۱ آذر ۱۳۹۸، ۱۲:۵۰
کد خبر: 83564492
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

رئیس قوه قضائیه: مجازات سختی در انتظار اغتشاشگران است

تهران- ایرنا- رئیس قوه قضائیه گفت: کسانی که با سوء استفاده از فضای دغدغه و خواسته‌های مردم در جامعه اغتشاش و ناامنی ایجاد کردند و دل زن و بچه مردم را لرزاندند و به اموال مردم دست‌اندازی کردند و به اموال عمومی و مردم خسارت وارد کردند، بدانند و اربابان آن‌ها هم بدانند مجازات سختی در انتظارشان خواهد بود.

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی امروز (جمعه، اول آذر) در گردهمایی سراسری گام دوم خیزش هسته‌های مساله‌محور، اظهار داشت: عدالت بعد از توحید فراگیرترین مفهوم از مفاهیم دینی ما مسلمانان به شمار می آید.

رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: اجرای عدالت از اهداف مهم نهضت الهی همچنین از مهمترین اهداف امام خمینی (ره)  و خواسته ملت ایران است.

وی در ادامه عدالت و بعثت، عدالت و خلقت، عدالت و معاد، عدالت و فرج، عدالت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و قضایی را از جلوه‌های اجرای عدالت الهی عنوان کرد.

رئیس قوه قضائیه، با بیان اینکه عدالت به معنای توصیف نیست؛ بلکه سخن گفتن درباره عدالت اثباتی و اجرایی است، تاکید کرد: عدالت را در هر عرصه اجتماعی چگونه باید اجرایی کرد،  این سخن مهمی است. در راس اجرای عدالت امام مقتدر و عادل حضور دارد. مراقبت وآسیب‌زایی و شناسایی اجرای عدالت در این مرحله ضروری است.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: اخم کردن کسی، فضاسازی و جوسازی مسئولان و هرکسی در جامعه بخواهد فضاسازی و جامعه را به دوقطبی تبدیل کند، همچنین به هیچ عنوان ملامت ملامت کنندگان و سرزنش‌کنندگان در مسیر سیره و سلوک ما اثر گذار نخواهد بود.

وی تصریح کرد: امنیت کشور مساله بسیار مهمی است و در هیچ شرایطی اجازه نخواهیم داد اخلال در امنیت کشور ایجاد شود.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی افزود: جمهوری اسلامی ایران در منطقه به عنوان امن ترین کشور نام برده می شود، بنابراین خون شهدا،  ایثارگران و خانواده معظم شهدا امروز پیش روی ما است؛ «اجازه نخواهیم داد کوچک‌ترین خللی در امنیت مردم ایجاد شود».

همایش گردهمایی سراسری گام دوم خیزش هسته‌های مساله‌محور با حضور بیش از ۲۵۰۰ نفر از اعضای بسیج در مجتمع فرهنگی و ورزشی میلاد نور در حال برگزاری است.

ابراهیم رئیسی با تبریک سالروز فرارسیدن بسیج دانشجویی گفت: بسیج مجموعه ای مومن دل داده به خدا برخوردار از روحیه جهادی تلاشگر برای پیشرفت مادی و معنوی جامعه دغدغه مند نسبت به مردم و مشکلات مردم است. دارای روحیه آماده و برخوردار از آمادگی برای هزینه کردن از خود و آنچه در اختیار دارد برای ارتقای جامعه و رفع گرفتاری های خود و مردم، ‌ با روحیه ابتکار خلاقیت نوآوری و برخوردار از روحیه ما می توانیم و برای پیشرفت امور جامعه گام برداریم.

وی ادامه داد: دانشجو چهره ای دوستدار و طالب دانش روحیه دانش‌افزایی و معرفت افزایی برای خود و جامعه و روحیه ای حقیقت یاب به دنبال حقیقت است. اهل تحقیق و پژوهش برای ارتقای جامعه و برای آنچه علم و دانش در جهت پیشرفت جامعه موثر باشد. عجین شدن این دو عنصر، بسیجی بودن و دانشجو بودن دانشجوی بسیجی را دارای یک جایگاه والا می کند که باید جامعه را خوب بشناسد و خود را آماده کند برای رفع نیازهای جامعه، ‌ سیاسی بودن نیز برای دانشجو همین معنا را دارد؛ یعنی شناخت جامعه شناخت نیازهای جامعه و آماده بودن برای رفع این نیازها عنصر سیاسی ایفای نقش کند.

وی گفت: روشنفکران واقعی جانبازان و ایثارگران جامعه ما هستند، روشنفکران حقیقی ما مجاهدان راه خدا هستند که با همه وجود آماده هستند خطر کنند، با همه داشته ها در مسیر دفاع از دین حضور پیدا کنند. دانشجویان عزیر، ‌ نقش دانشجویان بسیجی و جوانان برومند ما در تاریخ انقلاب اسلامی در این ۴۰ ساله نقش برجسته ای بوده است. برجسته ترین نقش جوانان در هشت سال دفاع مقدس بود. برجسته ترین نقش در مقابل هجوم بی رحمانه دشمن در کشور و داشته های کشور بود. امروز بعد از ۴۰ سال واقعیت های بسیار پیش روی ماست در سند راهبردی گام دوم همه این برنامه ها را رهبری معظم انقلاب به تصویر کشیده اند.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: مقام رهبری تمام راهبردها که برای حرکت در گام دوم وجود دارد، یادآورد شده اند. رهبری به من طلبه و همه شما دانشجویان بسیجی و به همه فرهیختگان و صاحبان نظر و بصر اعلام کردند گام نهاد در گام دوم دانش نیازمند است گام نهادن در راه دوم دوره بعد از چهل سا نیازمند حرکت مجاهدانه است نیازمند به یک جزبیت علمی، ‌عظم عملی و حزم و دور اندیشی دارد. این حرکت نیازمند آن است که انسان جامعه خود را خوب بشناسد. دشمن را شناخت و در این مسیر گامها را استوار بردارد.

وی در خصوص اجرای عدالت و محور مبارزه با فساد در گام دوم انقلاب، ‌گفت: اجرای عدالت مهمترین نهضت انبیای الهی است و از مهمترین اهداف امام برای برقراری نظام اسلامی است. اجرای عدالت از محوری ترین نکات تاکید مردم است. عدالت بعد از توحید فراگیر ترین مفهوم بین مفاهیم دینی ماست. عدالت و توحید در راستای عدالت و بعثت، ‌عدالت و خلقت، ‌عدالت و معاد، ‌عدالت و فرج، ‌عدالت انفسی، ‌عدالت آگاهی، ‌عدالت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و عدالت قضایی، ‌که اینها جلوهایی از عدالت است.

در اینجا جای بحث عدالت توصیفی نیست که جای آن در دانشگاه و حوزه است، امیر المومنین می فرماید اگر بخواهید توصیف عدالت کنید می‌توان چندین کتاب در خصوص عدالت نوشت، ‌ اما بحث در عدالت اثباتی و اجرایی است و باید دید این عدالت را در عرصه های اجتماع چگونه باید اجرا کرد؟ در راس جامعه اسلامی امام و مقتدای عادل است ولی اگر بخواهیم عدالت در کام مردم شیرین بیاید همان قانون عادلانه نیازمند است.

وی افزود: هم مجریان و دست اندرکاران برخوردار ملکه عدالت نیازمند است و هم  مراقبت در آسیب شناسی ها و هم پیگیری در آسیب زدایی ها ضروری و قطعی است که تا این اتفاق در جامعه رخ دهد. اما اگر در اجرا و عمل بخواهیم در جامعه اجرایی بدانیم، ‌امروز توجه به قانون و قانون گرایی باید به عنوان یک ارزش تلقی شود.

قانون گریزی و عدم انجام وظیفه به موقع هر فعلی و یا ترک فعلی که موجب مخدوش شدن قانون و اجرای عدالت شود، ‌طبیعتا این موارد خدشه بر اجرای عدالت وارد می کند. همگان باید خود را موظف در این میدان بدانند لذا آنچه که در قرآن کریم آمده می فرماید خارج شدن از اعتدال را می گوید فساد. کم هم دارد زیاد هم دارد. اما آنچه که باید در جای خود اجرا شود، ‌اجرای عدالت است.

مردم آنچه که از همه مدیران می خواهند همین است از دولت، ‌مجلس، ‌نهادهای حکومتی، ‌از همه کسانی که به نام نظام و حکومت غلی را انجام می دهند، مردم همین را انتظار دارند. انتظار بجا و کاملا همگان دیدم که امام از اول پرچم اجرای عدالت را برداشتند و امروز پرچم دار عدالت رهبری معظم انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه عدالت بعد از توحید فراگیرترین مفهوم در بین مفاهیم دینی ماست، گفت: عدالت و توحید، عدالت و بعثت، عدالت و خلقت، عدالت و معاد، عدالت و فرج، عدالت انفسی، عدالت آفاقی، عدالت اقتصادی، عدالت اجتماعی، عدالت فرهنگی و عدالت قضایی همه جلوه‌هایی از عدالت است، اما سخن ما از عدالت به معنای بحث‌های نظری نیست که جای آن دانشگاه و حوزه است؛ سخن ما در عدالت اثباتی و اجرایی است؛ یعنی باید ببینیم عدالت را در هر عرصه‌ای از عرصه‌های اجتماع چگونه باید اجرا کرد.

رئیسی تصریح کرد: در رأس جامعه اسلامی امام و مقتدای عادل است؛ اما اگر عدالت بخواهد بر کام مردم شیرین بیاید، قانون عادلانه، ‌ مجریان و دست اندرکاران برخوردار از عدالت و مراقبت در آسیب شناسی‌ها و پیگیری آسیب‌زدایی‌ها امری ضروری است. لذا اگر بخواهیم عدالت را در عمل اجرایی بدانیم، توجه به قانون و قانونگرایی باید به عنوان یک ارزش تلقی شود. قانون گریزی و هر فعل یا ترک فعلی که موجب مخدوش شدن قانون و اجرای عدالت شود، طبیعتا خدشه به عدالت وارد می‌کند؛ لذا همه باید خود را موظف در این حوزه بدانیم.

رئیس قوه قضاییه افزود: مفردات اصفهانی واژه فساد را در قرآن کریم معنا کرده است؛ به این معنا که "خارج شدن هر شئ‌ از اعتدال را فساد می‌گویند".

وی خاطرنشان کرد: مردم از دولت، مجلس، دستگاه قضایی و نهادهای حکومتی انتظار اجرای عدالت دارند که انتظار بجا و کاملا موافق چیزی است که از اول پیروزی انقلاب پرچم آن را برافراشتند و امروز پرچمدار عدالت مقام معظم رهبری است.

رئیسی گفت: مبارزه با فساد و اجرای عدالت ایجاب می‌کند هر بخشی در حوزه فعالیت و عمل خود برای کاهش ناهنجاری‌های اقتصادی، ‌اجتماعی و فرهنگی تلاش کند و هیچ دستگاهی در این رابطه مستثنی نیست و همه دستگاه‌ها باید ساختارهای فساد زا را اصلاح کنند.

رئیس قوه قضاییه افزود: در سال ۸۰، در پیام جامع مبارزه با فساد اقتصادی، مقام معظم رهبری تکلیف قوا را تعیین کردند. قوه مقننه باید منافذ فسادزا را مسدود کند؛ قوه مجریه بسترهای فساد زا را اصلاح کند و دستگاه قضایی با مفسدین اقتصادی برخورد کند. پس بحث مبارزه با فساد و اجرای عدالت به همه دستگاه‌ها مربوط است.

وی با تاکید بر اینکه روحیه مبارزه با فساد داشتن شرط مسئولیت داشتن در جمهوری اسلامی است، ادامه داد: اگر فردی روحیه مبارزه با فساد و اجرای عدالت را نداشته باشد و در مقابل حیف‌ها و میل‌های بیت المال حساسیت نداشته باشد، هر روز در جامعه شاهد بروز یک موضوع و تشکیل یک پرونده خواهیم بود.

رئیسی اضافه کرد: امروز جریان دانشجویی و امثال شما یک فرصت کم نظیر برای اجرای عدالت و مبارزه با فساد هستید. این فرصت را باید همه مسئولان و ما مغتنم بشماریم. جمع شما دلسوزان و دغدغه‌مندان جامعه برای انجام مأموریت‌های خطیری که بر عهده ماست، یک فرصت هستید. دولت، ‌ مجلس، نهادها و دستگاه‌ها باید این نیروی عظیم انسانی و کارآمد را برای خود فرصت تلقی کنند؛ هم به عنوان نیروی انسانی که می‌تواند در خدمت اجرای عدالت و مبارزه با فساد باشد و هم در انجام تحقیقات و پژوهش‌های ضروری که امروز دانشگاه بستر آن است.

رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: این مجموعه به عنوان سازمان مردم‌نهاد می‌تواند بهترین مجموعه‌ای باشد که فساد را اعلام کند و باید به سخن و حرف او اعتماد کرد. طبق ماده ۶۶ قانون آیین دادرسی کیفری، سازمان‌های مردم نهاد که بهترین آنها می‌تواند مجموعه بسیج دانشجویی باشد، می‌توانند موارد و مصادیق را اعلام کنند که باید بسیار هم مورد توجه قرار گیرد. این نگاه دغدغه‌مندانه و دلسوزانه که کژی‌ها و تخلفات و فساد را بر نمی‌تابد، می‌تواند فرصت مغتنمی برای دستگاه‌ها باشد.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم رعایت حقوق عامه و حق‌الناس گفت: یادآوری، تذکر، اعلام و مطالبه شما بسیار مغتنم خواهد بود؛ لذا ابعاد این موضوع باید شناخته و گفتمان‌سازی و مطالبه شود.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: امروز جریان دانشجویی بعنوان یک‌ جریان مخلص، انقلابی، دغدغه مند، طرفدار مردم و نظام و ولایت، اگر سخنی بگوید و کاستی‌ را در یک منطقه و اقلیم اعلام کند، باید مغتنم شمرده شود. ‌ نقش شما در پیش‌بینی، پیشگیری و اقدام نقش بسیار قابل توجه و برجسته‌ای خواهد بود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه اظهارداشت: در آستانه روز بسیج دانشجویی اعلام می‌کنم که به تمام پرونده‌هایی که دغدغه شماست، انشاءالله به لطف خدا رسیدگی خواهیم کرد. ما، شما و مردم را محرم می‌دانیم و معتقدیم بسیاری از تصمیمات بزرگ اگر با مردم در میان گذاشته شود و برای مردم تبیین شود و اقناع عمومی و اجماع نخبگانی انجام شود، بزرگترین حامی، مردم خواهند بود.

رئیسی تصریح کرد: بدانید از اخم کسی، جوسازی و فضاسازی فرد و مسئولی تأثیر نمی‌پذیریم و هر کسی در هر جایگاهی بخواهد فضاسازی و جوسازی کند و جامعه را دو قطبی یا چند قطبی کند، در این راستا به هیچ عنوان ملامت ملامت‌کنندگان و سرزنش افراد در دل ما، جان ما، سیره و مشی و سلوک ما اثر نخواهد کرد.

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: همان‌هایی که با سوء استفاده از فضای دغدغه و خواسته‌های مردم در جامعه اغتشاش و ناامنی ایجاد کردند و دل زن و بچه مردم را لرزاندند و به اموال مردم دست‌اندازی کردند و به اموال عمومی و مردم خسارت وارد کردند، بدانند و اربابان آن‌ها هم بدانند مجازات سختی در انتظارشان خواهد بود.

وی گفت: امنیت کشور مهمترین مسئله ماست و تحت هیچ شرایطی اجازه کوچکترین اخلال در امنیت را نخواهیم داد. کشور ما امروز در منطقه به عنوان امن‌ترین کشور است و خون شهدای عالیقدر و ایثارگر و جانفشانی‌های جانبازان و ایثارگری خانواده شهدای عزیز پیش روی ماست.

رئیسی در بخش دیگر از سخنانش به بیانیه گام دوم رهبر انقلاب اسلامی اشاره کرد وافزود: نسبت به گام دوم انقلاب با مدد الهی و الهام گرفتن از پیام خون مطهر شهیدان عمل می‌کنیم و دانشجویان عزیز بدانید که وجه مشترک وصیتنامه همه شهدا این است که نوشته‌اند: مردم! ما برای خدا رفتیم؛ امام و مقتدای این نظام و دفاع از ارزش‌های اسلامی یادتان نرود. بازماندگان بدانید مبادا ولایت فقیه و ارزش‌های انقلاب اسلامی و اجرای عدالت در کشور را تنها بگذارید. ما تا آخرین قطره خون نسبت به پاسداری از این پیام‌ها اقدام خواهیم کرد.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: پرچم مقاومت و ایستادگی و مبارزه با فساد، امروز در دست مقام معظم رهبری است و بنده و امثال بنده سربازان ایشان در این میدان هستیم.

وی با اشاره به خواسته یکی از دانشجویان مبنی بر لزوم استفاده دستگاه قضایی از سیستم الکترونیک گفت: ابلاغ‌های الکترونیک پیگیری می‌شود و اسناد رسمی باید جایگزین اسناد عادی شود که این موضوع را نیز ما پیگیری می‌کنیم.

رئیسی خاطرنشان کرد: در رابطه با صیانت از مسئولین به نحوی که از هرگونه آسیبی مصون باشند، این حرکتی است که ما انجام داده‌ایم؛ قانون آن تصویب شده بود، اما با گذشت سه چهار سال اجرا نشده بود، آیین نامه آن را تصویب کردیم و سامانه ثبت اموال مسئولین را دنبال می‌کنیم.
وی گفت: بخشی از این کار انجام شده و بخش دیگر تکمیل خواهد شد. اجرای این قانون می‌تواند در صیانت بخشی از مسئولان و مدیران موثر باشد.

رئیس قوه قضائیه اظهارداشت: استفاده از همه ظرفیت‌ها به ویژه ظرفیت دانشجویی، جزو برنامه ماست و حتما کمک و مساعدت بسیج دانشجویی در جهت اهداف قوه قضاییه و تحقق عدالت و مبارزه با فساد بسیار کارساز خواهد بود و به دنبال تحقق این موضوع هستیم.

رئیسی در بخش دیگر از سخنانش با بیان این که آینده را بسیار روشن و درخشان می‌بینیم، گفت: آنان که آینده را تاریک می‌بینند مفاهیم انقلاب اسلامی را نمی‌دانند و امیدی را که خدا، پیامبر و اولیای دین و شهدا در جامعه ایجاد کردند را نمی‌فهمند.
وی اضافه کرد: مردم نگران بعضی کم کاری‌ها و بی تدبیری‌ها و مشکلات هستند؛ حق هم با مردم است؛ اما این وضعیت و شرایط ادامه نخواهد یافت. ما آینده را از آن ثروتمندان بی خدا و قدرتمندان بی‌رحم نمی‌بینیم؛ آینده را از آن متقین، صالحین، مردم مومن و انقلابی می‌بینیم.

وی اضافه کرد: ما اعلام کرده‌ایم که فقط فعل‌های مجرمانه قابل تعقیب نیست؛ ترک فعل‌هایی که موجب خسارت‌های بسیاری می‌شود نیز مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

رئیس قوه قضاییه دربخش دیگر از سخنانش درخصوص سهمیه بندی بنزین گفت: ما در رابطه با این موضوع سخن‌ها داریم. چند سال براساس قانون دولت وظیفه داشت نسبت به مدیریت سوخت اقدام کند و در این چند سال اقدام نکرد؛ یعنی وظیفه قانون و مصرح در قانون را چند سال به تأخیر انداخت.

وی اضافه کرد: در نحوه اجرای این طرح آنچه باید از تمهیدات اندیشیده شود، ‌اقناع عمومی، ‌اجماع نخبگانی و اطلاع عموم و مسئولان به نحوی که بشود همراهی همه مردم را فراهم بکند، انجام نشد.
رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: در طرح‌های بزرگ و در کارهای عظیم در این کشور همواره آنجایی که با مردم سخن گفتیم، توفیقات بزرگی داشتیم؛ مشکلات و تنگناهایی بوده، اما اگر اطلاع، توجیه و تبیین مردم و نخبگان انجام می‌شد، حتما وضعیت متفاوت بود. اینها نکات اساسی است و مسائل دیگری نیز وجود دارد که در نوشته‌ای به آن اشاره کردم و در زمان مناسبی انشاءالله به این مسائل خواهیم پرداخت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha