نماینده انگلیس در سازمان ملل: بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل با برجام هم‌خوانی ندارد

لندن - ایرنا - کاردار انگلیس در سازمان ملل متحد ضمن ابراز تاسف از خروج یکجانبه آمریکا از برجام تصریح کرد که اقدامات یکجانبه از جمله فعال کردن مکانیسم ماشه و برقرار کردن تحریم های سازمان ملل با برجام همخوانی ندارد.

«جاناتان آلن» روز سه‌شنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع منع اشاعه تسلیحات اتمی به منظور بررسی گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ برگزار شد، این مطلب را بیان  وتصریح کرد در نبود یک توافق جایگزین، برجام بهترین راه حل موجود است که بر اساس همکاری‌های منطقه‌ای و بین المللی  به عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد کمک می کند.
وی یادآور شد که لندن بارها تاسف خود را از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و وضع برگرداندن تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرده و از پیامدهای منفی تحریم‌های آمریکا مطلع است.
نماینده انگلیس در همین حال مدعی شد که انگلیس به رغم خروج آمریکا از برجام این کشور به تعهداتش در این توافق پایبند بوده و با راه‌اندازی سازوکار مالی اینستکس در کنار فرانسه و آلمان پا را فراتر از تعهداتش گذاشته است.
الن همچنین از کاهش تعهدات برجامی ایران ابراز تاسف کرد و مدعی شد که این اقدامات نظام خلع تسلیحات اتمی را به خطر انداخته است. 
ایران به دنبال خروج یکجانبه و برخلاف مقررات بین‌المللی آمریکا از برجام، تلاش کرد توافق هسته‌ای را به شرط عمل دیگر طرف‌های این توافق به تعهداتشان، حفظ کند اما با گذشت نزدیک به دو سال و ناتوانی طرف‌های اروپایی به تعهدات برجامی، با هدف حفظ بهره‌مندی اقتصادی ایران، گام‌های کاهش تعهدات خود را در بازه زمانی شصت روزه آغاز کرد.
ایران بارها اعلام کرده که اگر سایر طرف‌های باقی‌مانده در برجام تصمیم بگیرند تعهدات خود را مطابق با توافق اجرا کنند، گام‌های کاهش تعهدات برجامی ایران قابل بازگشت خواهد بود.
نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی گزارش دوره‌ای دبیرکل این سازمان درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ مربوط به توافق هسته‌ای ایران، امروز سه شنبه برگزار شد.

در این نشست که به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا و تعلیق شدن اجتماعات در نیویورک،  به صورت مجازی برگزار شد ابتدا نهمین گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره وضعیت اجرای این قطعنامه قرائت شد.

پس از آن، نماینده بلژیک به عنوان تسهیلگر قطعنامه ۲۲۳۱ گزارشی از اقدامات انجام شده را به اعضای شورای امنیت ارائه کرد و به دنبال آن، اعضای شورای امنیت اعم از دائم و غیردائم به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

قرار است در نشست امروز مایک پمپئو وزیر خارجه ترامپ از طرف آمریکا و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه از طرف ایران، سخنرانی کنند.

برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بین ایران و اعضای دائم شورای امنیت، اتحادیه اروپا وآلمان در تیرماه ۱۳۹۴ با قطعنامه اجماعی شورای امنیت سازمان ملل به شماره ۲۲۳۱ به امضا رسید و موجب شد تا تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه مردم ایران لغو یا تعلیق شوند و ۶ قطعنامه پیشین شورای امنیت که از جهات مختلف، ایران را در تنگنای سخت تحریم قرار داده بود هم برداشته شدند.

به موجب سازوکار تعریف شده در این قطعنامه، دبیرکل سازمان ملل متحد موظف شد هر ۶ ماه گزارشی از نحوه اجرای این قطعنامه به شورای امنیت ارائه دهد و بر این اساس، امروز این گزارش به طور رسمی در شورا قرائت شد و سایر اعضا نیز درباره آن تبادل کردند.

واشنگتن ماه‌هاست که برای جلوگیری از پایان ممنوعیت تسلیحاتی ایران با کشورهای همفکر خود مشغول رایزنی است و کارزارهای دیپلماتیک را در پایتخت های منطقه پیگیری کرده است اعضای باقی‌مانده برجام به ویژه روسیه و چین با قطعنامه پیشنهادی آمریکا که در تضاد کامل قطعنامه ۲۲۳۱ است، مخالفت کرده‌اند.
 

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha