کارگروه توسعه ارتباط با کشورهای اوراسیا در یزد تشکیل شد

یزد- ایرنا - استاندار یزد از تشکیل کارگروه ویژه توسعه ارتباط با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا خبر داد و گفت: توسعه صادرات با انعقاد قرارداد ایران با این اتحادیه فراهم شده است.

محمدعلی طالبی، پنجشنبه شب در مراسم تجلیل از ۳۱ صادرکننده نمونه  استان افزود: بدین ترتیب بازار خوبی برای صادرات فراهم شده است و صادر کنندگان باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنند. 

وی از صادر کنندگان استان خواست به صورت جدی در حوزه اوراسیا فعال و همکاری خوبی در این زمینه داشته باشند. 

وی  با بیان اینکه صادرات در کشور ما نماد پویای فضای کسب و کار است ،گفت:در رابطه با توسعه صادرات در استان باید فضای گفت و گویی ایجاد کنیم تا بتوانیم با استفاده  از ظرفیت استان و کشور شاهد جهشی در این بخش باشیم. 

طالبی افزود: در حوزه صادرات تنوع بازارهدف بسیار خوبی داریم و کشورهای مختلفی مقصد صادرات استان هستند.

وی گفت: هم اکنون واحدهایی در استان وجود دارد  که به تنهایی به ۵۰ کشور دنیا صادرات دارند و تحریم‌ها را دور می‌زنند .

وی خاطر نشان کرد: تولیدکنندگان با  مشکلاتی زیادی در زمینه  تولید و صادرات روبرو هستند تا  اینکه ارز را وارد کشور کنند بنابراین باید مشکلات در مسیر صادرات برای آنها هموار شود.

ایران در سال ۱۳۹۵ به کمیسیون اقتصادی اتحادیه اوراسیا پیشنهاد ایجاد یک منطقه آزاد تجاری میان ایران و این اتحادیه را مطرح کرد؛ پیشنهادی که از جانب اعضای آن نیز مورد استقبال قرار گرفت و طی دو سال مذاکرات متعدد و ارزیابی کمی و کیفی اقلام و میزان تعرفه ترجیحی آنها، بالاخره این موافقتنامه در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ در شهر آستانه قزاقستان به امضا رسید.

اهداف اولیه تشکیل اتحادیه اوراسیا

قرارداد تشکیل اولیه اتحادیه اقتصادی اوراسیا در ۲۹ مه ۲۰۱۴ میان کشورهای روسیه، بلاروس و قزاقستان منعقد و جایگزین اتحادیه گمرکی اوراسیا شد و سپس کشورهای ارمنستان و قرقیزستان نیز به عضویت آن در آمدند. 

این اتحادیه کار خود را به طور رسمی از اول ژانویه ۲۰۱۵ آغاز کرد. کشورهای عضو  هم اکنون ۲۰ میلیون کیلومترمربع مساحت و بیش از ۱۸۳ میلیون نفر جمعیت دارند که ۵.۲ درصد جمعیت جهان است. در روز اجرای این توافق‌نامه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد: امروز ما یک مرکز رشد اقتصادی قدرتمند و جذاب ایجاد کرده‌ایم، یک بازار منطقه‌ای که بیش از ۱۸۰ میلیون نفر را به هم مرتبط می‌کند.

درباره اهداف این اتحادیه اقتصادی می‌توان به تسهیل تجارت، ایجاد بازار مشترک در حوزه کشورهای مستقل هم سود عضو، حذف تدریجی قوانین گمرکی در داخل اتحادیه، برقراری تعرفه خارجی مشترک در میان کشورهای عضو و هماهنگ سازی تشریفات گمرکی اشاره کرد.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha