نخستین هنرواره ملی "اذان ایرانی، مکتب اردبیل" برگزار شد

اردبیل - ایرنا - آیین اختتامیه نخستین هنرواره ملی "اذان ایرانی، مکتب اردبیل" با محوریت اذان به سبک مرحوم رحیم مؤذن‌زاده اردبیلی با معرفی نفرات برتر برگزار شد.

به گزارش ایرنا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل روز چهارشنبه در آئین اختتامیه این هنرواره  در مجتمع فرهنگی هنری فدک اردبیل گفت: هنرواره اذان ایرانی، مکتب اردبیلی از سال آینده به صورت بین‌المللی و با حضور موذنانی از سراسر جهان برگزار خواهد شد.

عبدالله بحرالعلومی با بیان این‌که دنیای معنویت مرز ندارد، افزود: مرزهای جغرافیایی نتیجه تعریف و تقسیم‌بندی انسان‌ها بوده اما معنویت به نوعی تنها کشور و سرزمینی است که هیچ مرز و تقسیم‌بندی برای آن وجود ندارد و می‌تواند در سرتاسر دنیا تعریف شود.

وی اظهار کرد: جای خالی این هنرواره در اردبیل به‌عنوان دارالارشاد و سرزمینی که به صدای نورانی اذان موذن‌زاده‌ها متبرک است، بسیار خالی بود که اولین دوره آن به‌صورت ملی برگزار شد و امیدواریم در سال‌های آتی به‌صورت بین‌المللی و با حضور موذنانی از سراسر دنیا در این استان برگزار شود.

وی بیان کرد: مرحوم رحیم موذن‌زاده اردبیلی و خاندانش در عرصه اذان نقش تاثیرگذاری داشتند و در واقع برند استان اردبیل است و با جرات می‌توان اذعان داشت که بسیاری از افراد در جای جای دنیا با این اذان به دین اسلام مشرف شدند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل اضافه کرد: استان اردبیل ویژگی‌های خاصی دارد و هنرهای آیینی نیز در این خطه از جایگاه و پویایی ویژه و دیرینگی برخوردار است که بر این اساس باید در خصوص اهمیت و ارج نهادن به مفاخر استان احساس وظیفه داشته باشیم.

بحرالعلومی ادامه داد: جای خالی کارهای علمی و مرکزهای پژوهشی در بحث هنرهای آئینی در استان اردبیل احساس می‌شود و ضرورت دارد در این زمینه اقدام‌های مناسبی صورت گیرد.

به گزارش ایرنا، در بخش اذان به سبک موذنان نامی ایران، مهدی کفاش نیا به عنوان نفر اول، بهنام رحمانی دوم و پویا محرابیان به عنوان نفر سوم معرفی شدند.

همچنین در بخش اذان به سبک مرحوم رحیم موذن زاده اردبیلی،رمحرم کرامتی به عنوان نفر اول، کیوان افسر دوم و محمدجعفر قهاری به عنوان نفر سوم معرفی شدند.

این هنرواره با مشارکت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی استان اردبیل برگزار شد.

رحیم موذن‌ یکم مهر ۱۳۰۴ خورشیدی در اردبیل به ‌دنیا آمد، شهرتش را با اذانی در ۱۳۳۴ خورشیدی در رادیو ایران به‌دست آورد و در نهایت پنجم خرداد ۱۳۸۴ خورشیدی دارفانی را وداع گفت.

وی که به "بلال ایران" شهره شده بود، از برجسته‌ترین اذان‌گوهای ایران و جهان اسلام به شمار می‌آمد و اذان او در سال ۱۳۸۷ به عنوان اثر ملی معنوی شناخته شد.

پیش‌تر شیوه مداحی استاد سلیم موذن‌زاده هم به ثبت ملی رسیده بود.

همچنین خانه خاندان موذن‌زاده اردبیلی واقع در جنب مسجد تازه شهر اردبیل نیز که محل زندگی بویژه مرحوم رحیم و سلیم بود، سال گذشته با شماره ۳۲۵۴۴ در فهرست اثرهای تاریخی ملی به ثبت رسید.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha