پتروشیمی‌ها بدون توقف ارز حاصل از صادرات را در سامانه نیما عرضه کنند

اهواز - ایرنا - معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: شرکت های پتروشیمی، ارز حاصل از صادرات محصولات خود را بدون توقف، در سامانه نیما عرضه کنند.

به گزارش ایرنا مرتضی شاهمیرزایی در دومین روز از سفر خود به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در شهرستان بندر ماهشهر بیان کرد: در مواردی مشاهده شده که بخشی از ارز حاصل از صادرات واحدهای تولیدی در حساب‌های بانکی دچار رسوب می شود لذا از شرکت‌های پتروشیمی خواسته می‌شود که بدون توقف این مبالغ را در سامانه نیما عرضه کنند تا به چرخه اقتصادی کشور کمک شود.

وی ادامه داد: عرضه به موقع ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی باعث می‌شود که ثبات بهتری در اقتصاد کشور حاکم شود که باید همواره به این مساله توجه شود.

وی گفت: مجتمع های پتروشیمی در ثبات اقتصادی کشور نقش تاثیرگذاری دارند که همواره مورد توجه است.

پیش‌بینی صادرات ۱۲ میلیارد دلار صادرات پتروشیمی در امسال

وی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از صنایع با اهمیت در امر ارزآوری کشور عمل می‌کند گفت: پیش بینی می‌شود که صادرات محصولات این صنعت تا پایان امسال به ۱۲ میلیارد دلار برسد.

شاهمیرزایی ظرفیت اسمی صنعت پتروشیمی در کشور را حدود ۹۰ میلیون تن بیان کرد و افزود: هم اکنون تولید واقعی محصولات پتروشیمی کشور ۶۵ میلیون تن است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران ادامه داد: با برنامه ریزی در دست اقدام، تلاش می شود که مشکلات واحدهای تولیدی پتروشیمی برای رسیدن به ظرفیت اسمی کمتر شود.

وی افزود: در این راستا انتظار می رود که شرکت های پتروشیمی در زمینه تولید محصولات پایین دستی و تکمیل زنجیره ارزش تولید گام بردارند.

وی به پیگیری شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در زمینه قیمت خوراک واحدها اشاره کرد و گفت: تلاش می‌شود با اصلاح اساسنامه این شرکت و تصویب آن در وزارت نفت، دولت و مجلس شورای اسلامی، پیگیری  لازم برای بهبود فعالیت واحدهای پتروشیمی به ویژه مجتمع هایی که با سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد شده‌اند با جدیت بیشتری انجام شود.

مسوولیت‌های اجتماعی توسط سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به خوبی مدیریت شده است

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران همچنین به اهمیت موضوع مسوولیت‌های اجتماعی در صنعت اشاره کرد و افزود: این امر به خوبی در سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی مدیریت شده و باید با جدیت ادامه داشته باشد.

وی افزود: مناطق همجوار این صنعت، به عنوان همسایگان شرکت‌های پتروشیمی باید مورد توجه قرار گیرند.

شاهمیرزایی اضافه کرد: پتروشیمی ها به عنوان واحدهای اقتصادی و اشتغالزا مسوولیت هایی دارند که باید با همفکری و مطابق با اولویت هایی که تعیین می شود به ارایه خدمات بپردازند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران افزود: این خدمات باید به بهبود و تقویت زیرساخت‌های منطقه منجر شود تا رضایت‌مندی لازم شهروندان را فراهم کند.

وی با بیان اینکه ۳۰ درصد ظرفیت تولید محصولات این صنعت در محدوده منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در ماهشهر تولید می‌شود گفت: رسیدگی به مشکلات منطقه مطابق با برنامه‌های کاربردی باید همواره در اولویت کاری این سازمان قرار داشته باشد.

منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در محدوده‌ای به وسعت حدود ۲ هزار و ۸۵۰ هکتار در جنوب غربی ایران و در ساحل خلیج فارس، واقع در بندرامام خمینی (ره) شهرستان بندر ماهشهر، قرار گرفته شده است.

این منطقه با توجه به موقعیت طبیعی و جغرافیایی و همچنین برخورداری از تسهیلات قانونی مناطق ویژه، به منظور توسعه صنعت و تجارت به ویژه صنایع پتروشیمی و صنایع پایین دستی، تامین منافع اقتصادی، اجتماعی و ملی، جذب تکنولوژی‌های جدید و افزایش اشتغال ایجاد شده است.

از نظر موقعیت جغرافیایی، منطقه از طریق بندر امام خمینی (ره) و از آبراه خور موسی به آب‌های آزاد بین‌المللی و از طریق راه‌آهن سراسری به ترکیه، اروپا و آسیای مرکزی دسترسی دارد.

این منطقه به عنوان بخشی از استان خوزستان، همانند یک پایگاه استراتژیک و تاثیرگذار در مناطق نفت و گازخیز ایران عمل کرده و دستیابی به منابع نفت و گاز مواد اولیه و خوراک واحدهای صنعتی را بیش از پیش تسهیل می‌کند. 

سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای مدیریت و تحقق توسعه فعالیت‌های صنعتی و اقتصادی در منطقه از جمله صنایع پتروشیمی، به صورت زیر مجموعه‌ای از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، براساس مصوبه تیر سال ۱۳۷۶ شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی فعالیت‌ خود را در سال ۱۳۷۷ آغاز کرد و از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به منظور سرمایه‌گذاری در این منطقه مهم اقتصادی دعوت شده است.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha