سازمان حفاظت محیط زیست برای عشایر در سال ۱۴۰۱ برنامه دارد

تهران - ایرنا - معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در سازمان حفاظت محیط زیست برای عشایر در سال ۱۴۰۱ برنامه‌های موثری داریم و باید از همه ظرفیت و توان خود برای ارتقاء دانش عشایر در حوزه محیط زیست استفاده کنیم.

به گزارش ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، نورالله مرادی معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست  کشور این مطلب را در یدار با عباس پاپی زاده سرپرست سازمان امور عشایر ایران عنوان مطرح و نیز درمورد توسعه همکاری‌های مشترک بین دو سازمان گفتگو و تبادل‌نظر کرد.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در این دیدار با بیان اینکه همه ما نسبت به حفاظت از محیط زیست رسالت داریم، اظهار داشت: در سازمان حفاظت محیط زیست برای عشایر در سال ۱۴۰۱ برنامه های موثری داریم می بایست از تمام ظرفیت و توان خود برای ارتقاء دانش عشایر در حوزه محیط زیست استفاده کنیم.

مرادی با بیان اینکه می خواهیم کارهای ماندگاری برای عشایر انجام دهیم، گفت: در سازمان محیط زیست اعتقادی به کارهای نمایشی نیست بلکه باید عمل گرایانه اقداماتی در این خصوص انجام شود از جمله احیای سنت ریش سفیدی در فرهنگ سازی و حمایت از محیط زیست ،  نهادینه کردن آموزش های محیط زیستی در بین عشایر، معرفی و تقدیر همیاران محیط زیست نمونه عشایری و همچنین تشویق عشایر برای تعامل بیشتر با حافظان محیط زیست به منظور پیشگیری از شکار غیر مجاز و حفاظت از گونه های زیستی و پوشش های گیاهی مناطق کشور.

وی با تاکید بر استفاده از پتانسیل های جامعه عشایری در حفاظت از محیط زیست خاطرنشان کرد: ما فرهنگ حفاظت از محیط زیست را داشته ایم که بخشی از آن را فراموش کرده ایم و باید این فرهنگ را احیاء و بازتولید کنیم.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام آمادگی برای توسعه همکاری های مشترک با سازمان امور عشایر برای رسیدن به اهداف مشترک، اظهار داشت: جامعه عشایری میتواند با توانمندسازی خود در حوزه بومگردی اشتغال و درآمدزایی ایجاد کنند و در عین حال محیط زیست را نیز حفاظت کند.

عشایر حافظان اصلی و واقعی محیط زیست هستند

سرپرست سازمان امور عشایر ایران نیز با تاکید بر اینکه عشایر حافظان اصلی و واقعی محیط زیست هستند، گفت: باید از ظرفیت سازمان های مردم نهاد محیط زیست در کنار جامعه عشایری استفاده کنیم.

عباس پاپی زاده با اشاره به سابقه عضویت خود در شورای عالی محیط زیست و دغدغه هایش در خصوص حفاظت از محیط زیست، ابراز داشت: آرمان و برنامه ما در سازمان امور عشایر این است که خوشه های تولید سازگار با محیط زیست شکل بگیرد تا ضمن حفاظت از محیط زیست، اقتصاد، معیشت و نیاز عشایر را از طبیعت توسط خود عشایر تامین کنیم.

وی ادامه داد: برای این منظور باید ضمن شناسایی پتانسیل های منابع طبیعی و محیط زیست هر منطقه، ترویج و آموزش های لازم برای کشت گیاهان دارویی و محصولات باغی و زارعت چوب را توسعه دهیم تا هم از فشار بر محیط زیست کم کنیم و هم درآمد مناسبی برای جوامع محلی ایجاد کنیم.

پاپی زاده با اعلام آمادگی برای توسعه همکاری های مشترک، به ترویج زراعت چوب در جوامع محلی به عنوان یک سیاست جدی اشاره کرد و گفت: زراعت چوب درآمد خوبی برای جوامع محلی دارد و بهترین کار برای ترویج آن مزارع الگویی است زیرا مردم محلی با دیدن این مزارع از آن الگوبرداری و به سمت آن سوق پیدا می کنند.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه باید مراکز تحقیقاتی ما روی این موضوع کار کنند، بر ضرورت ایجاد زنجیره آموزش و ترویج و انتقال یافته های علمی به مناطق عشایری تاکید کرد و گفت: امروز همه عشایر مثل گذشته کوچرو نیستند و می توانیم این الگوها را در مناطقی که عشایر یکجانشین هستند ترویج و پیاده سازی کنیم.

 در این نشست که مدیرکل دفتر ساماندهی و هماهنگی و مدیرکل دفتر بهسازی سازمان امور عشایر نیز حضور داشتند مقرر شد کارگروهی برای بررسی همکاری های مشترک تشکیل شود و برای انعقاد تفاهم نامه برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.

سرخط اخبار جامعه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha