مجموعه تئاترشهر می‌تواند قطب گردشگری هنری باشد

تهران- ایرنا- مدیر مجموعه تئاترشهر در دیدار با رییس موزه ملی ایران باستان ضمن تاکید بر بهسازی این مجموعه هنری بر مبنای الگوهای جهانی محیط‌های هنری و فرهنگی گفت: معماری و جذابیت‌های سازه‌ای و میزبانی این مجموعه از هنرمندان نمایش کشور می تواند تئاترشهر را به قطب گردشگری هنری پایتخت بدل کند.

جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران باستان با حضور در تئاترشهر ضمن بازدید از این مجموعه با ابراهیم گله‌دارزاده مدیر تئاترشهر دیدار و از آمادگی کامل سازمان تحت مدیریت خود برای مشاوره و همکاری در امر به‌سازی، ساماندهی اسناد تاریخی و توسعه  پروژه‌های مبتنی بر «گردشگری هنری» مجموعه تئاترشهر سخن گفت.

الگوهای جهانی برای به‌سازی مجموعه تئاترشهر

ابراهیم گله‌دارزاده مدیر تئاترشهر در ابتدای این دیدار ضمن قدردانی از حضور مدیریت موزه ملی ایران باستان گفت: آنچه در برنامه جدید مجموعه تئاترشهر روی آن تمرکز داریم، الگوبرداری از فعالیت سایر مجموعه‌های نظیر تئاترشهر در دنیاست که بسته به شرایط تاریخی و جایگاهی که در عرصه فرهنگ و هنر هر کشور دارند تلاش می کنند تا علاوه بر فعالیت‌های همیشگی، در حوزه‌های گردشگری نیز حضور موثر و جدی داشته باشند.

مدیر مجموعه تئارشهر افزود: معتقدم چنین شرایطی در مجموعه تاریخی - فرهنگی تئاترشهر وجود دارد و می تواند با بسترسازی، بازنگری و به‌سازی فضای داخلی، روزانه میزبان طیفی از دوستداران تاریخ و هنر این سرزمین و حتی گردشگران خارجی باشد.

گردشگری بازوی کمکی افزایش مخاطبان تئاتر

گله‌دارزاده در ادامه این دیدار که شامگاه ۱۹ آبان‌ماه به وقوع پیوست ضمن ارائه توضیحاتی از روند فعالیت‌های تئاترشهر گفت: علاوه بر آرشیو ارزشمندی که در زمینه عکس، پوستر و اطلاعات گروه‌های نمایشی داریم در مرکز اسناد و کتابخانه مجموعه نیز اسناد تئاتری بسیار ارزشمندی را داریم که هر کدام به تنهایی می تواند دربرگیرنده جذابیت‌های فراوانی برای علاقه‌مندان فرهنگ و حتی گردشگران داخلی و خارجی باشد.

وی یادآور شد: این در حالی است که فعالیت در حوزه گردشگری در راستای فرهنگ‌سازی برای تماشای تئاتر است و ترغیب برای حضور شهروندانی‌ست که تاکنون موفق به تماشای تئاتر نشده و چنین اقداماتی می‌تواند در راستای انگیزه‌سازی و به تبع آن افزایش تماشاگر واقعی تئاتر بازوی کمکی موثری باشد. 

معماری منحصر به فرد مجموعه تئاترشهر با سازه‌های بیرونی و داخلی که برای آن طراحی شده به تنهایی قابلیت این را دارد که یک گردشگر ساعت‌ها برای تماشای این قابلیت‌ها وقت بگذارد. منتها همین جذابیت اکنون در چارچوبی قرار دارد که قطعا باید روی آن طراحی، ایده پردازی و به‌سازی‌هایی صورت گیرد تا بتواند مورد توجه بازدیدکنندگان و گردشگران قرار گیرد.

وی تصریح کرد: این همان موضوعی بود که ما را بر آن داشت تا با دعوت از مدیران متخصص این حوزه و توانمندی‌هایی که در حوزه میراث فرهنگی و مجموعه تئاترشهر وجود دارد بتوانیم هر چه زودتر شاهد اجرایی شدن پروژه‌ای در حوزه «گردشگری هنری» باشیم.

موزه‌داری موضوعی تخصصی است وهمراهی موزه ملی ایران را می‌طلبد

مدیر مجموعه تئاترشهر خاطرنشان کد: در راستای موضوعاتی که به آن اشاره داشتم موضوع مهم نگهداری اسناد به جای مانده از دهه‌ها فعالیت هنرمندان در تئاترشهر و حتی مجموعه‌های دیگر کار بسیار سختی است. شرایطی که  تا به امروز هم با دلسوزی مدیران و کارکنان این مجموعه برای نگهداری آنها فعالیت‌هایی انجام گرفته؛ اما همه می دانیم موضوع آرشیو اسناد و رفتن به سمت موزه‌داری یک رشته کاملا تخصصی است.

وی ادامه داد:‌ در این راه حضور مجموعه‌هایی چون موزه ملی ایران باستان و مراکز مشابه در ارتباط با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری اولویت پیدا می کند. بر همین اساس امیدوارم حضور امروز مدیر موزه ملی ایران باستان که به همت سامان خلیلیان صورت گرفته مقدمه‌ای برای ورود به بهره‌برداری موزه‌ای و البته ایجاد شرایط ویژه برای موضوع مهم گردشگری هنری در مجموعه تئاترشهر باشد.

به طور حتم با چنین اقدامات فرهنگی که در راستای پیوست تئاترشهر به فضای گردشگری فرهنگی هنری شهر تهران صورت می گیرد میزان توجه شهروندان به این مجموعه نیز افزایش یافته و در تعیین عرصه و حریم این مجموعه مهم هنری اثر گذار خواهد بود.

وی افزود: ما با این پیشنهادات و ایده‌ها در نظر داریم فضای کالبدی تئاترشهر در ساعاتی که نمایشی روی صحنه نیست تبدیل به عرصه‌ای برای بازدید عمومی و گردشگران شود زیرا بر این باوریم چنین اقداماتی علاوه بر امتیازاتی که به آن اشاره کردم قطعا می‌تواند در استحکام پیوند مردم با تئاتر نیز نقش ارزشمندی را ایفا کند.

گله دار زاده در انتهای صحبت های خود تاکید کرد: تمامی آنچه  برای طراحی این پروژه صورت گرفته تنها در شرایطی اتفاق می افتد که ماجرای شیوع ویروس کرونا در مرحله ای قرار گرفته باشد که سلامتی هنرمندان و مخاطبان تئاتر به خطر نیفتد، زیرا توسعه گردشگری هنری و ماجراهایی از این دست تنها در فضایی می تواند تبدیل به یک جریان سازنده و موثر در عرصه تئاتر شود که فضای عمومی جامعه نیز در شرایط متعادل تری از فضایی که در آن هستیم، قرار گرفته باشد.

تئاترشهر ظرفیت تبدیل شدن به یکی از اماکن پرطرفدار گردشگری را دارد

جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران هم در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضورش در مجموعه تئاترشهر گفت: تئاترشهر یکی از مهمترین مجموعه‌های تاریخی – فرهنگی شهر تهران است که علاوه بر جذابیت‌هایی که به لحاظ نوع معماری و سازه برخوردار است می تواند تبدیل به یکی از مهمترین و پرطرفدارترین اماکن تاریخ معاصر تهران در حوزه گردشگری شود.

به طور حتم برای تحقق اهدافی چون جذب گردشگر به ویژه گردشگری هنری در مجموعه تئاترشهر باید کارهای پیش زمینه‌ای اجرا شود که محور اصلی آن رفتار حفاظت محورانه و توجه به باید و نبایدهای موزه داری است. به هر حال فعالیت اصلی تئاترشهر اجرای آثار نمایشی مختلف است که فضای جغرافیایی و زیبای آن می‌تواند خاطره تماشای هر نمایشی را تبدیل به یک خاطره ماندگار کند.

به گفته مدیر موزه ملی ایران،‌ در این شرایط یکسری الزامات برای ارتقای خدمات موزه‌ای مجموعه وجود دارد که باید برای آن فعالیت‌هایی را انجام داد. در این راه مدیریت و کارکنان موزه ملی ایران باستان آماده هرگونه همکاری با مجموعه تئاتر شهر هستند.

رییس موزه ملی ایران باستان در پایان صحبت های خود تصریح کرد: بهره برداری موزه‌ای از تئاترشهر نیازمند یک نگاه کارشناسی و مطالعاتی دقیق است. به عبارتی در این چارچوب علمی است که می‌توان برای گام‌های بعدی قدم‌هایی برداشت. مجموعه تئاترشهر به اعتقاد من یک تماشاخانه عادی نیست. این ساختمان از جمله اماکنی است که بدون اجرای نمایش هم برای مخاطبان جذاب است و چه بهتر که در این شرایط بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم که گردشگران هم بتواند از جذابیت های خارق العاده آن استفاده کنند.

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha