۲۷ تیر ۱۴۰۰، ۱۰:۳۹
کد خبرنگار: 1261
کد خبر: 84407349
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

امید افغان ها به نشست دوحه برای پایان جنگ خانمانسوز در افغانستان

کابل - ایرنا - نشست صلح با حضور هیأت بلند پایه دولت افغانستان و گروه طالبان در دوحه روز یکشنبه برای دومین روز ادامه می یابد و این نشست آخرین امید مردم این کشور برای دستیابی به صلح و نجات از جنگ ویرانگر و خانمانسوز است.

به گزارش ایرنا، نشست هیأت بلندپایه دولت افغانستان با طالبان در دوحه در شرایطی که  هر روز بر شدت جنگ بین جنگجویان طالبان و نیروهای دولتی در نقاط مختلف افغانستان افزوده می شود ،آخرین بارقه امید مردم خسته از جنگ این کشور محسوب می شود.

دومین روز نشست گفت وگوهای صلح افغانستان در حالی برگزار  می شود که تاکنون روزنه ای از دستیابی به توافق دیده نمی شود . قرار است در این نشست دو طرف بیانیه ای در باره این گفت وگو ها منتشر کنند.

آنچه  که از نشست روز گذشته به رسانه ها داده شد تاکید عبدالله عبدالله ریئس شورای عالی مصالحه ملی و ملاعبدالغنی برادر رئیس دفتر سیاسی قطربر انعطاف پذیری و تحمل یکدیگر بوده است.

عبدالله در این نشست گفته است که هیأت به ریاست وی به نمایندگی از مردم افغانستان این صلاحیت را دارد که برای پایان درگیری ها در این  کشور مذاکره کند.

وی از هیات طالبان خواست با عبور از حاشیه ها بر روی اصل مشکلات متمرکز شوند و موضوعات اصلی را مطرح کنند.

ملا برادر هم گفته است که برای رسیدن به صلح و امنیت باید به منافع و ارزش‌های مردم افغانستان اهمیت داده شود و برای رسیدن به این هدف به بی اعتمادی پایان داده شود.

این نشست در واقع آخرین امیدی مردم افغانستان برای پپایان دادن به جنگ ویرانگر چنددهه گذشته است.

این در حالی است که طی ماه‌های اخیر خشونت‌ها در این کشور به اوج خود رسیده و براساس گزارش منابع خبری ۳۰۰ هزار نفر در نتیجه‌ درگیری‌ها از خانه خود آواره و صدها غیر نظامی نیز کشته و زخمی شده اند.

سقوط پی در پی شهرها به دست طالبان باعث برهم خوردن نظم اجتماعی و سیاسی این کشور شده و براساس گفته نادر نادری رئیس کمیسیون اصلاحات اداری افغانستان در حال حاضر ۱۳ میلیون نفر از جمعیت این کشور تحت حاکمیت طالبان زندگی می کنند.

وی افزود:در مناطق تحت کنترل طالبان ۲۶۰ ساختمان دولتی ویران شده ،۵۰۰ هزار کارمند غیر نظامی ادارات بیکار و ۱۱۲ پروژه توسعه ای به حالت تعلیق درآمده است.

در چنین وضعیتی اگر گفت وگوهای صلح دوحه که عبدالله عبدالله پیش از رفتن به قطر نسبت به موفقیت ان ابراز امیدواری کرد به نتیجه نرسد علاوه بر ناامیدی منجر به افزایش جنگ و درگیری خواهد شد.

براساس گزارش های منتشر شده،طالبان هفته گذشته پس از تصرف شهرستان  «مالستان» از توابع استان غزنی که ساکنان آن را شیعیان هزاره تشکیل می دهند اقدام به غارت و به آتش کشیدن اموال و کشتار غیرنظامیان دست زد.

در ادامه این  مطلب اضافه شده است طالبان روز شنبه با منفجر کردن ساختمان فرمانداری مالستان از ساعت ۱۸ اجازه تردد و رفت و آمد به مردم را ندادند.

«رحمت الله حیدری» آگاه سیاسی به ایرنا  گفت که نشست صلح دوحه به ریاست عبدالله و ملابرادر از اهمیتی زیادی  بر کاهش خشونت و جنگ دارد.

به باور وی اگر دو طرف به توافق و پیشرفتی دست یابند، می تواند امیدی برای کاهش جنگ و درگیری بین دو طرف و دستیابی به آتش بس باشد و در صورت ناکامی عواقب ناگواری برای مردم افغانستان خواهد داشت.

این آگاه سیاسی از طرفین درگیری خواست با انعطاف بیشتر منافع مردم را بر خواسته های فردی و قومی ترجیح دهند تا این کشور روی آرامش را به خود ببیند.

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha