۱۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۴۹
کد خبر: 83342722
T T
۰ نفر

آتش سوزی کوه خاییز مهار شد

۱۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۴۹
کد خبر: 83342722
آتش سوزی کوه خاییز مهار شد

یاسوج - ایرنا - مسئول حوادث و مدیریت بحران فرمانداری کهگیلویه گفت: آتش سوزی منطقه حفاظت شده خاییز که از دیروز بعد از ظهر شروع شده بود با تلاش نیروهای مردمی و ادارات ساعت هشت صبح جمعه مهار شد.

سرتیپ خادمی در این رابطه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این آتش سوزی که بر اثر جرقه و رعد و برق آغاز شده بود بخش زیادی از منطقه حفاظت شده را دچار آتش سوزی کرد.


وی با اشاره به همکاری همه نهادها از جمله محیط زیست، هلال احمر، منابع طبیعی، بسیج و نیروهای مردمی تصریح کرد: با تلاش شبانه روزی این آتش سوزی بعد از ۱۲ ساعت مهار شد.


خادمی تصریح کرد: در این آتش سوزی بخش زیادی از جنگل‌های منطقه حفاظت شده خاییز در آتش سوخت.


رئیس اداره محیط زیست کهگیلویه با اشاره به اینکه این آتش سوزی ساعت هفت شب دیروز پنجشنبه در منطقه حفاظت شده خاییز آغاز شده بود گفت: با کمک نیروهای مردمی و تلاش بی وقفه محیط بانان اطفای حریق از ساعت ۹ شب پنجشنبه در منطقه آغاز شد.


روح الله عزیزی با اشاره به اینکه بیش از یک هزارو ۵۰۰ کل و بز در منطقه دچار آتش سوزی خاییز زیست می‌کردند تصریح کرد: با توجه به مشاهدات محیط بانان خسارت زیادی به جمعیت کل و بز وارد نشد.


وی بیان کرد: در این آتش سوزی بیش از ۵۰ درخت تنومند بلوط و بخش زیادی از مراتع در آتش سوخت.


عزیزی تصریح کرد: میزان برآورد این آتش سوزی بعد از عملیات جی. پی. اس مشخص خواهد شد.


منطقه حفاظت شده خاییز با مساحتی بالغ بر ۳۳ هزارو ۳۸۵ هکتار طی مصوبه شماره ۱۶۳ مورخ ۲۳/‏۱۰/‏۷۷‬ شورای عالی حفاظت محیط زیست در ردیف مناطق حفاظت شده کشور قرار گرفت.


پوشش گیاهی منطقه بلوط (گونه غالب) بنه، کلخنگ، بادام وحشی، ارژن، خوشک، گون، گیاهان دارویی و گونه‌هایی از خانواده گندمیان است و گونه‌های جانوری شامل: کل و بز، گرگ، کفتار، شغال، روباه، تشی، کاراکال، پلنگ و پرندگانی از جمله کبک، تیهو، بحری و دلیجه است.


عبور رودخانه مارون از این منطقه، وجود غارها، چشمه سارهای فراوان، پوشش گیاهی، جانوری متنوع وچشم اندازهای طبیعی جلوه زیبایی به این منطقه بکر بخشیده است.


این منطقه تپه ماهوری، کوهستانی و صخره‌ای با برخورداری از ریزش‌های جوی بین ۲۵۰ تا ۶۷۰ میلی متر در سال و ارتفاع مطلوب از سطح دریا زمینه تولید مثل بسیاری از گونه‌های نادر حیات وحش را فراهم کرده است.


شاخص‌ترین گونه جانوری این منطقه حفاظت شده خاییز کل و بز است که این منطقه را از مطلوب‌ترین زیستگاه‌های کل و بز کشور قرار داده است.


۷۵۳۱/‏۶۱۱۰


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha