۲۰ دی ۱۳۹۹، ۱۶:۰۲
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 84179325
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رسانه چینی: آمریکا به جای نگرانی از توسعه چین، به نجات خود بیاندیشد

تهران- ایرنا- رادیو بین المللی چین روز شنبه در واکنش به آشوب و اعتراض های اخیر آمریکا در تحلیلی نوشت: مقامات واشنگتن باید به جای دلواپسی از پیشرفت چین، نگران «سقوط آمریکا» باشند.

به گزارش ایرنا، رادیو بین المللی چین روز شنبه نوشت: از زمان پایان جنگ جهانی دوم، رویدادهای تاریخی کمی اتفاق افتاده است که آمریکا به نوعی در آنها درگیر نبوده باشد. شاید آمریکا با این رویدادها ارتباط مستقیمی نداشته باشد اما نفوذ آمریکا در وقوع این رویدادها امری غیرقابل تردید است. قدرت های بزرگ دنیا معمولا به ندرت از محدودیت قدرتشان آگاهند. افراد قدرتمند و بزرگ معمولا بسیار دیر به این درک می رسند که دیگر بزرگ و قدرتمند نیستند."

این گزارش با بیان اینکه سوئد، هلند و اسپانیا به عنوان قدرت های بزرگ شرکت کننده در پیمان «وستفالی» مصوب سال ۱۶۴۸ میلادی که سازوکاری برای پایان دادن به فاجعه جنگ ۳۰ ساله و ارائه تعریف کشور مدرن بود، همگی جایگاه بزرگ خود را از دست دادند و حتی موجودیت مستقل لهستان هم در پایان قرن هجدهم از بین رفت، آورده است: فرانسه تحت فرماندهی «ناپلئون سوم»، ‌انگلیس تحت فرماندهی «وینستون چرچیل» و اتحاد جماهیر شوروی (سابق) تحت فرماندهی «میخائیل گورباچف» هیچ کدام خبر نداشتند که امپراتوری خود را از دست داده اند تا زمانی که بسیار دیر شد.

رادیو بین المللی چین با یاداوری اینکه سرنوشت آمریکا نیز متفاوت از این امپراتوری ها نیست و بیشتر به فروپاشی داخلی آمریکا بر می گردد، نوشت: "بیشتر امپراتوری های بزرگ دنیا با خودکشی به پایان و یا اینکه به قتل رسیدند؛ اما آمریکایی ها با خودبینی عمیق و استثنائی که برای خود قائل اند، تصور می کنند که از سرنوشت بی رحم تاریخ معافند، اما اینطور نیست."

نویسنده با بیان اینکه علائم زوال و نابودی آمریکا در زمینه های مختلف از جمله سیستم سرمایه داری، دارو و کنترل بیماری ها و نهادهای دموکراتیک و ارتش، کاملا قابل مشاهده است، تاکید کرد: "آمریکا امروزه بعد از هدر دادن تریلیون ها دلار بودجه و تلفات بی شمار انسانی، در حال مذاکره با گروه طالبان در افغانستان است تا بتواند نیروهایش را عقب بکشد."

وی افزود: نتیجه تریلیون ها دلاری که واشنگتن در جنگ های افغانستان و عراق هدر داد، ‌امروزه در سراسر آمریکا، در فروپاشی های شهری، بی خانمانی ها، زیرساخت ها و سیستم های حمل و نقل عمومی خراب، مدارس دولتی با استانداردهای جهان سومی و دانشگاه ها و آزمایشگاه های دولتی فاقد بودجه قابل مشاهده است‌. یک بررسی صورت گرفته هم نشان داده است که ارتش آمریکا به طور متوسط ۲۵۰ هزار گلوله برای کشتن صرفا یک جنگجوی طالبان استفاده کرده است.

این گزارش می افزاید: تا حدود سال های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ میلادی مقامات آمریکا تصور می کردند بحران مالی  مشکلی است که فقط برای کشورهای دیگر اتفاق می افتد؛ تازه بعد از سال ۲۰۰۸ بود که سیستم سرمایه داری آمریکا به دنبال پیدا کردن راهی برای ورود به چین و ویتنام بود!

رادیو بین المللی چین می افزاید: مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا دهه ها به عنوان مراکزی با رعایت استانداردهای طلایی بهداشت همگانی و کنترل اپیدمی در سطح جهان شناخته می شدند، این در حالی است که تعداد موارد ابتلا به کرونا در آمریکا ۲۱ میلیون و ۸۱۹ هزار و ۸۸۰ نفر و موارد تلفات این کشور ۳۶۹ هزار و ۴۴۳ نفر رسیده است، این ارقام نشان دهنده آن است که آمریکا بدترین خسارت و آسیب در میان اقتصادهای توسعه یافته دنیا را به دلیل کرونا متحمل شده است.

نویسنده در ادامه، توجه مخاطب را به رویدادهای اخیر آمریکا معطوف کرده و نوشته است: جمعیت هزاران نفری حامیان اوباش ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا حمله کرده و شیشه ها را شکسته و وارد ساختمان از جمله صحن کنگره شده اند؛ این زد و خوردها و تخریب ها در کنگره آمریکا صحنه های آشنایی از حمله معترضان ضد دولتی و شورشیان به شورای قانونگذاری هنگ کنگ در سال ۲۰۱۹ میلادی را به خاطر می آورد! حمله ای که بخشی از تظاهرات و شورش گسترده در هنگ کنگ بود و تا نیمه دوم سال ۲۰۱۹ میلادی طول کشید و توسط «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان کنگره آمریکا، «صحنه های زیبا» توصیف شد.

این گزارش می افزاید: در همین تظاهرات اخیر در کنگره آمریکا، دفتر پلوسی توسط حامیان افراط گرای ترامپ اشغال شد. شاید پلوسی باز هم بتواند در این صحنه ها، زیبایی ها را تماشا کند؛ به خصوص در دفتر کارش که به اشغال حامیان ترامپ درآمد، همه این اتفاق ها در هر کشور دیگری از جهان به عنوان کودتا توصیف می شود؛ تمام مشکلاتی که در آمریکای امروز دیده می شوند، نشان دهنده افول و زوالی فراگیر در این کشور است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha