فعالیت‌ هلال‌احمر در زمان‌های عادی و زمان حادثه خیز متفاوت است

تهران - ایرنا - سخنگوی جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه فعالیت‌های این جمعیت هلال احمر در زمانهای عادی و زمان حادثه و بحران متفاوت است، در عین حال تصریح هلال احمر متکی به تجارب ارزشمند که درک صحیحی از شرایط و میزان مشارکت اجتماعی دارد.

محمدحسن قوسیان مقدم روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در پاسخ به این سوال که با توجه به تغییر مداوم ارزشها و هنجارهای اجتماعی در جامعه، دغدغه های اقتصادی موجود و همچنین تغییرات نسلی پیش آمده چه سیاست ها و رویکردهایی می تواند به هلال احمر برای جذب داوطلب، انجام کار داوطلبی و سبک زندگی داوطلبانه کمک کند، اظهار داشت: این یک حقیقت است که سازمان هایی که به پشتوانه خدمات داوطلبانه و سرمایه اجتماعی به حیات خود ادامه می‌دهند نه تنها در ایران بلکه در سراسر دنیا با موضوع کاهش مشارکت مواجه اند اما جمعیت هلال احمر توانسته با تغییر رویکردهای جذب و جلب مشارکت ها، از وقوع بحران هویت در این زمینه به عنوان یک خطر جدی جلوگیری کند، طرح های جامعه محور در سازمان جوانان، طرح خانه های هلال نمونه هایی از رویکرد نوین جمعیت هلال احمر برای حفظ و افزایش سرمایه اجتماعی است.  

وی ادامه داد: رویکردها و فعالیت های جمعیت هلال احمر در زمانهای عادی و زمان حادثه و بحران متفاوت است.  

سخنگوی جمعیت هلال احمر توضیح داد: در زمان های عادی ضمن دعوت از عموم مردم (در تخصص ها، مهارت ها و حرفه های مختلف) از همکاری این افراد بهره گیری و بهره برداری می کند که این رویکرد در زمان حادثه و با توجه به نوع حادثه تغییر خواهد کرد.

قوسیان مقدم اضافه کرد: به عنوان مثال در فراخوان های جمع آوری کمک های مردمی در زمان حوادث با توجه به نوع حادثه و نیاز جمعیت از افراد مختلف و مربوط به همان حادثه دعوت به همکاری شده و جذب نیروی داوطلب صورت می پذیرد.  

وی یادآورشد: در این زمان علاوه بر بهره گیری از داوطلبان حقیقی، عموم جامعه و خیرین، از داوطلبان حقوقی مانند اصناف، بازاریان، سازمان های مردم نهاد، شرکتهای خصوصی و نظایر آن نیز دعوت به عمل می آید. در زمان شیوع ویروس کرونا، با توجه به نوع بحران به وجود آمده از برخی شرکت های تولیدی جهت تولید ماسک و وسایل بهداشتی و همچنین به منظور آموزش و جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس از جامعه پزشکان و پیراپزشکان بهره برداری شد.  

سخنگوی جمعیت هلال احمر اظهار داشت: در سایر حوادث نیز با توجه به نوع حادثه رویکرد جمعیت هلال احمر در زمینه ی جذب و بکارگیری داوطلبان تغییر می یابد.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وظایف عمده‌ای را در سطح ملی و بین المللی برعهده دارد و می کوشد تا به اهدافی که در اساسنامه این جمعیت آمده است، جامه عمل بپوشاند.

این اهداف عبارت از تلاش برای تسکین آلام بشری، تأمین احترام انسان‌ها و کوشش در راستای برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایدار میان ملت‌ها و حمایت از زندگی و سلامت انسان‌ها بدون درنظرگرفتن هرگونه تبعیض میان آنها است.

جمعیت هلال احمر اکنون در زیرمجموعه خود دارای چهار سازمان فعال و گسترده در زمینه‌های مختلف امداد و نجات، جوانان، داوطلبان، تدارکات پزشکی، یک معاونت در زمینه خدمات درمانی و توانبخشی، یک شرکت در زمینه تولید محصولات نساجی و ملزومات امدادی، یک مؤسسه علمی کاربردی و یک مرکز پزشکی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج و زائران عتبات عالیات است.

همچنین دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران نیز با محوریت جمعیت هلال احمر فعالیت می‌کند.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با سابقه‌ای بیش از ۹۰ سال در خدمت رسانی به مردم ایران و جهان، از بدو تأسیس خود تا به حال در مسیر اهداف انسان دوستانه و اصول هفت‌گانه نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر حرکت کرده است.

سرخط اخبار جامعه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha