مراسم سیزده آبان در حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد

قم - ایرنا - مراسم یوم الله سیزده‌آبان، روز پنجشنبه همزمان با سراسر کشور با حضور پرشور مردم قم و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در صحن امام رضا(ع)‌ حرم مطهر حضرت معصومه‌(س)‌ برگزار شد.

مراسم گرامیداشت یوم‌الله سیزدهم آبان در شهر مقدس قم با حضور پرشور علما و روحانیان، مسئولان استان، نیروهای مسلح، خانواده معظم شهدا و ایثارگران، دانش‌آموزان و قشرهای مختلف مردم انقلابی قم ترتیب یافت.

طنین ندای «الله اکبر» و «هیهات من الذله» در این مراسم باشکوه و انقلابی، جلوه حماسی خاصی به آن بخشیده بود.

در این مراسم که با حضور پرشور قشرهای مختلف مردم ترتیب یافت، شرکت کنندگان شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» را فریاد زدند و از سیاست‌های استکباری آن برائت جستند.

قرائت اشعار و اجرای سرودهای انقلابی توسط مداحان اهل بیت(ع) و گروه‌های بسیج دانش‌آموزی از دیگر جلوه‌های این مراسم بود.

حضور دانش‌آموزان دختر و پسر در این مراسم که تصاویر امام راحل(ره)‌ و رهبر معظم انقلاب را در کنار دست نوشته‌هایی با مضامین ضد استکباری در دست داشتند بسیار چشمگیر بود و بار دیگر نشان داد آرمان‌های انقلاب اسلامی نسل به نسل منتقل شده و هیچ‌گاه فراموش نمی‌شود.

قرائت دسته‌جمعی بیانیه و محکوم کردن سیاست‌های استکباری آمریکا و ایادی آن از دیگر برنامه‌های این مراسم بود که با همراهی پرشور شرکت‌کنندگان اجرا شد.

همچنین حاضران در این مراسم شعارهایی در حمایت از اقدام انقلابی سپاه پاسداران در ناکام گذاشتن دزدی دریایی آمریکایی‌ها را سر دادند.

آمریکا یک نفتکش را که حامل نفت صادراتی ایران بود در آب‌های دریای عمان مصادره و با انتقال محموله نفت آن به یک نفتکش دیگر، آن را به سوی مقصدی نامعلوم هدایت کرد. همزمان دلاورمردان نیروی دریایی سپاه با اجرای عملیات هلی‌برن بر روی عرشه نفتکش آن را به تصرف خود درآوردند و آن را به سوی آب‌های سرزمینی ایران هدایت کردند. در ادامه نیروهای آمریکایی با استفاده از چندین فروند بالگرد و ناو جنگی به تعقیب نفتکش پرداختند اما با ورود قاطعانه و مقتدرانه نیروهای جان برکف سپاه ناکام ماندند. نیروهای آمریکایی مجدداً با استعداد بسیار و با استفاده از چند ناو جنگی بیشتر تلاش کردند مسیر حرکت نفتکش را سد کنند که باز هم موفق نشدند. این نفتکش هم‌اکنون در آب‌های سرزمینی کشور است.

مراسم سیزده آبان در حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد

به گزارش ایرنا، ۱۳ آبان های سرنوشت ساز در دوره معاصر را می توان در محورهای زیر مورد توجه قرار داد.

**۱۳ آبان ۱۳۴۳ ؛ تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه
نخستین ۱۳ آبان سرنوشت ساز به سال ۱۳۴۳ و زمانی که حضرت آیت الله خمینی (ره ) توسط محمدرضا پهلوی به ترکیه تبعید شد باز می گردد.
حضرت آیت الله خمینی (ره) که فعالیت های انقلابی و ضد رژیم خود را از سنین جوانی آغاز کرده و بارها به خاطر آن مورد بازخواست و تهدید قرار گرفته بود در تاریخ ۴ آبان ۱۳۴۳ که مصادف با تولد محمدرضا پهلوی و همچنین ولادت حضرت فاطمه(س) بود، در منزل خویش در شهر قم به ایراد سخرانی و صحبت درباره لایحه کاپیتولاسیون برای مردم پرداخت. اگرچه شاه از طریق نماینده ای که فرستاده بود خاطرنشان کرده بود که ایشان راجع به آمریکا و اسرائیل و همچنین علیه شخص اول مملکت صحبت نکنند اما حضرت امام(ره) بدون اعتنا به این نکات به ایراد سخنرانی پرداختند و به از دست رفتن عزت و عظمت ایران و ارتش اشاره و در سخنانی تند مفاد کاپیتولاسیون را مصداق پست بودن ایران و ایرانی نسبت به سگ های آمریکایی دانستند و دست به دامان علمای نجف و قم در بررسی و لزوم توجه به این شرایط شدند.
این سخنان باعث خشم محمدرضاپهلوی و تغییر رویه برخورد با حضرت آیت الله خمینی(ره) شد بنحوی که در ساعات ابتدایی صبح روز چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۳۴۳ ایشان را دستگیر و مستقیما به فرودگاه مهرآباد فرستادند؛ جایی که با یک فروند هواپیمای نظامی حضرت امام(ره) را به آنکارا منتقل کردند.

**۱۳ آبان ۱۳۵۷ ؛ روز دانش آموز
دومین ۱۳ آبان سرنوشت ساز به سال ۱۳۵۷ باز می گردد، روزی که تنها سه ماه پیش از تغییر حکومت، شلیک گلوله به دانش آموزانی که در اعتراض به حکومت محمدرضا پهلوی در محوطه دانشگاه تهران جمع شده بودند، منجر به کشته شدن ۵۶ تن و مجروح شدن تعداد زیادی از تجمع کنندگان که شامل مردمی به جز دانش آموزان نیز بودند، گردید.
این روز که در تاریخ ایران با نام «جعفر شریف امامی» و «دولت آشتی ملی» که او ایجاد کرد در آن برهه تاریخی پیوند خورده است. در این اتفاق به دلیل بسته بودن درهای دانشگاه تهران، امکان فرار دانش آموزان کاهش و تعداد کشته شدگانشان افزایش یافت. حرکت ناجوانمردانه ای که خشم و انزجار عمومی را بیش از پیش برانگیخت و به نقطه عطفی در حرکت مردمی به سمت انقلاب بدل گردید این اتفاق بعد از جمعه ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ یا همان جمعه سیاه که یکی دیگر از اقدامات منفور دولت شریف امامی بود به دومین لکه ننگ دولت آشتی ملی و حکمت محمدرضا پهلوی تبدیل گشت.
این روز بعدها و در تاریخ ۱۶ بهمن ۵۷ در تاریخ جمهوری اسلامی به روز دانش آموز تغییر نام داد و بعد از آن در تقویم رسمی به همین نام ثبت گردید.

*۱۳ آبان ۱۳۵۸ ؛ تسخیر لانه جاسوسی
این اتفاق پس از انقلاب اسلامی در روز۱۳ آبان ۱۳۵۸ و در کمتر از یکسال از سالگرد انقلاب اسلامی رقم خورد.
بر این اساس، ۱۳ آبان ۱۳۵۸ که در ادبیات ایران روز تسخیر لانه جاسوسی مشهور است، روزی بود که تعدادی از فعالان دانشجویی اسلامی و مشهور به دانشجویان پیرو خط امام، به سفارت آمریکا در ایران وارد شدند و ۶۶ دیپلمات این کشور را (که برابر اسناد بدست آمده به فعالیت های جاسوسی مشغول بودند) گروگان گرفتند. گروگان هایی در حبس ۴۴۴ روزه که در نهایت با قرارداد الجزایر آزاد شدند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha