۲۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۲:۵۵
کد خبر: 82864875
T T
۰ نفر

ساخت مرغداری به محوطه باستانی تپه زاغه خسارت زد

۲۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۲:۵۵
کد خبر: 82864875
ساخت مرغداری به محوطه باستانی تپه زاغه خسارت زد

تهران- ایرنا- سرپرست برنامه گمانه زنی تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه زاغه آبیك از آسیب دیدن این محوطه باستانی به دلیل ساخت مرغداری، فعالیت های كشاورزی و لوله كشی گاز خبر داد.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، حسین داودی اظهار كرد: نتایج اولیه نشان می دهد كه عرصه محوطه تپه زاغه آبیك وسیع تر از وضعیت امروزی بوده و باید با تعامل با مالكان زمین های كشاورزی كه در عرصه اثر به زراعت مشغول هستند، این برنامه نهایی شود.
وی با اشاره به ایجاد 16 گمانه در ابعاد یك در یك متر در جهات مختلف تپه ابراز امیدواری كرد این طرح به صورت بلندمدت تداوم یابد و در فصول آینده با انجام لایه نگاری و كاوش گسترده، توالی و تحولات فرهنگی و دوره های گذار به ویژه در اواخر هزارۀ ششم و طول هزاره پنجم پیش از میلاد در این بخش از فلات مركزی ایران شناسایی شود.
داودی با اشاره به ثبت این محوطه در سال 1381 در فهرست آثار ملی با نام «تپه زاغه» و با شماره 7595 گفت: امروزه پشتۀ قابل مشاهده حدود 10هكتار وسعت دارد و ارتفاع آن از سطح زمین های اطراف 13 متر است.
به گفته وی، در بررسی سطحی روشمند توسط محمدرضا عسگری در سال 1383، آثاری از هزاره ششم تا چهارم پیش از میلاد، عصر آهن، دوران تاریخی و اسلامی در محوطه شناسایی شده است.
این باستان شناس با اشاره به این كه شواهد موجود بیانگر اهمیت این زیستگاه در دوره های مختلف است، گفت: طرح پژوهش های باستان شناسی در تپه زاغه از طرف اداره كل میراث فرهنگی استان قزوین به پژوهشكده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ارائه و برنامه گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم آن با مجوز ریاست این پژوهشگاه انجام شد.

**ساخت مرغداری در محوطه تاریخی
داودی در ادامه گفت: امروزه به دلیل تعیین نكردن عرصه و حریم محوطه، یك واحد مرغداری در فاصلۀ 20 متری جنوب شرقی عرصه تأسیس شده است.
وی از تسطیح و زیر شخم رفتن بخش هایی از دامنۀ تپه در تمامی جهات طی فعالیت های كشاورزی خبر داد و گفت: هر ساله به میزان این تخریب افزوده می شود.
او به ایجاد یك كانال آبیاری در شرق محوطه اشاره كرد و گفت: شركت گاز نیز خط لولۀ گاز را دقیقاً در راستای شرقی - غربی از عرصه جنوبی تپه گذرانده است.
داودی عبور دو رشته قنات از شرق و غرب عرصه در راستای شمالی - جنوبی و چاله های حفاری غیر مجاز در نوك و دامنه تپه را از دیگر آسیب های محوطه عنوان كرد.
فراهنگ**3079**1055
۰ نفر