۲۴ دی ۱۳۹۷، ۷:۵۳
کد خبر: 83169569
T T
۰ نفر
دلالان مهمترین مشكل گردشگری سلامت در مشهد هستند

مشهد- ایرنا- مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: ساماندهی دلالان و واسطه های غیرمجاز مهمترین مشكل گردشگری سلامت در این كلانشهر و استان خراسان رضوی است.

دكتر محمد اسماعیل خیامی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: كوتاه نمودن دست دلالان از حوزه گردشگری سلامت و ساماندهی فرآیند جذب بیماران از اقدامات در حال انجام در این زمینه است.
وی برخورد جدی با دلالان و واسطه های غیرمجاز در حوزه گردشگری سلامت را نیازمند هماهنگی و همكاری تمام دستگاههای متولی ذكر و بیان كرد: بررسیها نشان می دهد گردشگران سلامت از 30 كشور جهان در مشهد حضور دارند اما بیشترین گردشگران سلامت به ترتیب از كشورهای عراق، افغانستان، تركمنستان و كشورهای حاشیه خلیج فارس هستند.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد ادامه داد: سالانه افزون بر 150 هزار گردشگر سلامت در كلینیكها و مراكز درمانی مشهد پذیرش و درمان می شوند. این گردشگران از خدمات مراكز درمانی سرپایی نظیر درمانگاههای تخصصی چشم، درمان ناباروری، زیبایی، پوست، ژنتیك و مراكز جراحی محدود و نیز مراكز تشخیصی مانند رادیولوژی، آزمایشگاه و فیزیولوژی بهره می گیرند.
وی گفت: گروهی از گردشگران سلامت نیز در بیمارستانهای مشهد از خدمات بستری بهره مند می شوند كه این تعداد از ابتدای امسال تاكنون حدود 10 هزار نفر برآورد می شود.
خیامی افزود: شمار گردشگران سلامت امسال در مشهد نسبت به پارسال 30 درصد بیشتر شده است.
وی تعرفه پزشكی گردشگران سلامت را دو برابر اتباع ایرانی در بخش خصوصی عنوان و بیان كرد: در بخش دولتی مشروط به استفاده از ظرفیت مازاد تختها، این تعرفه حدود سه برابر است.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد ادامه داد: هم اكنون 12 بیمارستان در مشهد مجوز نهایی گردشگری سلامت را اخذ كرده اند و تعداد دیگری هم در مراحل ارزیابی هستند. همچنین چند مركز جراحی محدود در مرحله ارزیابی برای دریافت مجوز ایجاد دپارتمان بیماران بین الملل(IPD) می باشند.
وی گفت: مشهد نسبت به سایر شهرهای كشور در حوزه گردشگری سلامت مطلوبتر شناخته شده است و مهمترین مزیت این شهر وجود بارگاه ملكوتی حضرت ثامن الحجج(ع) است. از سوی دیگر پزشكان و كادر درمانی مجهز و هزینه های اندك درمانی در این زمینه نقش دارند.
خیامی به اقدامات دانشگاه علوم پزشكی مشهد در راستای تسهیل امور گردشگری سلامت و ساماندهی و توسعه این صنعت نیز اشاره و بیان كرد: 'تشكیل كمیته استانی گردشگری سلامت، برنامه ریزی و پیگیری جهت تشكیل جامعه حرفه ای گردشگری سلامت، آموزش دست اندركاران حوزه گردشگری سلامت در بیمارستانها، برنامه ریزی برای تبلیغات و اطلاع رسانی به بیماران و تشكیل كمیته نظارت و برخورد با مراكز و اشخاص متخلف' از جمله این اقدامات هستند.

* لزوم ساماندهی دلالی
سرپرست فرمانداری مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: برخی به جای تسهیل در روند گردشگری سلامت اتباع خارجی در مشهد به دلالی روی آورده اند.
حیدر خوش نیت افزود: این افراد به عنوان واسطه پس از تبلیغ درمانگری اتباع خارجی در سایتهای اینترنتی و كشاندن آنان به مشهد از آنان مبالغی را مطالبه می كنند كه بیشتر از قیمت واقعی خدمات درمانی است لذا این موضوع باید ساماندهی شود.
وی ادامه داد: بسیاری از اتباع كشورهای خارجی از جمله عراق برای زیارت بارگاه منور رضوی به مشهد سفر می كنند. در كنار این سفر می توان از ظرفیتهای گردشگری سلامت در سطح خراسان رضوی نیز استفاده نمود.
سرپرست فرمانداری مشهد گفت: همچنین در گردشگری سلامت اتباع خارجی از هتل، امكانات بهداشتی و درمانی و مراكز تفریحی استان استفاده می كنند و ما نیز به دنبال توسعه و رونق بهره گیری از این ظرفیتها به بهترین شكل هستیم به شرط آنكه حقوق و عوارض شهری، قانونی و درمانی توسط گردشگران پرداخت شود.
وی افزود: با توجه به اهمیت این مقوله استانداری خراسان رضوی در حال ساماندهی گردشگری سلامت است و دستگاههای متولی این موضوع از جمله نظام پزشكی، دانشگاه علوم پزشكی و اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید در ساماندهی مشاركت نمایند.
خوش نیت ادامه داد: نظارت و عملكرد نظام پزشكی برای ساماندهی فعالیت پزشكان و متخصصان در حوزه گردشگری سلامت و جلوگیری از ورود افراد فاقد صلاحیت در حوزه های تخصصی درمانی مورد انتظار است.
'گردشگری سلامت' به گروههای گردشگری پزشكی، گردشگری درمان طبیعی و همچنین گردشگری صحت، تندرستی و نیز پیشگیری تقسیم بندی می شود. هم اكنون ایران از مقاصد بزرگ گردشگری سلامت در منطقه است. كشورهای همجوار مانند عراق، تركمنستان، جمهوری آذربایجان، افغانستان و سایر كشورهای منطقه متقاضی استفاده از خدمات و امكانات گردشگری سلامت در ایران هستند.
بر اساس برآوردها سالانه افزون بر 200 هزار گردشگر سلامت وارد ایران می شوند و در این میان خراسان رضوی با جاذبه ها و ظرفیتهای مختلف در جذب گردشگر سلامت پیشگام است.
سالانه دو میلیون زائر و مسافر خارجی به مشهد سفر می كنند.
3027/3221/1858