۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۴:۴۶
کد خبرنگار: 1303
کد خبر: 83785266
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

همنوازی خانگی نوازندگان ایران و جهان آماده انتشار است

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۴:۴۶
کد خبر: 83785266
همنوازی خانگی نوازندگان ایران و جهان آماده انتشار است

تهران- ایرنا- اجرای خانگی ارکستر سمفونیک تهران با اجرای ۱۴۸ نوازنده از نقاط مختلف جهان آماده شده و پس از ایام شهادت امیرمومنان (ع) منتشر خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بنیاد رودکی، بردیا کیارس نوازنده و رهبر ارکستر که کار مدیریت هنری پروژه را برعهده داشته درباره اجرا گفت: این اجرا از یک ایده شکل گرفت که هدف آن ایجاد ارتباط میان هنرمندان و مخاطبان در سراسر جهان در دوره عبور از ویروس کرونا است؛ پس از طرح این ایده و با افتخار کار مدیریت هنری این پروژه توسط ارکستر سمفونیک تهران را آغاز کردم که در ابتدا به یکسری از هنرمندان، نوازندگان و سولیست‌هایی از کشورهای مختلف فراخوان داده شد.
وی افزود: محور این فراخوان دعوت از نوازندگان برای اجرای قطعه‌ای با محوریت صلح، برابری و برادری بر اساس شعر معروف سعدی که می‌گوید «بنی آدم اعضای یکدیگرند» بود، این نوازندگان از کشورهای همسایه تا کشورهای اروپایی و سراسر دنیا را شامل می‌شوند. با توجه به محتوای بحث، موومان چهارم سمفونی ۹ بتهوون را برای اجرا در نظر گرفتیم که محوریت صلح و برادری دارد؛ در واقع مضمون شعر شیلر شاعر سمفونی نهم هم مضمونی شبیه شعر سعدی است. 
وی افزود: اجرای این قطعه بین ۲۴ تا ۲۶ دقیقه با توجه به سلیقه اجرایی رهبرهای مختلف زمان می‌برد که من حدود ۳ دقیقه از این بخش موومان چهارم را که محوریت بیشتری با همان پیام دوستی و صلح داشت انتخاب کردم. نکته قابل توجه در این اجرا این است که آنچه که مخاطب به عنوان صدای ارکستر می‌شنود اجرای تک تک نوازندگان در منزل است و فیلم‌هایی که می‌بینید صدای اصلی اجرا است و اینچنین نیست که نوازنده از قطعه ضبط شده‌ای استفاده کند.
وی در مورد اجرای این قطعه گفت: البته اجرای چنین کاری به سادگی نیست و مشکلاتی برای خود دارد. از جمله مشکلاتی که در بحث فرمت ویدئوها وجود داشت که کار تدوین را دشوار می‌کرد. در این مسیر آقای« اُرُد انزابی پور» در بحث میکس موسیقی و «موحد شادلو» تدوینگر تصویر به ما کمک فراوانی کردند. صدا و تصویر فیلم های ارسالی از ۱۴۸ نوازنده گرفته شده است. برای من کار متفاوت و جالبی بود که همانند یک رهبری در صحنه باید هدایت این نوازندگان را انجام می‌دادم که تجربه جالب و سختی بود؛ با توجه به اینکه هیچ گونه دسترسی کلامی در حین اجرا وجود نداشت. 
وی در مورد نوازندگان این اجرا افزود: نکته دیگری که در این مورد حائز اهمیت است این است که نوازندگان برجسته ای در این اجرا با ما همکاری و کمک کردند؛ از این جمله می‌توانم به آقای کیان سلطانی اشاره کنم که یکی از برجسته ترین نوازندگان ویولنسل دنیا است که کمپانی «دویچه گرامافون» از وی سی دی منتشر کرده است که جایگاه این سولیست و نوازنده را نشان می‌دهد .پیام تقدسی نوازنده ویولنسل، فیروزه نوایی و سارا توسلی که نوازنده کلارینت است، آقای فیاض و خانم سعد از دیگر نوازندگان برجسته ایرانی هستند که در خارج از کشور اقامت دارند و در این پروژه با ما همکاری کردند.
وی افزود: پیام این پروژه صلح دوستی، برابری و برادری است؛ این روزها شاهد این هستیم که تمام دنیا درگیر یک مشکل عمومی است و همین دوستی، برابری و این دست به دست هم دادن مردم است که می تواند کمک کند زودتر ما بتوانیم در مجامع عمومی حضور داشته باشیم و هنرمندان به ایفای نقش و رسالت خود بپردازند.
این رهبر ارکستر ادامه داد: این اجرای خانگی بعد از ایام شهادت امیر مومنان (ع) از طریق شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد.
 

مبارزه با کرونا روی خط نت

از نخستین روزهای انتشار خبر شیوع ویروس کرونا در ایران و لزوم قطع زنجیره انتقال این ویروس، لغو برنامه های فرهنگی و هنری از جمله کنسرت‌های موسیقی از طرفی و از سوی دیگر در خانه ماندن و خانه نشینی، از راه‌های بسیار مهم برای تسریع قطع این زنجیره انتقال مطرح شد. خانه نشینی طولانی مدت تبعات و الزاماتی دارد و تلطیف اذهان با استفاده از محصولات فرهنگی یکی از الزامات برای کاستن از تبعات منفی تلقی می‌شود.

در همین راستا هنرمندان موسیقی از نخستین روزهای آغاز خانه نشینی مردم که همزمانی آن با شب های عید نوروز آن را سخت تر کرده بود، با حضور فعال در فضای مجازی موفق شدند تا خود را بعنوان مبارزان خط مقدم جنگ با کرونا از سنگر فرهنگ معرفی کنند.

برگزاری کنسرت‌های آن‌لاین و رایگان نوروزخانه با همت شهرداری تهران و مساعدت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتشار رایگان قطعات موسیقی در فضای مجازی و برگزاری اجراهای تکنوازی و کنسرت به صورت آنلاین و استفاده هنرمندان موسیقی از صفحات شخصی خود در فضای مجازی برای اطلاع رسانی، تشویق مردم به در خانه ماندن از طریق فضای مجازی از جمله اقدامات هنرمندان موسیقی در این ایام بوده است.
شیوع عالمگیر ویروس کرونا در جهان باعث شده که اقدام به برگزاری کنسرت های آنلاین به ایران محدود نباشد و بسیاری از هنرمندان جهان از طریق فضای مجازی اقدام به برگزاری کنسرت های آن‌لاین و یا اجرای همزمان گروهی در اینترنت پرداخته اند. از جالب توجه ترین این اقدامات می‌توان به کلیپ تاب خواهم آورد اثر مشترک هنرمندان موسیقی اسپانیا،  اجرای آن‌لاین ارکستر ملی فرانسه، اجرای آن‌لاین ارکستر ملی ایران، اجرای آن‌لاین آندره‌آ بوچلی در روز عید پاک در کلیسای جامع میلان، کنسرت پرواز همای و گروه وزیری در تالار وحدت تا کنون بوده است.

در ادامه این اقدامات برای تلطیف اذهان مردمی که خردمندانه و به قصد قطع زنجیره انتقال کرونا خانه نشینی را انتخاب کرده اند، بنیاد فرهنگی هنری رودکی با همکاری و مشارکت تلویزیون تعاملی تیوا، دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهی هنرمندان، با توجه به عدم امکان حضور تماشاگران در تالارهای این بنیاد، مجموعه کنسرت‌های آن‌لاینی را برنامه‌ریزی کرده است که نخستین شب آن به اجرای پرواز همای و دومین شب آن به اجرای گروه وزیری به سرپرستی کیوان ساکت و خوانندگی وحید تاج اختصاص یافت. سومین اجرای مربوط به کنسرتهای انلاین تالار وحدت به علی زندوکیلی اختصاص داشت و شب گذشته سامان احتشامی به همراه عمران فروزش در تالار وحدت به روی صحنه رفتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha