۲ خرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۲۲
کد خبرنگار: 2202
کد خبر: 84340063
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

موزه لباس و منسوجات سنتی در بیرجند افتتاح شد

۲ خرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۲۲
کد خبر: 84340063
موزه لباس و منسوجات سنتی در بیرجند افتتاح شد

بیرجند - ایرنا - موزه لباس و منسوجات سنتی روز یکشنبه با حضور استاندار خراسان جنوبی و رییس فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی و محلی در بافت تاریخی شهر بیرجند افتتاح شد.

به گزارش ایرنا نخستین موزه تخصصی لباس محلی و منسوجات کشور به مناسبت هفته میراث فرهنگی در خانه تاریخی پردلی بیرجند به بهره‌برداری رسید.

این موزه که با هدف گردآوری لباس‌های محلی از طریق خریداری یا به امانت گرفتن راه‌اندازی شد، به بازآفرینی و احیای انواع لباس‌های محلی استان خراسان جنوبی نیز می‌پردازد.

موزه لباس و منسوجات سنتی از این پس میزبان گردشگرانی خواهد بود که علاقه‌مند به شناخت فرهنگ غنی جنوب خراسان هستند.

این بنا به روش درونگرا ساخته شده و عناصری همچون سردر، ورودی هشتی، دالان، حیاط مرکزی و ایوان ستون‌دار معماری بنا را شکل داده و یادگاری از دوران قاجار است.

تالار نمایش، کارگاه پارچه‌بافی سنتی، پوشش‌های مناطق مختلف خراسان جنوبی، عکاسخانه و خیاط خانه از بخش‌های این موزه است و انواع لباس‌های ابریشمی دستباف، اطلس، کرباس، برک، قارت و عروس همچنین پارچه‌های سنتی برک، کرباس و مله به نمایش گذاشته شده است.

استاندار خراسان جنوبی امروز از موزه تاریخ طبیعی و خانه بی بی مرادی در بافت قدیم شهر بیرجند بازدید کرد.

ساخت این خانه مانند سایر خانه‌های قدیمی براساس شیوه خانه‌سازی سنتی ایرانی انجام شده و در این بنا که اتاق‌هایی کوچک اطراف آن را فرا گرفته، تاریخ طبیعی این خطه با نمایش انواع فسیل به نمایش گذاشته شده است.

خانه فروتنی و موزه عروسک از دیگر مکان‌هایی بود که مورد بازدید استاندار و هیات همراه قرار گرفت که در مرکز بافت تاریخی شهر بیرجند و از بناهای فاخر با ویژگی‌های معماری مناطق گرم و خشک ایران است.

 این خانه دارای عناصر معماری همچون سردر ورودی، هشتی حیاط مرکزی و اتاق‌های در اطراف حیاط بوده که به موزه صنایع دستی با محوریت عروسک‌سازی تبدیل شده است.

عروسک‌های قابل بازدید در این فضای تاریخی بیانگر آداب و رسوم سالیان دراز مردم این خطه است که در قالب عروسک نحوه پوشش لباس نیز معرفی می‌شود.

خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند چهار اثر ثبت جهانی دارد که یکی از آنها حوله‌بافی روستای خراشاد است.

روستای خراشاد از توابع شهرستان بیرجند سال ۱۳۹۷ به عنوان روستای جهانی توبافی (حوله‌بافی سنتی) از سوی شورای جهانی صنایع دستی به ثبت رسید و خراسان جنوبی در حال حاضر ۹۴۲ اثر در فهرست میراث ملی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha