ساخت مسکن اقدام ملی در خراسان جنوبی برعهده متقاضیان است

بیرجند - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: ساخت اکثر واحدهای طرح اقدام ملی مسکن به‌خصوص در شهر بیرجند برعهده متقاضیان است و باید پس از اخذ پروانه ساخت اقدام کنند.

وحید داعی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از آنجایی که هیچ شرکتی قیمت پیشنهادی دولت را برای ساخت واحدهای طرح اقدام ملی در این استان نپذیرفته مطابق بخشنامه ابلاغی وزارت راه و شهرسازی واگذاری به‌صورت گروهی انجام شده است و خود متقاضیان باید ساخت واحدها را انجام دهند.

وی بیان کرد: وام ۱۰۰ میلیون تومانی برای ساخت این واحدها در نظر گرفته شده بود که رقم وام در مراکز استان‌ها به ۳۵۰ میلیون تومان و سایر شهرها به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش خواهد یافت.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: زمان افزایش تسهیلات بانکی برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن را بانک مسکن باید مشخص کند و موضوع کاهش نرخ سود تسهیلات نیز باید در مرکز بررسی و از سوی وزارتخانه به سراسر کشور ابلاغ شود.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه از شروع این طرح در دولت قبل هیچ قیمت مشخص و تعیین شده‌ای نبوده به‌صورت مکرر اطلاع‌رسانی کرده‌ایم که واحدها براساس قیمت تمام‌شده واگذار می‌شود.

داعی درباره درخواست انصراف برخی متقاضیان اظهار داشت: طبق بخشنامه وزارت راه و شهرسازی انصراف از طرح برای افرادی که قرارداد واگذاری با آنها منعقد شده با معرفی جایگزین امکان‌پذیر است.

وی ادامه داد: از مجموع ۴۰۰ هزار واحد مسکونی ابلاغی طرح اقدام ملی مسکن در سراسر کشور سهمیه استان خراسان جنوبی ۲ هزار و ۴۵۰ واحد بوده که هزار و ۳۸۳ واحد در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر و هزار و ۶۷ واحد در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر پیش‌بینی شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: با وجود سهمیه ابلاغی هزار و ۳۸۳ واحد در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر، اراضی برای بهره‌مندی سه هزار و ۷۲۷ واحد به مساحت ۳۶ هکتار در استان تامین شد که تا مهر امسال سه هزار و ۲۲۷ واحد دارای قرارداد ساخت شده‌ است.

وی افزود: در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر نیز اراضی به میزان ۵۰.۵ هکتار برای ساخت سه هزار و ۴۱۶ واحد تامین شده است که در حال حاضر در این شهرها نیز ۲ هزار و ۵۲۳ واحد، قرارداد ساخت دارند.

داعی بیان کرد: تاکنون ۲ هزار و ۷۷ واحد در استان خراسان جنوبی وارد فاز اجرا شده و علاوه بر این اقدامات، ۲۸۲ واحد برای بهره‌مندی مددجویان کمیته امداد، اراضی به‌صورت رایگان واگذار شده که حدود ۳.۷ هکتار در سطح استان است.

وی با اشاره به ثبت‌نام ۱۵ هزار و ۸۹ نفر از خراسان جنوبی در سامانه طرح اقدام ملی مسکن گفت: از این تعداد پنج هزار و ۳۷۱ نفر واجد شرایط شناخته شدند، پنج هزار و ۳۳۹ نفر تاکنون اقدام به افتتاح حساب در بانک مسکن و پنج هزار و ۱۸۹ نفر اقدام به واریز وجه کرده‌اند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی افزود: اکنون هزار و ۵۲۷ واحد در مرحله اتمام فونداسیون، ۵۲۶ واحد در مرحله اسکلت و ۱۹۰ واحد در مرحله اجرای سقف است.

وی بیان کرد: ۲ هزار و ۱۴۰ واحد مستقر در سایت ۲۷ هکتاری شهر بیرجند نیز در مرحله اخذ پروانه است و تاکنون هفت هزار و ۱۲۲ متقاضی از شهر بیرجند در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۲ هزار و ۳۷۶ متقاضی تایید نهایی شده‌اند.

داعی گفت: اراضی تخصیصی در مرکز استان تاکنون سه هزار و ۲۲۷ واحد بوده که ۶۰ واحد دارای ۶۳ درصد و ۷۲۰ واحد دارای ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی است.

وی همچنین به آغاز اجرای طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: تاکنون ۳۲ هزار و ۴۸۶ نفر در ۲۵ شهر استان در سامانه این طرح ثبت‌نام کرده‌اند و در مرحله پالایش و بررسی واجد شرایط بودن هستند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه از این تعداد ۱۴ هزار و ۲۳۸ نفر مربوط به شهر بیرجند هستند افزود: در حال حاضر جز در شهر بیرجند در سایر شهرهای استان جانمایی اراضی برای تامین زمین طرح نهضت ملی مسکن انجام شده است.

طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن سال گذشته اجرا و مقرر شد ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شود که از این تعداد ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید، یکصد هزار واحد در بافت‌های فرسوده شهری و یکصد هزار واحد در شهرهای کوچک است.

آبان پارسال همزمان با سراسر کشور قرارداد واگذاری ۲ هزار و ۲۸۳ قطعه زمین برای واحدهای مسکونی استان خراسان جنوبی به‌صورت گروهی انجام شد و متقاضیان طرح اقدام ملی در استان به ۱۵۶ گروه پنج، چهار و سه نفره تقسیم‌بندی شدند که این قراردادها برای ساخت مسکن ملی به گروه‌های مربوطه واگذار شد.

بعد از واگذاری قرارداد زمین، این گروه‌ها باید نسبت به تهیه نقشه، اخذ پروانه و ساخت و ساز مسکن اقدام کنند.

همچنین ثبت‌نام‌ متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن که در دولت سیزدهم اجرایی شد، از روز چهارشنبه ۲۸ مهر امسال در سامانه ثمن (saman.mrud.ir) آغاز شد و تاکنون بیش از ۳۲ هزار نفر در ۲۵ شهر استان متقاضی این نوع مسکن شده‌اند.

سامانه ثمن یک ماه پس از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن توسط رییس جمهوری، راه‌اندازی شد که براساس آن متقاضیان مسکن با رعایت چهار شرط تاهل یا سرپرست خانوار بودن، عدم مالکیت بخش خصوصی، استفاده نکردن از امکانات دولتی از ابتدای انقلاب در بخش زمین و مسکن و پنج سال سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا، امکان ثبت‌نام در سامانه را دارند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha