای است که هم سابقه خبرنگاری و ستون نویسی موضوعات سیاسی- اجتماعی در روزنامه هایی چون «لو فیگارو» را دارد و هم سابقه اجرای برنامه‌های جنجالی سیاسی در شبکه های مختلف تلویزیون را.

وی در آوریل (فروردین) ۲۰۲۱ حزب حزب راستگرای افراطی «تسخیر مجدد» را بنیان گذاشت و هدف آن را «اهداف آن دفاع از منافع ملی و ارتقای عظمت فرانسه است» اعلام کرد. زمور در اوایل دسامبر (آذر ماه) رسما نامزدی خود را در انتخابات اعلام کرد.

در برنامه‌های انتخاباتی اریک زمور نامزد مساله مهاجرت پس از اصلاحات قضائی، دومین مورد است. وی همواره در مواضع خود به عنوان  نامزد انتخابات ریاست جمهوری بر مساله مهاجرت تاکید کرد است. وی در آذر ماه اعلام کرد قصد دارد مهاجرت را به صفر برساند. وی همواره در کنار مساله مهاجرت اظهارات اسلام ستیزانه‌ای را مطرح کرده که گاه چنان افراطی بوده  که واکنش فرانسویان را برانگیخته است.

زمور یکی از انتقادات مهم به سیاست «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه را دو برابر شدن تعداد مهاجران فرانسه در دوران پنجساله ریاست جمهوری او عنوان می‌کند.

روایتی از یک خبر |  چرا زمور «ترامپ فرانسه» لقب گرفت؟

اهمیت موضوع

زمور روز یکشنبه در برنامه کوتاه «اگر رئیس رئیس جمهوری بودم» که به اعلام مواضع اصلی نامزدهای انتخابات در ۵ دقیقه اختصاص دارد، نخستین برنامه خود را «توقف مهاجرت قانونی وغیرقانونی» به کشورش اعلام کرد. وی حتی پیشنهاد کرده تا دانشجویانی که برای ادامه تحصیل به فرانسه رفته اند بهتر انتخاب شوند و صدور ویزای همراه برای خانواده‌ها نیز لغو شود.

یکی از جنجالی‌ترین مواضع زمور که هفته گذشته باز بر آن تاکید کرد، کشیدن دیوار در مرزهای خارجی اتحادیه اروپاست. طرحی که به اعتراف خود او فرانسه و آلمان با آن مخالف هستند اما زمور امیدوار است در صورت انتخابش به عنوان رئیس جمهوری کشورهای متنفع از آن را قانع به تامین هزینه‌های آن کند.

این طرح بیش از هر طرح دیگری برنامه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا برای ساختن دیوار بازدارنده مهاجران در امتداد مرز کشورش با مکزیک را یادآوری کرد. ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری ۲۰۱۶، متعهد شد که یک دیوار کامل ۱۰۰۰ مایلی را در امتداد مرز ایالات متحده و مکزیک بسازد که هرگز تکمیل نشد. ترامپ اصرار داشت که با اجرای این طرح، مساله ورود مهاجران غیرقانونی از رمزهای مکزیک سامان خواهد گرفت. هزینه اجرای این طرح ۱۵ میلیارد دلار برآورد می‌شد. این طرح در نهایت وارد فاز اجرایی شد. بیزینس اینسایدر در ماه آوریل گزارش داد که به رغم همه هزینه های صورت گرفته در زمان ترامپ تنها از ۱۳۰ کیلومتر به آن اضافه شد و عمده فعالیت صورت گرفته صرف حصارها و موانع نصب شده توسط اسلاف وی شده است.

فرانس ۲۴ نیز در گزارشی در مورد مفید واقع شدن این دیوار نوشت: به رغم ادعاهای ترامپ در مورد تاثیر این اقدام بر کاهش مهاجرت غیرقانونی، هیچ آماری اظهارات او را تایید نمی کند. بر اساس آمار ارائه شده مرکز تحقیقات پیو، پس از دو برابر شدن آمار مهاجران مرزی دستگیر شد بین سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، تعداد مهاجران عملا کاهش یافت که دلیل این کاهش، شیوع بیماری  کووید-۱۹ و بسته شدن مرزهای جهانی است.

به هر روی ترامپ به رغم تلاشش برای اجرای این وعده انتخاباتی هم بر مخالفان خود افزود و هم موفق نشد در انتخابات بعدی پیروز شود.

ارزیابی

زمور یک یهودی‌تبار با اصالت الجزایری است. همین امر شدت مواضع و سیاست‌های اسلام هراسانه و دیگرستیزانه او را در مقابل نامزدهایی با پیشینه افراطی‌تر چون «مارین لو پن» که حالا با تغییر نام حزب مواضع خود را هم تعدیل کرده است، سوال برانگیز می‌کند. امروز زمور در کنار لو پن و «والری پکرس» نامزد حزب جمهوری‌خواه سه نامزد اصلی احزاب دست راستی را تشکیل می‌دهند.

روایتی از یک خبر |  چرا زمور «ترامپ فرانسه» لقب گرفت؟

پنچ ماه پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و ورود او به کاخ سفید در سال ۲۰۱۷، مارین لو پن در انتخابات شکست خورد و بسیاری این شکست را نتیجه نگاه معقول تر فرانسوی ها به آینده کشورشان خواندند. امروز نیز به رغم ناامیدی فرانسویان از سیاست های مکرون در فرانسه، تعدادی از کارشناسان در شبکه های خبری با تمسخر به تماس تلفنی ترامپ با زمور می نگرند. این تماس شاید گروه های ملی گرای افراطی را به حمایت بیشتر و جدی تر از زمور در برابر سایر رقبای راستگرایش ترغیب کند. اما با توجه به سرنوشت ترامپ و ناکامی در تکرار دوره ریاست جمهوری اش شاید این حمایت از سیاست های افراط گرایانه زمور در سطح وسیع تر بخت زمور را برای پیروزی در انتخابات افزایش ندهد.

اولین دور انتخابات ریاست جمهوری۲۰۲۲ فرانسه در۱۰ آوریل ۲۰۲۲میلادی  (۲۱ فروردین ۱۴۰۱) برگزار می‌شود. دومین دور انتخابات بین دو نامزد برتر نیز در ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت) برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha