۱۶ مرداد ۱۳۹۸، ۷:۴۱
کد خبر: 83428273
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کمبود فضای آموزشی در حاشیه شهر مشهد جدی است

۱۶ مرداد ۱۳۹۸، ۷:۴۱
کد خبر: 83428273
کمبود فضای آموزشی در حاشیه شهر مشهد جدی است

مشهد– ایرنا– استاندار خراسان رضوی گفت: کمبود فضای آموزشی در حاشیه شهر مشهد یک دغدغه جدی برای مدیریت استان است زیرا رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به ساماندهی وضعیت حاشیه شهر تاکید ویژه دارند و باید وضعیت این منطقه تغییر کند.

علیرضا رزم حسینی سه شنبه در نشست شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی با حضور سرپرست وزارت آموزش و پرورش، افزود: توجه به نظام آموزش و پرورش در کشور جزو شاخص های توسعه یافتگی است. کیفیت آموزش و پرورش همواره یکی از دغدغه های جدی نظام جمهوری اسلامی بوده و این موضوع در مناطق محرومی مانند حاشیه شهر مشهد اهمیت بیشتری پیدا می کند.

وی ادامه داد: ۳۰ درصد از جمعیت شهر مشهد در حاشیه آن زندگی می کنند و دانش آموزان این منطقه برای سال تحصیلی جدید با کمبود شدید فضای آموزشی مواجه هستند لذا استانداری به همراه سایر دستگاه های اجرایی مسئول در این حوزه تلاش دارد این نقیصه را برطرف کند.

استاندار خراسان رضوی گفت: توجه به حوزه فضای آموزشی یکی از بخشهای طرح جامع شهری است لذا برای اجرای این طرح باید نقص فضای آموزشی در حاشیه شهر مشهد برطرف شود که در این حوزه از سرپرست وزارت آموزش و پرورش استمداد می طلبیم.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: باوجود برنامه ریزی براس ساماندهی نیروی انسانی، بخشی از مشکلات نیست که بتوان در کوتاه مدت آن را حل کرد و نیاز به فضاهای آموزشی بویژه در حاشیه شهر مشهد جدی است. سرانه فضای آموزشی در کشور ۵.۲ مترمربع است، در حالی که این سرانه برای خراسان رضوی ۴.۲ مترمربع و برای برخی حاشیه شهر مشهد کمتر از دو مترمربع است.

قاسمعلی خدابنده افزود: رشد جمعیت بالا و مهاجر پذیر بودن حاشیه شهر مشهد باعث شده با وجود همه اقدامات اداره کل نوسازی مدارس و مجمع خیرین مدرسه ساز استان، فضای حاشیه شهر مشهد با کمبود شدید فضای آموزشی مواجه هستیم، و بسیاری از مدارس این منطقه به صورت دونوبته و تراکم بالای ۴۰ نفر دانش آموز مدیریت می شوند.

وی ادامه داد: هم اینک ۵۷۰ پروژه اموزشی در کل خراسان رضوی در حال اجرا است.  از این تعداد ۱۷۰ پروژه در ابتدای مهرماه امسال به بهره برداری می رسد، و هزار کلاس درس به مجموعه کلاس های درس استان اضافه می شود و مجموعه مدارس خشتی و گلی در استان برای همیشه جمع آوری می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: سال تحصیلی جدید پیش بینی رشد پنج درصدی برای جمعیت دانش آموزی استان را داریم که باعث می شود ۶۰ هزار دانش آموز جدید به جمعیت یک میلیون و ۲۳۰ هزار نفری دانش آموزان در خراسان رضوی افزوده شود.

وی افزود: خراسان رضوی گفت: امسال حدود چهار هزار و ۲۰۰ نفر از نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی بازنشسته می شوند و با توجه به نیاز ۱۲ هزار نیروی انسانی استان در سال گذشته، امسال نیاز اداره کل به ۱۶ هزار نیروی انسانی برای پر کردن کلاس های درس می رسد،  این در حالی است که سه هزار و ۴۰۰ نفر مربی یا مراقب بهداشت و مشاور و مربی پرورشی در خراسان رضوی کمبود وجود دارد.

خدابندهادامه داد: پارسال سه هزار و ۲۵۰ نفر نیروی انسانی جدید از طریق خرید خدمات آموزشی که برای ۶۱ هزار نفر از دانش آموزان استان رقم خورده بود، تامین شد که امید است امسال با وجود سهمیه سال گذشته افزایش در سهمیه استان داشته باشیم تا بتوانیم کمبود نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی را تا حدی برطرف کنیم.

وی پیش بینی کرد با بکارگیری نیروهای انسانی فعال در حوزه پیش دبستانی و آموزشگران نهضت و خرید خدمات قبل از سال ۹۲، نزدیک ۲ هزار نفر به صورت حق التدریس در استان به کارگیری شود که با احتساب هزار و ۲۰۰ حق التدریسی که در سال گذشته در سال فعالیت می کردند، تعداد این افراد به سه هزار و ۲۰۰ نفر خواهد رسید.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: با پیگیری های انجام گرفته در حوزه استخدام، سهمیه دانشجو – معلمان خراسان رضوی از ۴۶۰ نفر سال گذشته به ۲ هزار نفر و سهمیه استخدام ماده ۲۰۸ از محل ۲۸۰ نفر سال قبل به ۹۶۰ نفر در سال جاری افزایش یافت، به این معنا که حدود سه هزار نفر از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان و از محل ماده ۲۰۸ در استان استخدام می شوند.

وی افزود: ۱۱۹ کلاس درس مقطع ابتدای و ۳۹۸ کلاس درس متوسطه اول در مهرماه امسال به آمار کلاس های درس استان افزوده می شود و با محاسبه تقلیل ساعات همکاران به ۳۱۸ هزار ساعت حق التدریس در هفته نیاز پیدا می کنیم، این در حالی است که در سال گذشته قریب ۱۹۰ هزار ساعت حق التدریس داشتیم.

خدابنده ادامه داد: ۱۶ هزار کمبود نیروی انسانی در حوزه آموزش و پرورش خراسان رضوی وجود دارد که در این زمینه طرحهای مختلف پیش بینی شده و در حال اجرا است تا این نقیصه برطرف گردد.

وی گفت: برخی از طرحهای آموزشی در خراسان رضوی سالها به صورت نیمه تمام باقیمانده است بویژه طرحهایی که در آن خیرین سهم خود را پرداخت کردند و دولت این سهم را ادا نکرده است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی همچنین نیاز ۱۲ میلیارد تومانی طرح رضوان برای پوشش تحصیلی هزار و ۵۰۰ دانش آموز در شهرک شهید رجایی مشهد، ضرورت تکمیل پروژه های چند استخر ورزشی نیمه تمام بویِژه در مناطق پرتراکم حاشیه شهر، تکمیل پروژه مرکز رفاهی امام علی (ع)، تکمیل سرای کوثر برای تامین فضای آموزشی و خوابگاهی دانشگاه فرهنگیان مشهد و امکان استفاده از فضای مازاد دانشگاه پیام نور برای دانشجو - معلمان را خواستار شد.

۷۴۸۹/۱۸۵۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha