۲۹ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۴۶
کد خبر: 83175946
T T
۰ نفر
«گل» و مواد روانگردان در برخی قهوه خانه ها توزیع می شود

تهران- ایرنا- رئیس شبكه پیشگیری از بیماری های غیر واگیر از وضعیت نامطلوب برخی قهوه خانه ها و توزیع گل و مواد روانگردان در آنها و نیز بی توجهی مجلس به افزایش مالیات دخانیات در قانون بودجه سال 98 انتقاد كرد.

محمدرضا مسجدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: بر اساس قانون جامع كنترل دخانیات كه در سال 85 تصویب شد، دولت مكلف است هر سال مالیات سیگار را افزایش دهد ولی چند روز گذشته كمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با افزایش مالیات سیگار برای سال 98 مخالف كرد و این فاجعه آمیز است.
وی گفت: مردم ایران روزانه 20 میلیارد تومان پول برای خرید سیگار پول می دهند و رقمی بیش از این را خرج قلیان می كنند. دخانیات یك موضوع روزمره مانند آلودگی هوا شده و متاسفانه همت جمعی برای مقابله با آن وجود ندارد.
رئیس شبكه پیشگیری از بیماری های غیر واگیر كشور اظهار داشت: عوارض مصرف دخانیات كه سكته های قلبی، مغزی، سرطان و غیره است را همه می دانند و هزینه ای كه دولت برای درمان این بیماریها می پردازد چند برابر هزینه خرید روزانه سیگار توسط مردم است.
مسجدی تصریح كرد: دبیر كل جهانی مبارزه با دخانیات خاطرنشان كرد: دولت باید در این زمینه حركت جدی از خود نشان دهد زیرا بر اساس گزارش وزارت صنعت و معدن، واردات توتون و تنباكو بیش پنج تا 10 برابر در كشور افزایش یافته است. نگران هستیم و باید مسئولان همت جمعی از خود نشان دهند.
به گفته مسجدی، در حال حاضر در بسیاری از قهوه خانه ها مواد افیونی مانند گل و مواد روانگران عرضه می شود و اگر قهوه خانه ها از اماكن عمومی به اماكن خصوصی تبدیل شود فاجعه ای بزرگ اتفاق می افتد و دیگر نیروی انتظامی و كارشناس بهداشت حق ورود به این اماكن را نخواهند داشت و این مسئله تاسف بار است.
وی افزود: آیا باید مردم و سازمانهای مردم نهاد با این مسائل برخورد كنند؟ نقش دولت و مجلس در این جا چیست، باید مقابله با دخانیات به بحث اجتماعی و عمومی تبدیل شود و جلوی سودآوران در این زمینه گرفته شود.
مسجدی تاكید كرد: در بسیاری از كشورهای دنیا مانند تركیه، عربستان، قبرس و غیره هر سال مالیات سیگار افزایش می یابد ولی در كشورمان با این مسئله مخالف می شود.
وی به بحث تحریم اشاره كرد و گفت: 85 درصد دخانیات دنیا دست آمریكایی هاست، در این 40 سال هر كالا و محصولی از سوی آمریكا به ایران تحریم شده ولی چرا ورود دخانیات تحریم نشده است، دولت و مجلس باید این مسئله توجه كنند و به مردم توضیح داده شود كه چرا این گونه است و چگونه باید با دخانیات مبارزه كرد.
مسجدی تصریح كرد: نسل نوجوان و جوان امروز و آینده در معرض خطر هستند و در واقع سلامتی آنها كه توسعه كشور را در پی دارد، در برابر دخانیات در حال تهدید است.
به گزارش وزارات بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، به دلیل افزایش نیافتن مالیات سیگار، سالانه ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان به جیب دلالان می‌رود.
سالیانه حدود ۵۰ تا ۵۵ میلیارد نخ سیگار در كشور مصرف می‌شود و حدود ۵۰ تا ۵۷ هزار مرگ منتسب به آن گزارش شده است. این میزان مصرف دخانیات سالیانه ۲۰ تا ۳۰ هزارمیلیارد تومان برای نظام سلامت هزینه دارد.
سال ۸۵ مصوب شد كه مالیات بر سیگار به ویژه بر خرده فروشی سالیانه ۱۰ درصد افزایش پیدا كند، اما در حال حاضر به جز افغانستان ایران پایین‌ترین مالیات بر سیگار را در دنیا دارد.
سازمان بهداشت جهانی تاكید كرده ایران در زمینه بیماری‌های غیرواگیر به خوبی فعالیت می‌كند، اما ما را زیر سوال می‌برد كه چرا كمترین مالیات را بر سیگار داریم. تركیه ۸۴ درصد مالیات بر خرده فروشی سیگار دارد، اما این رقم در ایران كمتر از ۱۰ درصد است.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، در حال حاضر سن مصرف قلیان در دختران به 14 سال رسیده است؛ چرا كه دسترسی به آن راحت است.
اجتمام *9022 * 3063
۰ نفر