۲۴ فروردین ۱۳۹۸، ۱۳:۰۳
کد خبر: 83275975
T T
۰ نفر

تالاب «آق گل» مهیای گردشگری

۲۴ فروردین ۱۳۹۸، ۱۳:۰۳
کد خبر: 83275975
تالاب «آق گل» مهیای گردشگری

همدان- ایرنا- تالاب فصلی «آق گل» یكی از بزرگترین و زیباترین تالاب های استان همدان است كه در جریان بارش های اخیر پرآب شده و بستری مهیا برای گردشگری منطقه به شمار می رود.

به گزارش ایرنا، تالاب «آق گل» كه بهاری به یادماندنی را امسال تجربه كرده و به طور كامل سیراب شده است، به طور قطع با شرایط اقلیمی و موقعیت جغرافیایی موجود می تواند قطب مهمی برای گردشگری استان همدان باشد و بویژه در فصل بهار پای گردشگران زیادی را به این منطقه باز كند.
تالاب فصلی «آق گل» كه با بارش ها و نزولات آسمانی پرآب شده است، حالا مأمن بسیاری از پرندگان زیبا و مهاجری همچون حواصیل، اردك، فلامینگو، تنجه، قو، غاز خاكستری، پلیكان، پرستوی دریایی و چوپا است كه برای هر بیننده ای قابل توجه است و نباید از دریچه دوربین عكاسان دور بماند.
تالاب «آق گل» امروز كانون توجه مردم، مسئولان و دوستداران محیطی زیست و طبیعت شده است و آبگیری آن به اندازه ای مردم بویژه ملایری ها و بومیان منطقه را خوشحال كرد كه با وجود گل و لای فراوان هر روز شاهد میهمانان زیادی است و اسلامشهر آق گل به خود می بالد كه چنین تالابی را در دامن طبیعت خود دارد.
به دلیل خشكسالی های اخیر بارها تالاب «آق گل» در معرض خشكی و كم آبی قرار گرفت و چون این تالاب در مرز بین 2 استان همدان و مركزی قرار دارد و از رود«قره چای» واقع در یكی از روستاهای استان مركزی به نام «قاسم آباد» تغذیه می كند، بر سر گرفتن 2 میلیون مترمكعب حقآبه تالاب آق گل همچنان بحث های زیادی بین 2 استان وجود دارد و قطع كردن این حقآبه زندگی تالاب را به خطر انداخته است.
در این میان نمایندگان مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی از پای ننشستند و در كنار دیگر مدیران مربوطه برای گرفتن حقآبه تالاب آق گل همچنان تلاش می كنند و امروز نیز بهاری شدن و آغاز زندگی دوباره تالاب را در میان گل و لای فراوان ناشی از بارندگی ها و سیلاب های اخیر مشاهده كردند و از وجود چنین نعمت بزرگی در منطقه ملایر بر خود بالیدند.
توسعه گردشگری و تبدیل این منطقه به قطب گردشگری استان از موضوع های مورد تاكید نمایندگان ملایر در این بازدید بود كه به عنوان یكی از اولویت های مهم در سال جاری باید مورد توجه مدیران قرار گیرد.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی روز شنبه در این باره به ایرنا گفت: تالاب آق گل یكی از ظرفیت های خوب و مستعد استان همدان است كه می تواند به قطب گردشگری تبدیل شود.
محمد كاظمی بیان كرد: با توجه به سیراب شدن و آبگیری تالاب 800 هكتاری آق گل، تمام تلاش خود را به كار می گیریم تا مردم بتوانند به راحتی از این تالاب بازدید كنند.
وی خواستار رفع مشكلات راه دسترسی به تالاب آق گل شد و تاكید كرد: نیاز است دستگاه های اجرایی همچون راه و شهرسازی و اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای نسبت به حل مشكل دسترسی به تالاب اقدام كنند.
نائب رییس كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس دهم همچنین بر لزوم پیگیری موارد مربوط به وصول حقآبه تالاب توسط محیط زیست و منابع امور آب استان و شهرستان تاكید كرد.
كاظمی ادامه داد: موضوع حقآبه تالاب آق گل به استاندار همدان نیز اعلام شده است و در اولین فرصت جلسه ای با حضور وزیر نیرو، استانداران 2 استان مركزی و همدان، نمایندگان مجلس و دستگاه های اجرایی حفاظت محیط زیست و منابع امور آب تشكیل می شود.
وی همچنین خواستار تهیه مستندات و مدارك لازم در مورد حقآبه 2 میلیون مترمكعبی این تالاب توسط محیط زیست شد و افزود: مساله تامین حقآبه تالاب آق گل باید هر چه سریعتر بین 2 استان حل و فصل شود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حالا كه تالاب آق گل احیا شده و پرندگان زیادی به این تالاب مهاجرت كرده اند، با كمك دستگاه های اجرایی و مجموعه مدیریتی اسلامشهر آق گل، باید امكان بازدید مردم از تالاب مهیا شود.
كاظمی با بیان اینكه تبدیل این منطقه به قطب گردشگری عواید بسیاری برای 2 استان همدان مركزی به همراه دارد گفت: تالاب آق گل یكی از معدود تالاب هایی است كه توانست اعتبار ملی بگیرد.

**آق گل؛ بستری مهیا برای سرمایه گذاری
دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز تالاب «آق گل» را ظرفیتی مهیا برای سرمایه گذاری دانست و افزود: سرمایه گذاران می توانند از بستر و حاشیه این تالاب برای سرمایه گذاری و جذب گردشگر استفاده كنند.
حجت الاسلام احد آزادیخواه بیان كرد: تالاب آق گل یكی از بهترین و آسانترین نمونه های تجارت و ارزآوری در حوزه گردشگری است و آماده حضور سرمایه گذاران است.
وی گفت: در حال حاضر با پرآب شدن تالاب بهترین ظرفیت در منطقه اسلامشهر آق گل و روستاهای پیرامونی دهستان ترك شرقی برای استفاده از منابع زیرزمینی آب و توسعه كشاورزی بویژه كشاورزی مدرن با روش های نوین مهیا شده است.
سخنگوی كمیسیون فرهنگی مجلس دهم اظهار داشت: از دل طبیعت باطراوت و زیبای تالاب آق گل با وجود گونه های زیادی از پرندگان، ظرفیت و بسترهای گردشگری شكل گرفته و مهیا است و برای جذب گردشگر و توریستی كردن این منطقه راهی جز سرمایه گذاری نیست.
حجت الاسلام آزادیخواه از مدیران و اهالی اسلامشهر آق گل درخواست كرد: به دنبال جذب سرمایه گذار بومی باشید، ما نیز در كنار شما هستیم و تسهیلات مورد نیاز در این زمینه نیز اعطا می شود.
وی همچنین برای معرفی تالاب آق گل خواستار برگزاری ویژه برنامه هایی همچون همایش پیاده روی با حضور مردم از شهرها و روستاهای ملایر و پخش آن از طریق رسانه ملی شد.
حجت الاسلام آزادیخواه با اشاره به دیدار اخیر نمایندگان ملایر با رییس سازمان حفاظت محیط زیست كشور بیان كرد: نگاه رییس سازمان حفاظت محیط زیست كشور به تالاب آق گل مثبت و امیدوار كننده است و باید از این فرصت استفاده كرد.
وی تاكید كرد: در یك فضای تعاملی باید بتوانیم موضوع حقآبه تالاب آق گل كه مشترك بین استان همدان و مركزی است را حل كنیم و بزودی نشست هایی در این زمینه تشكیل می شود.
به گزارش ایرنا، تالاب آق گل در جنوب شرقی اسلامشهر آق گل از توابع شهرستان ملایر و روستای «توتل» در كنار كوه «كت» در مرز استان های همدان و مركزی با وسعتی افزون بر 830 هكتار واقع شده و یكی از تالاب های مهم كشور و بزرگترین تالاب طبیعی استان همدان است و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.
این تالاب یكی از زیستگاه‌های مهم پرندگان وحشی و كوچ‌ كننده مانند فلامینگو، قو، غاز خاكستری، تنجه، اردك مرمری، اردك سرسبز، مرغ سقا، لك لك و حواصیل به حساب می‌آید.
تالاب آق گل ملایر حد فاصل میان 2 استان همدان و مركزی و در شمال شرقی ملایر و در فاصله ‎ 35كیلومتری این شهر واقع شده است.
7528/2090