۲۵ آبان ۱۴۰۰، ۷:۴۷
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 84541151
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استاد دانشگاه: رفع موانع کارآفرینی بانوان گامی موثر برای توسعه است

گناباد- ایرنا- یک استاد دانشگاه گفت: رفع موانع فراروی بانوان برای فعالیت در حوزه کارآفرینی و اشتغالزایی با بهره‌گیری هرچه بیشتر از ظرفیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این قشر، گامی اساسی و موثر در مسیر توسعه اقتصادی است.

دکتر بهناز افضلیان‌مند روز سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: زنان ظرفیتهای زیادی برای فعالیت به عنوان کارآفرین در حوزه‌های متنوع اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارند که اکثرا به فعل درنیامده است ولی در صورت توجه جدی دولتمردان و برنامه‌ریزی اجرایی از سوی مسوولان نهادهای اجرایی این توانمندی بانوان خیلی زود فعلیت یافته و در مسیر توسعه کشور به کار گرفته می‌شود. 

وی به توجه ویژه دولت سیزدهم نسبت به رفع سریع مسائل و مشکلات مختلف در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی اشاره و بیان کرد: بانوان برای نقش‌آفرینی بیشتر در این عرصه‌ها نیازمند توجه بیشتر مسوولان ذیربط هستند.

این استاد دانشگاه که خود به عنوان یک کارآفرین و فعال فرهنگی اجتماعی در گناباد شاخته می‌شود، توسعه کمی و کیفی اشتغال خُرد را در مناطق روستایی متناسب با ظرفیتهای بانوان امری ضروری توصیف و بیان کرد: برخی مجوزهای مشاغل خانگی متناسب با ظرفیتهای این قشر نیازمند بازتعریف است.

وی ادامه داد: سهولت بخشی و ایجاد بستر لازم برای عرضه محصولات تولیدی مشاغل خانگی تولیدی بانوان در بازار مصرف و افزایش آموزشهای کاربردی برای ایجاد و توسعه این سری مشاغل در بازارهای هدف باید مورد عنایت مسوولان مربوطه قرار بگیرد.

دکتر افضلیان گفت: ایجاد و توسعه بازارچه‌های فروش محصولات مشاغل خرد و خانگی اقدام مهمی برای حمایت از اشتغال و کارآفرینی بانوان محسوب می‌شود. 

وی بازار مصرف مناسب را زیربنای به فعلیت رسیدن ظرفیتهای بالقوه اقتصادی قشر زنان ذکر و بیان کرد: وقتی بازار فروش محصولات تولیدی و صنایع دستی و زمینه بازگشت سرمایه و سوددهی فعالیتهای اقتصادی زنان فراهم باشد آنان به ادامه فعالیت اقتصادی و کارآفرینی بیشتر رغبت پیدا می کنند.

این استاد دانشگاه افزود: باید ضمن محدود نمودن آموزشهای مقطعی و جزیره‌ای در حوزه کسب و کارهای مربوط به بانوان، قوانین در صدور مجوز حوزه صنایع و مشاغل خانگی برای این قشر آسان‌سازی و در راستای بهره‌گیری بیشتر از توانمندیهای زنان جهت‌دهی شود. 

وی ادامه داد: وجود تضمین های متعدد برای پرداخت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی بانوان متقاضی، دیگر مسائل و مشکلات این بخش به شمار می رود که باید کاهش یابد.

دکتر افضلیان از مسوولان ذیربط در دولت سیزدهم خواست تا از بانوان تحصیل کرده، متخصص، توانمند و متعهد در پستهای مدیریتی و یا به عنوان مشاور در حوزه‌های مختلف تصمیم گیری های کلان و منطقه‌ای بیشتر بهره بگیرند.

وی همچنین بر لزوم توجه بیشتر نسبت به ظرفیتهای ورزشی و به فعلیت رساندن توانمندی بالقوه بانوان در حوزه ورزش گفت: سرانه و زیرساختهای ورزش بانوان کم است و باید افزایش یابد.

این بانوی کارآفرین افزود: از این میان زیرساختهای مناسبی برای ورزش بانوان در مناطق روستایی وجود ندارد و این یک مطالبه مهم بانوان روستایی است که عنایت بیشتر دولتمردان را می طلبد.

وی ادامه داد: با  توجه به نقش تاثیرگذار بانوان در جامعه باید با برنامه های هدفمند و بلندمدت به سلامت جسمی دختران از سنین نوجوانی توجه خاص داشت.

بانوان ۵۰ درصد از جمعیت ۹۳ هزار نفری شهرستان گناباد واقع در جنوب خراسان رضوی را تشکیل می‌دهند. 

۴۹.۶ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی، بانوان هستند. 

همچنین ۴۹ درصد از جمعیت ۱۵۲ هزار نفری کارمندان دولت را در سطح ۱۰۶ اداره دولتی خراسان رضوی، زنان شامل می‌شوند. 

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha