۲۸ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۲۹
کد خبر: 83140008
T T
۰ نفر

دانشجوی البرزی یخچال خورشیدی قابل حمل ساخت

۲۸ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۲۹
کد خبر: 83140008
دانشجوی البرزی یخچال خورشیدی قابل حمل ساخت

كرج-ایرنا- دانشجوی مخترع مركز علمی كاربردی میثاق البرز در اقدامی مبتكرانه و نوآورانه موفق به ساخت یخچال خورشیدی قابل حمل با مصرف پزشكی شد.

«یخچال خورشیدی قابل حمل ناجی» با شماره اظهارنامه 1396.50140003007239 در سازمان ثبت اسناد و املاك كشور ثبت اختراع شده است.
معاون پژوهشی مركز آموزش علمی كاربردی میثاق استان البرز روز چهارشنبه در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری استان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این یخچال برای نخستین بار در ایران با رفع انحصار خارجی (كشورهای چین و آمریكا) توسط این دانشجوی مخترع البرزی ساخته شد.
دكتر افشین قنبری گفت: تمام مراحل و ساخت قطعات یخچال «حمل دارو، مواد غذایی و اعضای
قطع شده بدن انسان از نقشه تا امكان سنجی توسط دانشجو محمد رضایی با همكاری فراز صادقی مقدم به مدت یك سال انجام شده است.
وی اظهار داشت: این دستگاه كه قابلیت حمل بالا و آسانی دارد در مناطق محروم و دور افتاده، مراكز دفاعی و بهداشت از كارایی بالایی برخوردار است و از با استفاده از این طرح می توان سالانه جان ده ها انسان ، دام وطیور را نجات داد.
قنبری گفت: با استفاده از این یخچال خورشیدی می توان عضو قطع شده فرد آسیب دیده و
مواد دارویی ، خون و مواد غذایی را حمل كرد.
وی با بیان اینكه نمونه آزمایشگاهی این یخچال حدود 80 میلیون ریال هزینه در برداشته، كه بخشی از آن توسط مخترعان و دستگاه های ذیربط تامین شده، افزود: مزیت اصلی این یخچال بدنه بسیار سبك و قابلیت حمل راحت است كه بدنه ریلی و كشویی دارد.
وی گفت: این یخچال دارای یك كمپرسور بسیار قدرتمند است كه با توجه به شرایط اقیلمی مناطق مختلف می توان قدرت انجماد یخچال را به دمای بالا و پائین تغییر داد.

***ساخت موتور دورتور چرخشی همزمان
قنبری اضافه كرد كه این دانشجوی مخترع، اختراعات دیگری همچون موتور دورتور چرخشی همزمان قابل كنترل كامل را دركارنامه خود دارد.
وی با بیان اینكه این اختراع نیز با شماره اظهار نامه 9185 -1396.01.27 در سازمان ثبت اسناد و املاك كشور به ثبت رسیده، گفت: این اختراع نیز نمونه خارجی ندارد و مزیت رقابتی آن نسبت به موتورهای دیگر به این شكل است كه علاوه بر چرخش های 2 جهته راست و چپ به طور همزمان دارای چرخش راست و چپ در جهت مختلف است.
وی ادامه داد: این وضعیت موجب ایجاد گشتاوری بسیار بالا در ملخ های بالگرد ها و موتورهای زیردریایی ها می شود.
وی اظهار داشت: نمونه آزمایشگاهی این طرح نیز حدود 50 میلیون ریال هزینه داشته و حدود 2 سال زمان ساخت برده است.
معاون پژوهشی مركز علمی كاربردی میثاق گفت: این موتور چرخش همزمان كاربرد صنعتی در بالگردها و موتورهای زیردریایی دارد و در این موتور با استفاده از یك اهرم كمكی در صورت از كار افتادن موتوراول ، موتور دوم همچنان می تواند به كار خود ادامه دهد.
وی با بیان اینكه تمام این اختراعات به ثبت رسیده، افزود: موتور مدل خطی نیز از دیگر دستاوردهای دانشجویی این مركز است كه مشابه یك پیستون كار كرده با این تفاوت كه از منبع تغذیه برق كمتری استفاده می كند زیرا حالت سه فاز دارد در عین حال بسیار بهینه و به صرفه است .
قنبری ادامه داد: موتور مدل خطی با توجه به حركت پیستونی ایجاد شده نیروی زیادی تولید می كند كه در یخچال ها كاربرد دارد.
قنبری با بیان اینكه مركز آموزشی علمی كاربردی میثاق توسط شركت قطعه سازان میثاق در شهرك صنعتی سیمین دشت ایجاد شده، افزود: حدود 2 هزار دانشجو در رشته های مختلف الكترونیك، رایانه، مكانیك، حسابداری، مدیریت امور فرهنگی و امور تبلیغات و علوم بین رشته ای در این مركز مشغول به تحصیل هستند.
وی ادامه داد: دانشگاه جامع علمی كاربردی به دلیل خط مشی خود و پل ارتباطی كه بین صنعت و علم ایجاد كرده، در تلاش است تا به شكل كاربردی و عملیاتی آموزه های تئوری را تبدیل به دستاوردهای صنعتی و قابل كارایی بسیار بالا بكند.
معاون مركز علمی كاربردی میثاق گفت: پژوهش در كشور ما مظلوم است و بحث پژوهش رنگ و لعاب بازاریابی را به خود گرفته است كه باعث شده تا از اهداف اصلی خود دور بمانیم.
وی افزود: راه برون رفت از این معضل این است كه اگر بخواهیم پژوهش عملیاتی و كاربردی شود تمام دانشجویان، اساتید و فعالان در عرصه فناوری باید از رنگ و لعاب تجاری سازی خارج شوند.
وی اظهار داشت: تا زمانیكه به شكل سود و زیان این موضوع را دنبال می كنند و به دنبال نفع شخصی هستند یكی از موانع بازدارنده برای خارج شدن از مسیر اصلی است.
پنجمین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری استان البرز از 24 تا 28 آذرماه از ساعت 9 صبح تا 16 در پردیس كرج دانشگاه خوارزمی واقع در منطقه حصارك آماده بازدید علاقمندان است.
6156/ 6155
۰ نفر