۲۴ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۵۵
کد خبر: 82942950
T T
۰ نفر

ساعت خوش بازار در سیستان و بلوچستان

۲۴ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۵۵
کد خبر: 82942950
ساعت خوش بازار در سیستان و بلوچستان

زاهدان - ایرنا - این روزها در آستانه عید فطر ترافیك خیابان ها و شلوغی پیاده روهای شهرهای سیستان و بلوچستان هرچند برای برخی شهروندان كلافه كننده شده اما رونق بازارها و جنب و جوش مردم برای خرید عید فطر همه را به وجد آورده و بازاریان را شادمان كرده است.

به گزارش ایرنا، بازارهای سیستان و بلوچستان به سبب عرضه انواع پوشاك، كیف و كفش، تنقلات، پارچه و صنایع دستی محلی به ویژه سوزن دوزی و سكه دوزی و مانند آن از جمله مكان های پر نقش و نگار ایران است كه بر عكس طبیعت خشك استان، تلفیقی از رنگ و طرح را به نمایش گذاشته و جذابیت خاصی برای مردم ایجاد كرده است.
این بازارها به ویژه در شهرهای بزرگی مانند زاهدان، خاش، زابل، ایرانشهر، سراوان، نیكشهر، چابهار و كنارك پر از صنایع دستی و لباس های سنتی زنانی است كه دستان هنرمند صنعتگران دستی این دیار خالق زیباترین نقش و نقوش بر تار و پود پارچه شده اند و بهترین و زیباترین آثار سوزن دوزی را عرضه كرده اند.
شور و شوق مردم برای خرید عید مدتی است كه فضای این استان را تحت تاثیر قرار داده به طوری كه تا پاسی از شب مردم در خیابان ها شهر و بازارهای سنتی مشغول خرید هستند.
در این میان مغازه داران با رعایت انصاف و تخفیف های ویژه ضمن جذب مشتری سعی در سهیم شدن در شادی مردم در این ایام دارند هر چند سودجویانی هستند كه با سوءاستفاده از این فرصت در صدد پركردن جیب های خود بر آمده اند.
گوناگونی مغازه ها، بازارها و مراكز تجاری كوچك و بزرگ بخش جدایی ناپذیر از جذابیت های سیستان و بلوچستان است به طوری كه هر مسافری با یك بار دیدن از مراكز خرید این استان دوباره جذب آن می شود و از آن به عنوان خاطره ای به یادماندنی یاد می كند.
مردم بلوچ و اهل سنت كه عید فطر را به عنوان یكی از اعیاد اصلی خود می دانند بیش از سایر شهروندان و با شوق و شور بیشتری برای برگزاری جشن از چند روز قبل تدارك لازم را می بینند.
بازارهای سیستان و بلوچستان در روزهای منتهی به عید فطر شلوغ ترین روزهای خود را می گذراند و زنان و مردان بلوچ برای این روز بهترین و نو ترین جامه ها و كفش را تهیه می كنند.
بیشتر زنان بلوچ از چند روز قبل از عید فطر برای خرید پارچه و سوزن دوزی های مربوطه به بازار می روند و پارچه فروشی ها و فروشندگی های پارچه های سوزن دوزی شده شلوغ ترین روزهای خود را سپری می كند.
خیاطی ها از رونق زیادی برخوردار می شوند مردم این منطقه از 10 روز مانده به عید و حتی بیشتر از آن پارچه های خریداری شده را برای تهیه لباس محلی بلوچی به خیاط می دهند به طوری كه در این روزها می توان رونق كسب و كار خیاطی ها را به خوبی دید.
هر چه به عید نزدیك تر می شویم بازار حراجی ها و دستفروشان در شهرها گرم تر و گرم تر می شود، در این میان دیده می شود كاسبان و مغازه داران نیز به این افراد كاری ندارند و گاهی كنار در مغازه خود جایی هم به آنان می دهند تا همه در عید بزرگ مسلمانان از این بازار سود برده و عیدی خوش داشته باشند.
یكی از مسافران غیر بومی كه شلوغی بازار برای وی و همراهانش شگفت آور شده است به خبرنگار ایرنا گفت: در كمتر شهری این گونه شور و شوق برای خرید عید فطر دیده می شود، این همه رفت و آمد و هیاهو برایم خیلی جالب است احساس كردم در آستانه سال نو قرار داریم.
وی كه خود را نسرین میرزایی و اهل تهران معرفی كرد و برای انجام كار و دیدار با یكی از نزدیكان به زاهدان آمده است، افزود: یكی از نكات بسیار جالب بازارهای این استان، رونق پوشاك و البسه داخلی در قالب هنرمندی زنان است كه تابلویی چشم نواز از تركیب نقش و رنگ را به وجود آورده است.
وی افزود: بازاریان این استان از صادق ترین و منصف ترین كاسبان ایران هستند.
وی ادامه داد: این بازار به قدری جذاب و متنوع است كه در گذر از پیچ و خم كوچه پس كوچه های آن گذر زمان را فراموش كردم.
یكی از شهروندان زاهدانی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: همزمان با عید سعید فطر زنان این دیار با دورهمی های خود اقدام به دوخت لباس های محلی در قالب سوزن دوزی و خامه دوزی می كنند.
عبدالحمید ریگی افزود: بازار دوخت لباس مردانه نیز بسیار گرم است و هركس با هر توانی اقدام به تهیه لباس نو برای عید می كند.
وی ادامه داد: رونق لباس های محلی را در این استان می توان در بازارهای آن مشاهده كرد به طوری كه از كودك خردسال تا پیر ترین افراد هرگز دست از باورها و فرهنگ خود برنداشته بلكه با نقش و طرح های جدید تنوع به آن داده اند.
در این میان بازار شیرینی و تنقلات فروشی ها نیز بسیار گرم است به طوری كه بسیاری از شیرینی فروشی ها برای فردا هیچ شیرینی نخواهند داشت و هر آنچه شیرینی وارد كرده و یا خود در كارگاههای شیرینی پزی تهیه كرده اند به فروش می رسد.
مردم سیستان و بلوچستان به ویژه اهل سنت و بلوچ عید سعید فطر را سه روز جشن می گیرند و در این سه روز بازار دید و بازدیدها نیز گرم است و همه با پوشیدن لباس های نو ابتدا به دید بزرگ فامیل و سپس سایر اقوام و نزدیكان می روند.
7316 **6081