حاج عباس شهاب خادم اهل بیت و مردم محله خاوران

تهران - ایرنا - مراسم بزرگداشت مرحوم حاج عباس شهاب موحد خادم اهل بیت و مردم محروم منطقه خاوران و موسس حسینیه حضرت فاطمه معصومه (س) با حضور جمعی از عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) برگزار شد.

حاج عباس شهاب موحد موسس حسینیه حضرت معصومه(س) و از هیات امنا جمعیت قمی‌های مقیم تهران طی روزهای گذشته دعوت حق را لبیک گفت. حاج عباس بارها به سفر حج رفت و در کاروان حج کمک حال زائران بیت الله الحرام در مکه و مدینه  بود. سفرهای مکررش به کربلا،  نجف و عتبات عالیات بوی خدمت به زائران حرم و انجام خیرات برای درگذشتگان را می‌داد.

حاج آقا شهاب از خادمان حرم حضرت فاطمه  معصومه (س) بود و در طول عمر خود زیارت مشهد مقدس و بوسیدن ضریح حضرت ثامن الائمه را ترک نکرد و بارها با همراهی هیئات مذهبی در مشهد الرضا مراسم عزا و سوگواری اهل بیت را برگزار کرد.

وی مورد اعتماد مردم محله خاوران بود و بارها به زیارت حرم حضرت زینب (س) در سوریه و حضرت رقیه (س) در دمشق مشرف شد و با فعالیت هایی که در زمینه ساخت و ساز حرم داشت. بسیاری از معماری های حرم ها را با کمک دوستانش و بویژه کاشی کاری بخشهایی از حرم خانم حضرت رقیه (س) انجام داد.

 حاج عباس شهاب موحد نیکوکار و خیر قمی و برگزیده خادم الحسینی سازمان تبلیغات اسلامی در دوران دفاع مقدس به پشتیبانی و تدارکات جبهه و جنگ کمک های شایانی عرضه داشته است. این پیرغلام اهل بیت همواره یار و یاور خانواده شهدا و مدافع ارزش های انقلاب اسلامی و از محبان امام خمینی(ره) و رهبری معظم انقلاب بود.

مراسم یابود این مرحوم سه شنبه از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در حسینیه حضرت معصومه(س) واقع در میدان خراسان، خیابان خاوران، ایستگاه آقا رضا، نبش کوچه بنی طبا برگزار شد.

حضور خانواده شهدا و هیئات مذهبی در مراسم بزرگداشت حاج عباس

هیئات مذهبی، ‌خانواده معظم شهدا و ایثارگران، ‌گروههای جهادی، مداحان اهل بیت، ‌خیریه های نیکوکاری، روحانیون، کسبه منطقه خاوران و میدان خراسان، کارکنان بیمه دی و قوه قضاییه و فرماندهان لشکری و کشوری و جمع کثیری از عاشقان ابا عبدالله الحسین علیه السلام یاد و خاطره خادم اهل بیت و خانم حضرت فاطمه معصومه (س) را گرامی داشتند.

حجت الاسلام شیخ مصطفی کرمی در این مراسم ضمن اشاره به خدمات مرحوم حاج عباس شهاب از دوران قبل و بعد انقلاب، وی را انسانی باگذشت و با صفا خواند که از گرفتن دست هیچ مستمندی که به وی مراجعه کرده بود، امتناع نکرد.

حاج غلامرضا سازگار از مداحان قدیمی تهران هم با یاد آوری خاطرات حاج عباس شهاب در اجرای مراسم عزاداری اهل بیت عصمت و طهارت او را پیر غلام درگاه ابا عبدالله الحسین (ع) دانست.

حاج محمد نوروزی دیگر مداح و پیر غلام امیرالمومنین (ع) ‌ نیز با اشاره به اینکه دست گیری و خدمات حاج عباس بر کسی پوشیده نیست، خاطره ای از حضور با مرحوم شهاب در حرم امام رضا علیه السلام و شفای دختر بیمار در حرم هشتمین امام شیعیان نقل کرد.

پدرم انسانی مهربان و خیر بود

وحید شهاب موحد، فرزند مرحوم حاج عباس در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت:‌ پدرم انسانی مهربان و باگذشت بود که ضمن  تربیت هشت فرزند خود (شش پسر و دو دختر) ‌ و وقت گذاشتن برای آنان بر خدمت به مردم و غلام اهل بیت بودن تاکید داشت.

وی با بیان اینکه پدرم با مردم خوش برخورد بود و سعی در حل و فصل مشکلات آنان داشت، افزود: خدمات حاج عباس تا ۸۱ سالگی که به دیار باقی شتافت ادامه داشت و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز خدمات شایانی در زمینه های مذهبی، جهادی، درمانی، کمک رسانی به محرومان، برگزاری مراسم برای مردم به طور آبرومندانه در عزا و شادی خانواده های بی بضاعت داشت و همچنین حاج عباس بعنوان مسئول صندوق رای گیری در دوران انقلاب و جمع آوری کمک های تدارکاتی برای رزمندگان و مهیا کردن اتوبوس برای اعزام رزمندگان به جبهه  فعالیت چشمگیری داشت.

 وحید فرزند دیگر حاج عباس ساخت حسینیه خانم حضرت معصومه (س) را یکی از خدمات پدرش به مردم دانست و تاکید کرد : پدرم امانت دار مردم بود و حساب و کتاب را دقیق رعایت می کرد تا حقی از فردی ضایع نشود و به ما هم توصیه رعایت حق الناس را داشت.

وی تجلیل از حاج عباس در مراسم اعطای شال به پیرغلامان در سازمان تبلیغات و هیئات مذهبی و هیات و جمعیت رضایی قمی های مقیم تهران و دریافت لوح تقدیر از سازمان بسیج در راستای خدمات پدرش را به نوعی تقدیر از خدمات حاج عباس دانست و تصریح کرد:‌ او نیاز به این کارها نداشت اما دوستانش اصرار داشتند که این تجلیل از او انجام شود.

چند مغازه و اتوبوس فروخت تا زمین حسینیه را بخرد

حاج حسین خوش اقبال دوست و یار ۵۰ ساله مرحوم حاج عباس وی را انسانی وارسته و مودب خواند که همواره در خدمت به مردم پیشتازبوده است.

وی افزود: حاج عباس از سال ۱۳۳۵ وارد محله خاوران شد با شغل خدمات دوزندگی تشک اتوبوس مسافربری کار خود را آغاز کرد و طی زحمات خود چندین باب مغازه و اتوبوس خرید و کارگران زیادی را مشغول کار کرد، وی سال ۱۳۳۹ هیات جمعیت رضایی قمی های مقیم مرکز را با کمک دوستانش تاسیس کرد، ‌سال ۱۳۵۰ با فروش چند دستگاه اتوبوس و مغازه ملک حسینیه را خریداری و سال ۵۷ شروع به ساخت کرد که تا سال ۱۳۶۰ به بهره برداری رسید.

خوش اقبال با اشاره به نظم  و ترتیب حاج عباس در تمام امور، خدمات وی را در عرصه های کمک به محرومین بی نظیر دانست و گفت :‌ همیشه سفارش می کرد که در کنار انجام مراسم اهل بیت کمک به مستنمندان و ایتام با حفظ آبروی آنها انجام شود و ‌خود در خرید و توزیع نیازهای اولیه و مایحتاج غذایی افراد مستحق سهیم بود.

 جمع آوری تدارکات برای جبهه و رزمندگان اسلام    ‌

حاج حسین، مرحوم حاج عباس را مانند برادرش می دانست و افزود: روزهایی که به جمع آوری تدارکات برای رزمندگان همت می کرد را هیچ زمان فراموش نمی کنم که با چه شور و اشتیاقی این کار را انجام می داد.

 ایام ولادت حضرت معصومه (س) را ویژه برگزار می کرد

حاج آقا خوش منظر از دوستان حاج عباس گفت :‌حاجی در برگزاری مراسم اهل بیت تمام و کمال در خدمت مردم بود، اما برگزاری ایام ولادت و شهادت حضرت معصومه (س) را بسیار با شور و حرارت انجام می داد و در مراسم نیمه شعبان در ایام ولادت حضرت صاحب الزمان عج سنگ تمام می گذاشت.    

وی گفت: اینقدر در دل مردم جا داشت که هر چی مردم از او خواستند اجابت می کرد و هر آنچه او از هر فردی می خواست همه با جان و دل در خدمتش بودند.

ساخت حسینیه برای خدمت به مردم

علی کوه خضری از استادان به نام کاشی کاری در حرم های اهل بیت که کاشی کاری حسینیه حضرت معصومه (س) را نیز انجام داده بود درباره رفتار مرحوم حاج عباس گفت:‌ اخلاق خوش، خلوص نیت، مردم داری، اعتماد به مردم و پیشگام در امور خیر از رفتارهای نیکوی این مرد خدایی بود.

وی افزود: حاج عباس از خرید ملک های قدیمی محل ساخت حسینیه را آغاز کرد و با کمک دوستان و خیرین این حسینیه عظیم را بنا کرد و آن را به محلی برای خدمات به مردم محروم منطقه خاوران تبدیل کرد.

کوه خضری ادامه داد: حاج عباس ‌برای مراسم عزا و شادی مردم همه کار می کرد او همیشه مردم را مد نظر داشت و آبروی آنها را آبروی خود می دانست.   

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) درگذشت حاج عباس شهاب موحد را به خانواده این مرحوم و جامعه پیرغلامان و جانبازان کشور تسلیت عرض می کند.

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha