۲ دی ۱۳۹۷، ۹:۴۲
کد خبر: 83143951
T T
۰ نفر
صاحب خانه هایی كه سارقان را به خانه دعوت می كنند

تهران- ایرنا- برای خوردن شام، خرید یا پیاده روی همراه با اعضای خانواده خوشحال و شاد به بیرون از منزل می روی، بعد از ساعت ها به خانه برمی گردی، درِ ورودی منزل یا واحد آپارتمان را باز می كنی، ناگهان با صحنه ای رو به رو می شوی كه دنیا روی سرت آوار می شود، همه چیز به هم ریخته است...

هیچ چیزی سرجایش نیست، خانه به هم ریخته و برخی از وسایل تزئینی شكسته اند، اتفاقی افتاده است... كسی وارد خانه شده، اولین فكری كه به ذهنت خطور می كند، جواهرات و پول هایی است كه پس انداز كرده ای تا خانه ای بخری، خودروات را عوض كنی، شهریه دانشگاه فرزندت را بدهی یا هزاران گرفتاری دیگری كه قرار بود با آن برطرف كنی، به سراغ محل نگهداری جواهرات و پول ها می روی، سر جایشان نیستند، مستاصل می شوی و بیشتر می گردی اما هر چه بیشتر می گردی، ناامیدتر می شوی، آن جا است كه به یقین می رسی، دزد به خانه زده است به همین راحتی، چون تا دیروز فكر می كردی مرگ برای همسایه است نه برای من.
بسیاری از سرقت های منزل به همین راحتی صورت گرفته است، آنقدر راحت كه هرگز فكرش را نخواهید كرد كه سارقان منزل چگونه از سهل انگاری ما استفاده كرده و دست به سرقت زده اند.
به گفته پلیس بین مدت زمانی كه ساكنان در منزل حضور ندارند، با میزان خطر سرقت رابطه مستقیم دارد، به همین دلیل است كه خانه های تك نفره و خانه های مجردی در معرض خطر بیشتری برای سرقت قرار دارند.
سارقان در سرقت خانه ها از كوچك ترین غفلت ساكنان بهره می برند در این راستا مجرمان تمایل به سرقت در مناطق زندگی خود را نیز دارند، اگرچه سارقان حرفه ای ترجیح می دهند كه برای سرقت همیشه در حركت و سفر باشند؛ بنابراین پرونده سرقت های منزل نشان می دهد چه منازلی بیشتر در معرض خطر سرقت قرار دارند، منازلی كه نزدیك به محل زندگی مجرمان است، در مكان هایی كه عبور و مرور وسایل نقلیه زیاد است، در مناطق پرتردد و حاشیه ای در منازلی كه قبلا از آنها دزدی شده است.
این منازل در خطر بیشتری برای سرقت قرار دارند زیرا پارامترهایی كه سارقان با توجه به آنها از این منازل دزدی كرده اند مانند موقعیت، قابل تغییر نیستند و در مقایسه با خانه هایی كه از آنها دزدی نشده است احتمال سرقت از این خانه ها چهار برابر بیشتر است.
سرقت مجدد از این منازل معمولا بعد از 6 هفته از اولین سرقت اتفاق می افتد، دلایل متعددی برای دوباره سرقت شدن از این منازل وجود دارد، بعضی از این منازل نشانه هایی از ارزش بالای سرقت و دسترسی آسان از خود نشان می دهند كه سارقان به محل سرقت برگشته و وسایلی را كه در سرقت اول نتوانستند با خود ببرند، غارت كرده یا به سارقان دیگر نیز اطلاعاتی در مورد وسایل موجود در منزلی كه مورد سرقت قرار گرفته است، می دهند.
در مواردی سارقان بعد از ماه ها دوباره به محل سرقت اولیه بازمی گردند تا وسایلی را كه مالك منزل از طریق بیمه جایگزین كرده است، سرقت كنند.
تحقیقات متعدد نشان می دهد كه سرقت دوباره از منزل بیشتر در مناطق حاشیه ای اتفاق می افتد. نكته مهم اینكه سارقان منازلی را كه رفت و آمد در آن وجود دارد، سرقت نمی كنند و تلاش بر دوری از این منازل را دارند.
همجواری با منازلی كه قبلا مورد سرقت قرار گرفته اند، جابجایی زیاد ساكنان، حضور كمتر در منزل، عدم برقراری ارتباط اجتماعی با همسایه ها، دوری از سایر منازل اطراف، عدم وجود نور كافی در محیط، كم توجهی ساكنان منازل به مقوله امنیت و عدم وجود امكانات بازدارنده مانند دوربین از جمله مواردی است كه بیشتر مورد توجه سارقان قرار دارد.
بسیاری از سارقان منزل به صورتی تیمی كار می كنند، آنها در اعترافات خود بارها و بارها گفته اند كه رمز موفقیت در انجام سرقت ها، سهل انگاری صاحب خانه ها و عدم رعایت اصول ایمنی است.
یكی از سارقان حرفه ای منازل شمال شهر تهران در اعترافات خود گفته است كه یكی از همدستانش در خودرو راننده بود و خودش داخل منازل می رفته و دیگر همدستش نیز به عنوان زاغ‌ زن در كوچه می ماند تا در صورت ورود صاحبخانه با تلفن همراه به وی خبر دهد.
این سارق كلیدهایی داشت كه به تمام درها می‌خورد و با آن قفل‌ های كتابی را باز می‌ كرد اما از آنجایی كه در‌های ضد سرقت وقت‌گیر بود، به سمت آنها نمی ‌رفت. از سوی دیگر ساختمان ‌هایی را انتخاب می كرد كه محافظ در ورودی نداشتند یا محافظ آن باز بوده است، زنگ آپارتمان را می‌زد، اگر كسی جواب نمی‌داد وارد خانه می‌شد.
این سارق حرفه ای پس از ورود به خانه‌ ها سریع سراغ اتاق خواب می‌رفت، چون می ‌دانست اقلام با ارزش در این اتاق نگهداری می‌شود.
در پرونده های دیگر مشاهده شده است كه سارق در واحدهای آپارتمان را می زده و اگر كسی جوابگو نبوده، با این تصور كه كسی خانه نیست، در واحد را با یك كارت تلفن باز می كرده و وارد خانه می شده است و این شگرد سارقان در مورد منازلی است كه درِ واحدهای آپارتمان دارای حفاظ نبوده است.
خود سارقان در اعترافات خود، همواره توصیه كرده اند كه خانه‌ ها باید در صورت امكان در ضد سرقت داشته باشند و افراد به هیچ وجه پول و طلا را در خانه‌ های خود نگهداری نكنند و گاوصندوق‌ های مطمئن و ضد سرقت تهیه كنند.
یكی از سارقان حرفه ای منزل كه بیشتر طلا و اشیای قیمتی منازل را به سرقت می برد، در اعترافات خود به پلیس گفته بود كه شایعه شده ما با دستگاه گنج ‌یاب به خانه ‌ها می‌رویم و محل طلاها را پیدا می‌كنیم. نیازی به گنج‌یاب نیست. وقتی وارد خانه شویم، راحت می ‌فهمیم كه وسایل قیمتی و پول را كجا گذاشته‌ اند. برخی فكر می‌كنند خیلی زرنگ هستند و وسایل را زیر لباس یا میان رختخواب مخفی می‌كنند، اما این محل ‌ها هم از نگاه ما دور نمی ‌ماند. آنها با این كار همه وسایل را در یك محل قرار می‌دهند تا راحت‌تر سرقت شود. توصیه می‌كنم اگر پول و طلا در خانه دارید، در محل‌های مختلف مخفی كنید تا همه دارایی را یك جا از دست ندهید.
برخی از فروشندگان دستگاه های فلزیاب و طلایاب می گویند: چنین دستگاه هایی در منازل هیچ كاربردی ندارد تازه اگر هم در خانه مورد استفاده قرار گیرد، بازهم به درد دزدان نمی خورد چون استفاده از آن به زمان نیاز دارد و این در حالی است كه زمان برای سارقان بسیار اهمیت دارد. از سوی دیگر برای امنیت و حفاظت از طلاها در منزل می توان این طلاها را داخل ورقه های سرب مانند و سپس كاغذهای كاربن پیچید كه با این روش فلزیاب ها قادر به شناسایی آن نخواهند بود.
با این حساب می توان گفت، سارقان از شم و تجربه خود برای پیداكردن طلا استفاده می كنند. دستگاه های فلزیاب نیز به كار سارقان نمی آید چون در خانه انواع فلز مشاهده می شود و این دستگاه ها به همه فلزات واكنش نشان می دهد بر این اساس این دستگاه ها فقط در بیابان ها و فضای باز كاربرد دارند به همین دلیل در این زمینه پلیس توصیه می كند كه مردم طلاهای خود را در جاهایی كه برای سارقان شناخته شده است از جمله كمد لباس، دراور و كابینت قرار ندهند.
از دیگر توصیه های پلیس داشتن حفاظ در مقابل در و پنجره ها است؛ بر این اساس گفته می شود، مقابل تمام پنجره‌ها، نورگیر، پاسیو و روی دیوارهای كوتاه حفاظ مقاوم و مطمئن نصب شود.
سارقان در اعترافات خود گفته اند، برخی ساكنان واحد‌ها شب پنجره‌ها را باز كرده و صبح ها، هنگام ترك خانه فراموش می‌كنند آن را ببندند، در این شرایط خود صاحب خانه‌ است كه سارق را به خانه اش دعوت كرده است. برخی از صاحب خانه ها كلید را زیر پادری یا داخل جا كفشی می‌گذارند كه با این اقدام خود، كار سارقان را راحت تر می كنند. در برخی موارد نیز افراد از پاركینگ خارج یا وارد می‌شوند و تا زمان بسته شدن در صبر نمی‌ كنند، در این هنگام سارق منزل از این فرصت استفاده كرده، به راحتی وارد پاركینگ و بعد وارد طبقات ساختمان می شود و دست به سرقت می زند.
همان طور كه بارها گفته شده است، سارقان شگردهای خود را با پیشرفت های تكنولوژی، هماهنگ می كنند اما بسیاری از سارقان منزل از روش های تكراری استفاده می كنند كه می توان با هوشمندی، كام آنها را در اهداف شومشان، تلخ كرد. در ذیل به برخی از این شگردهای تكراری اشاره می كنیم تا با رعایت نكاتی نه چندان سخت و هزینه بر، نسبت به حفاظت از منزل خود محتاط تر باشیم.

* توپی‌زنی
یكی از روش های تكراری سارقان منزل توپ زنی است كه پلیس نیز بارها به این شیوه تكراری اشاره كرده است كه با نصب درهای ضد سرقت می توان این شگرد را به بایگانی سرقت های منزل فرستاد.
در این روش سارقان با داشتن دیلم و وسایلی شبیه آن، توپی‌ های قفل ‌ها را می ‌شكنند و وارد خانه می‌شوند. از آنجا كه در این روش توپی قفل شكسته می‌ شود، بین سارقان این شگرد به توپی‌زنی معروف شده است.

* مرد عنكبوتی
یكی دیگر از شگردهای سارقان منزل بالا رفتن از دیوار خانه ها و وارد شدن از طریق پنجره و پشت بام ها است. از آن جا كه سارق مثل عنكبوت از در و دیوار بالا می‌رود، این شگرد به سرقت‌های عنكبوتی شهرت یافته است.

* سرقت از منزل با خودروهای سرقتی
در این شگرد، دزدان پس از سرقت خودروهای گران ‌قیمت اقدام به سرقت از منازل می كنند تا به راحتی شناسایی نشوند چون به گفته خودشان كسی به خودروهای مدل بالا شك نمی كند. در این نوع از سرقت، سارقان سوار بر خودروهای مدل بالا شده ‌و پلاك جعلی روی خودرو‌های مسروقه نصب می كنند.

* سرقت از خانه های خالی با كاغذهای سفید
سارقان در این شیوه زنگ در خانه ها را می زنند اگر كسی جواب نداد، كاغذ سفیدی را بین در می گذارند و اگر كسی جواب داد به صورت نمایشی، آدرسی از صاحب خانه می پرسند، بد از گذشت ساعت ها، سراغ خانه هایی می روند كه با كاغذ سفید نشانه گذاری كرده بودند، اگر كاغذ نیفتاده باشد، مشخص می شود، كسی خانه نیست و به این ترتیب اقدام به سرقت از منزل می كنند.

* كاهش سرقت های مهمه در هشت ماه امسال
سرهنگ رضا موذن معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا در گفت و گو با خبرنگار انتظامی ایرنا افزود: در هشت ماه امسال میزان سرقت های مهمه كاهش و در مقابل میزان سرقت های خرد افزایش یافته است؛ به گونه ای كه سرقت های مهم در هشت ماه امسال حدود 40 درصد كاهش یافته و میزان كشفیات در این حوزه نسبت به سال های گذشته تفاوتی نداشته است.
به گفته وی سرقت های مهم شامل 10 آیتم از جمله سرقت بانك، منزل، خودرو، طلافروشی و محموله است و سرقت های خرد شامل مواردی مانند سرقت محتویات داخل خودرو، جیب بری و كش زنی می شود.
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی نیروی انتظامی در رابطه با كاهش سرقت منزل، گفت: شهروندان طلا، جواهرات و وجوه نقد خود را به صندوق امانات بانك ها یا افراد مورد اطمینان بسپارند. هنگام ترك منزل برای عزیمت به مسافرت یا برای چند ساعت، در صورت امكان، سعی شود با استفاده از تایمر، روشنایی منزل به هنگام شب به طور متناوب تامین شود.
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی نیروی انتظامی به همسایه بانی (سپردن منزل به افراد مطمئن و امین در محل) اشاره كرد و افزود: منزل خود را برای سركشی و استفاده خدماتی به افراد مطمئن بسپارید و در صورت امكان درِ اتاق های داخل ساختمان را قفل و تنها كلید درِ ورودی ساختمان و درِ اصلی را به افراد مورد اطمینان می توان سپرد.
موذن ادامه داد: راه های ورودی و خروجی منزل خود از قبیل كانال كولر و نورگیر را با محافظ مطمئن پوشش دهید و برای حفاظت بیشتر از منزل می توانید توپی قفل های سوئیچی را به وسیله لوله بپوشانید یا توپی قفل را با بدنه همسطح كنید.
وی تصریح كرد: تمام پنجره های قابل دسترسی، نورگیرها و پاسیوها را به حفاظ مقاوم تجهیز كنید به ویژه در طبقات پائین كه سارقان از طریق پریدن روی بالكن یا لوله گاز برای دسترسی به منزل استفاده می كنند.
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی نیروی انتظامی، اضافه كرد: به افرادی كه به عنوان مامور سازمان های مختلف به منزل شما مراجعه می كنند، وسواس بیشتری به خرج دهید و قبل از شناسایی كامل و رویت مدارك آنها از ورود این افراد به داخل منزل خودداری كنید.
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا تاكید كرد: كلید منزل خود را در دسترس افراد غیرمطمئن قرار ندهید و از قرار دادن آن در محل هایی از جمله زیر جاكفشی و سایر محل های قابل دسترسی اجتناب كنید.
موذن گفت: همچنین نسبت به تعویض قفل هایی كه كلید یدك آن گم شده یا كلیدی كه برای مدتی در اختیار دیگران بوده است، اقدام كنید و به هیچ عنوان برای شناسایی افراد اقدام به بازكردن در منزل نكنید و این مورد را به فرزندان خردسال خود نیز آموزش دهید.
وی همچنین توصیه كرد كه شهروندان در تمام ساعات شبانه روز در ورودی ساختمان را كنترل كنند.
سرهنگ موذن گفت: مجموعه ای از عوامل سبب بالا رفتن میزان سرقت های منزل می شود؛ كه از جمله آن می توان به بی­ توجهی دارندگان منازل به بالا بردن ضریب ایمنی و امنیتی ساختمان (بالكن، حفاظ، در­های ورودی، پائین بودن دیوار، باز بودن پنجره و در، قفل­های بی كیفیت، عدم نصب وسایل هشداردهنده و دوربین مداربسته، عدم بكارگیری نگهبان در مجتمع مسكونی، استفاده از اتباع بیگانه غیرمجاز به عنوان نگهبان و سرایدار، عدم گرفتن تضمین كافی از شركت ها در هنگام استخدام افراد با عنوان (نگهبان، سرایدار و باغبان) یا استخدام از طریق شركت­های نامعتبر و نگهداری اقلام با ارزش، پول، طلاجات در منزل و خاموش كردن تمام چراغ ها در منزل اشاره كرد.
وی افزود: در مقابل این عوامل كه سبب افزایش میزان سرقت منزل می شود، مجهز كردن منزل به سیستم های امنیتی هشداردهنده در زمان سرقت و همسایه بانی (سپردن منزل به افراد مطمئن و امین) میزان سرقت را كاهش می دهد، شهروندان باید از بستگان و آشنایان قابل اعتماد بخواهند كه به صورت مستمر از منزل آنها در صورت رفتن به مسافرت سركشی كنند. طلا، جواهرات و وجوهات نقد خود را به صندوق امانات بانك­ها بسپارند و از همراه بردن زیورآلات، اشیای قیمتی و اسناد و مدارك غیرضرور خودداری كنند.
سرهنگ موذن شهروندان را ملزم كرد تا از تایمر برای روشنایی منازل در شب استفاده كنند و به آنها توصیه كرد از دادن كلید به افراد غیرمطمئن، شركت‌ها و كارگرانی كه برای تعمیرات مراجعه می­كنند، خودداری كرده و نسبت به نصب حفاظ روی نورگیر و پنجره­ها به خصوص در طبقات همكف و مسیر لوله­ های گاز و استفاده از قفل­های محكم و استاندارد برای در منازل هر چه زودتر اقدام كنند.
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی افزود: چنانچه در یك مجتمع چند واحدی زندگی می ‌كنید، به نحوی برنامه ریزی كنید كه كل ساختمان در دفعات زیاد خالی از سكنه نباشد.
در مجتمع‌های مسكونی در زمان بكارگیری از نیروهای خدماتی (مستخدم) در انتخاب افراد دقت و تحقیق شود و از شركت‌های معتبر نیرو درخواست كنید.
سرهنگ موذن تاكید كرد: نگهبان محله تحت نظارت نیروی انتظامی را در مجتمع های مسكونی برای ممانعت از ورود مجرمان به داخل ساختمان و پیشگیری از سرقت بكار گیرید و از قرار دادن كلید ورودی ساختمان و آپارتمان در محل­ های قابل دسترسی خودداری كنید.
وی، بیان نكردن دارایی و موجودی اقلام باارزش نزد افراد بیگانه، عدم پذیرش اسناد و اشیای گران بها و طلای بستگان برای نگهداری در یك محل خاص یا منزل را از دیگر راه های پیشگیری از سرقت منزل برشمرد.
سرهنگ موذن در مورد كمبود صندوق های امانات بانك ها، گفت: جلسات مختلفی با بانك مركزی داشته و تاكید كرده ایم تا به بانك های عامل اعلام كنند صندوق امانت خود را گسترش دهند؛ بر این اساس این صندوق ها در حال گسترش است.

* اجرای طرح مبارزه با سرقت های خشن
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی نیروی انتظامی همچنین از اجرای مرحله چهارم طرح مبارزه با سرقت های توام با خشونت در سراسر كشور و دستگیری 91 سارق خشن خبر داد و گفت: در راستای تحقق اهداف قرارگاه مركزی مبارزه با سرقت، مرحله چهارم این طرح از جمله زورگیری خیابانی، كیف­ قاپی، سرقت به عنف، سرقت تحت پوشش مأمور و شناسایی و دستگیری سارقان خشن به مدت 2 روز در سراسر كشور اجرا شد.
وی با بیان اینكه در این طرح، 91 سارق خشن دستگیر شدند كه متهمان به 245 فقره سرقت اعتراف كردند، اظهار داشت: در بررسی سوابق متهمان مشخص شد 53 درصد از سارقان سابقه دار و 47 درصد از آنها فاقد سابقه بوده اند.
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا با تاكید بر ضرورت آگاه سازی مردم و دعوت به رعایت موارد حفاظتی و امنیتی برای پیشگیری از سرقت های خشن، گفت: افزایش هزینه ارتكاب جرم به شكل های مختلف با همكاری دستگاه قضایی، تشدید مجازات سارقان به عنف و سلب امتیازات حبس زدایی از آنان، مدیریت بر جرم سرقت به عنف به منظور كاهش زمینه های ارتكاب جرم، ایجاد شرایط لازم برای بازگشت مجرمان به زندگی عادی و نیز جلوگیری از تكرار جرم نقش به سزایی در كاهش اینگونه سرقت ها دارد.

* توصیه های پلیس برای پیشگیری از سرقت منزل
همان طور كه گفته شد سارقان از شیوه های مختلف در سرقت از منزل استفاده می كنند، اما نكته حائز اهمیت در تمام این سرقت ها، پایین آوردن سرعت عمل و بستن تمام فرصت ها برای سارقان است. سه مولفه سرعت، فرصت و سهولت در بروز سرقت مهم است اما وقتی عرصه در این سه مولفه برای سارقان تنگ شود، به ندرت سرقت های آنها با موفقیت همراه خواهد بود.
پلیس با پایش های تخصصی از نحوه سرقت متهمان سابقه دار و باندهایی كه به صورت سریالی اقدام به سرقت می كنند، به این نتیجه رسیده است كه سارقان زمان سرقت را از ساعات پایانی و بامداد به سرشب های شلوغ یعنی ساعت های 19 تا 21 تغییر داده اند چون مالكان در این زمان به خاطر بیدار بودن دیگر همسایه ها و وجود تردد در كوچه و خیابان در صورت خروج از خانه نكات ایمنی را به كار نمی برند و به خیال اینكه زود برمی گردند، مشاهده شده است كه پنجره ها را باز می گذارند یا فقط به بستن در خانه اكتفا می كنند همین بی احتیاطی ها باعث سوءاستفاده سارق و اجرای نقشه سرقت می شود.
- پلیس در توصیه های خود همواره به ایمن سازی خانه ها كه امروزه بیشتر افراد آپارتمان نشین هستند، تاكید می كند، ایمن سازی خانه ها نه هزینه بر است و نه وقت گیر اما بسیاری از افراد در این زمینه تعلل كرده و وقتی گرفتار می شوند، به این نتیجه می رسند تا خانه خود را ایمن كنند.
بی دقتی در انجام نكات ایمنی در راه های ورودی ساختمان و همچنین بی احتیاطی در خصوص ورود افراد ناشناس و نامطمئن به محدوده ساختمان یكی از راه های سرقت از منزل است.
- از سوی دیگر در اختیار داشتن كلیدها توسط افراد نامطمئن، نبود دزدگیر مطمئن در ساختمان، بی دقتی در انتخاب مكان امن برای نگهداری اموال و اشیای قیمتی، مطلع ساختن افراد نامطمئن از سفر خانواده و خالی بودن خانه و عدم رعایت نكات ایمنی هنگام ترك كردن و خالی ماندن خانه، از جمله مواردی است كه شرایط سرقت را فراهم می كند. البته راهكارهای پیشگیرانه ای در این زمینه وجود دارد، مثلا وقتی خانه ای ساخته می شود، به ایمن سازی و استحكام خانه به اندازه زیبایی آن اهمیت داده شود.
- نكات ایمنی را در خصوص راه های ورودی با دقت مضاعف رعایت كنید، با استفاده از سیستم های دزدگیر به امنیت منزل بیفزایید و از نبود كلیدهای منزل در دست افراد ناشناس یا نامطمئن اطمینان حاصل كنید.
- به منظور ایمنی بیشتر برای در ورودی منزل حتما از قفل های با استحكام بالا و استاندارد استفاده كنید.
- برای ساكنین مجتمع های مسكونی، بهره گیری از پلیس محله یا سرایدار مطمئن، كمك شایانی به امنیت مجموعه می كند. در محله ها و كوچه های خلوت و كم رفت و آمد سعی كنید با مشاركت اهالی ساختمان یا محله سرایدار یا نگهبان استخدام كنید.
- درهای ورودی و پاركینگ را در طول شبانه روز ببندید، سعی كنید تا حد امكان خانه را خالی نگذارید. در مواقعی كه به سفر می روید، خانه را با كمترین جلب توجه ممكن ترك كنید. وقتی خانه را ترك می كنید، امنیت خانه تنها با بستن در اصلی تامین نمی شود.
- اجازه ندهید افراد ناشناس وارد خانه شوند.
- مراقبت از اشیا و اموال گرانبها را جدی بگیرید. مشخصات اموال با ارزش خود را به دقت نگه دارید.
- برای استخدام نیروی كار به عنوان نیروی خدماتی، سرایدار، نگهبان، نظافتچی و آشپز با احتیاط عمل كنید.
- وجود خانه های نیمه كاره یا پروژه های ساختمانی می تواند خطری بالقوه محسوب شود كه برای خانه های اطراف خود نیاز به مراقبت بیشتر را ایجاد می كند.
- برای كرایه یا فروش منزل خود حتما به بنگاه های قابل اعتماد مراجعه كنید.
- اگر محدوده منزل شما از نور كافی برخوردار نیست در سردر خانه خود از لامپ استفاده كنید.
- در صورت مشاهده افراد مشكوك در اطراف منزل خود، مراتب را به كلانتری اطلاع دهید.
- در صورت خروج از منزل تنها به قفل درِ خروجی اكتفا نكرده و تمام درهای داخلی را نیز قفل كنید.
- حتی برای یك بار هم كلید خود را روی قفل در جای نگذارند.
- از قرار دادن كلید در زیر جاكفشی، داخل كفش و سایر نقاط قابل دسترسی خودداری كنید.
- در پشت بام منزل خود را در اسرع وقت به حفاظ نرده ای و قفل آویز مطمئن مجهز كنید.
- هنگام خروج از منزل تنها به قفل كردن در خروجی اكتفا نكرده، تمام درهای داخلی ساختمان اعم از درِ پشت بام، هال، اتاق ها، آشپزخانه، حمام، حیاط خلوت را قفل كنید.
- برای جلوگیری از سرقت منزل خود به روش توپی زنی، توپی قفل را با بدنه در همسطح كرده و در صورت عدم امكان لوله ای فلزی به دور آن جوش دهید.
- حتی الامكان درهای ورودی و داخلی منزل خود را به سیستم هشداردهنده مجهز و از نگهداری وجوه نقد، طلا و جواهر به مقدار زیاد در منزل جلوگیری كنید.
- نزد افراد ناشناس و افرادی كه اعتماد كافی به آنها ندارید از میزان اموال و دارایی موجود خود در منزل صحبت نكرده و در مواقعی كه به مسافرت می روید، از همسایگان یا اقوام مورد اطمینان خود بخواهید كه از منزل شما مراقبت كنند.
- نسبت به اتومبیل ها و موتورسیكلت های متوقف و سرنشینان آن در اطراف منزل خود بی تفاوت نبوده و در صورت مشاهده موارد مشكوك، شماره و سایر مشخصات آنها را یادداشت و سریعا به مراكز 110 پلیس اطلاع دهید.

* اقدام لازم در صورت سرقت از منزل
- در صورت سرقت از منزل آرامش خود را حفظ كرده و خونسرد باشید.
- با پلیس 110 تماس بگیرید زنگ بزنید هر چند در دسترس بودن تلفن كلانتری مربوط به محل شما و پایگاه ھای آگاھی می تواند مفید باشد.
- برای باقی ماندن اثرانگشت سارقان به ھیچ چیز از اسباب منزل دست نزنید و جای لوازم را تغییر ندھید.
- اجازه ندھید كه افراد غیرمسئول به چیزی در محل سرقت دست بزنند.
- اجازه ندھید مردم در محل وقوع سرقت جمع شوند.
- به كسی در مورد فرایند پیشرفت تحقیقات پلیس چیزی نگویید.
- اجناسی كه دارای شماره سریال هستند، از سوی پلیس قابل كشف و پیگیری هستند. شماره سریال اشیای برقی و سایر لوازم خانه را یادداشت كنید و همراه داشته باشید تا در صورت نیاز در اختیار پلیس قرار دهید چرا كه پلیس آگاهی در صورت سرقت این اشیا می تواند لوازم سرقتی را پیگیری و بازگرداند.
گزارش از معصومه نیكنام
اجتمام*9105*1834