۲۰ مهر ۱۳۹۶، ۸:۴۲
کد خبر: 82693268
T T
۰ نفر

چشمه چپقلی اراك سلامت را رایگان هدیه می دهد

۲۰ مهر ۱۳۹۶، ۸:۴۲
کد خبر: 82693268
چشمه چپقلی اراك سلامت را رایگان هدیه می دهد

اراك - ایرنا - چشمه چپقلی اراك شاهكار طبیعت در 28 كیلومتری جنوب غربی این شهرستان واقع شده است كه از دل زمین می جوشد و با خواص درمانی متعدد به تن رنجور بیماران، سلامتی را رایگان هدیه می دهد.

به گزارش ایرنا، دست سخاوت طبیعت در منطقه گردشگری چپقلی اراك موجب غلیان چشمه هایی از دل زمین شده كه آب آن برای افراد بازمانده از درمان داروهای شیمیایی مرهم و تسكین و شفا است.
این چشمه در بالادست روستای رباط میل بر سینه رشته كوه باصلابت سفیدخانی قرار گرفته و در اطراف آن تفرجگاهی سرسبز با آب و هوایی دلپذیر با وسعت 35 هكتار قرار دارد.
پارك جنگلی درجوار چشمه چپقلی از شرق به رشته كوه میران و سفید پی، از غرب به كوه های كلاغ نشان و قدمگاه، از شمال به دشت شازند و خطوط لوله نفت و از جنوب به جبال تحت بزرگ و ˈقالی خانی منتهی شده و از نظر اقلیمی دارای زمستان های سرد، بهار و پاییز معتدل و تابستان هایی مطبوع است.
عرصه 500 هكتاری كوه سفید خانی اراك گنجینه ای ارزشمند ازحدود 50 گونه گیاهی مرتعی نظیر آویشن ، درمنه ، استپا، گون، قدومه، گل آروانه، جووحشی، مرزنجوش و شیرسگ است.
تفرجگاه چپقلی از سال 1371 تحت پوشش اداره كل منابع طبیعی استان مركزی قرار گرفته و توسعه فضای سبز آن با درختان بادام، اقاقیا، بید ،سرو خمره ای، افرا، زبان گنجشك و گردو در دستور كار قرار گرفته است.
آب چشمه چپقلی كه به سنگ شكن طبیعی شهرت دارد و در باور مردم مصرف آب این چشمه در دفع سنگ كلیه و مجاری ادراری و دیگر بیماری ها اثری نافذ دارد.
شفابخشی آب چشمه چپقلی از دیربار زبانزد خاص و عام بوده و علاوه بر ساكنان بومی و استانی، هر روزه جمع كثیری از هموطنان از راه های دور و نزدیك به این منطقه سفر كرده و از آب گوارای آن می نوشند.
سجاد درویشی راد 50 ساله كه از ناراحتی كلیه رنج می برد، گفت: آب چشمه چپقلی دارای املاح معدنی و خواص طبی و طبیعی فراوان است كه با خوردن آن تاكنون چند تكه سنگ از كلیه ام دفع شده است.
وی افزود: كلیه من سنگ ساز است و با وجود پرهیز غذایی در طول سال با درد جانكاه كلیه مواجه می شوم اما مصرف آب این چشمه همانند آب برآتش است و سنگ ها را دفع می كند.
یكی از مراجعان به چشمه چپقلی از استان بوشهر نیز گفت: آب این چشمه برای درمان سنگ كلیه و صفرا بسیار موثر است و در طول سال چند نوبت به منطقه گردشگری چپقلی سفر می كنم و آب این چشمه شفا بخش را به محل زندگی خود برده و در اختیار بیماران قرار می دهم و خود نیز كسب درآمد می كنم.
خدارحم اسدی افزود: رفت و آمد افراد بیمار برای استفاده از آب چپقلی اراك دشوار است و با فروش آب بسته بندی نیاز بیماران رفع می شود.
اعظم زمانی مقدم یكی دیگر از مراجعان به چشمه چپقلی نیز گفت: آشامیدن آب این چشمه دفع كننده فضولات بدن است و بر روی كبد و مجاری صفراوی اثر دارد.
وی كه به گفته خودش چند سال مشتری آب این چشمه است، افزود: آب سرد این چشمه كه از دل سنگ می جوشد و جاری می شود، دارای خاصیت سنگ شكنی كلیه است و به دلیل اثربخشی از شهرت خاصی برخوردار است.
وی اظهار كرد: شهرت این چشمه به خاطر خاصیت درمانی آن برای بیماری های كلیوی است كه موجب شده تا بیماران بسیاری، از سایر نقاط كشور برای نوشیدن آب این چشمه به این منطقه سفر كنند.
نگهبان منطقه فضای سبز چشمه چپقلی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: ایام تعطیل سال به ویژه روزهای جمعه این منطقه شلوغ است و هر هفته 30 تا 40 خانوار برای درمان به این منطقه سفر می كنند.
احمد رباط میلی افزود: افرادی كه به این منطقه سفر می كنند بعد از تفریح هنگام بازگشت مقداری از آب چشمه را با خود می برند تا برای درمان مصرف كنند.
وی اظهار كرد: مزایای درمانی آب چشمه چپقلی بیش از آن كه در اراك و استان مركزی شناخته شده باشد در خارج استان مورد استقبال هموطنان قرار گرفته است.
وی گفت: مسافران اغلب از شهرهای شیراز، مشهد، اصفهان استان های جنوبی و قم به این منطقه سفر می كنند و علاوه بر آشامیدن، بخشی از آب را نیز در ظروفی تدارك شده با خود می برند.
وی توضیح داد: برخی اهالی از استان قم با تعبیه تانكر در وسایل نقلیه آب چشمه را به شكل بسته بندی به فروش می رسانند كه اداره كل منابع طبیعی استان مركزی با ایجاد موانعی در مسیر تردد از این سوء استفاده جلوگیری كرده است.
متخصص طب سنتی با بیان اینكه سنگ سازی كلیه در ایران بسیار شایع است، افزود: طبق تحقیق انجام شده در ایران و بر اساس علائم بالینی، به ازای هر 100 هزار نفر، سالانه 87 نفر در ایران به جمع تعداد بیماران دارای كلیه های سنگ ساز افزوده می شوند.
دكترامیرحسین لطیفی افزود: مهمترین روش برای پیشگیری از به وجود آمدن سنگ ها در كلیه و سیستم ادراری و حتی درمان آن خوردن آب زیاد است.
وی اظهار كرد: زمینه خانوادگی و ژنتیكی، نوع رژیم غذایی، مصرف زیاد تنقلاتی مانند چیپس، پفك، همبرگر، فست فودها كه سرشار از نمك است، استفاده غیرصحیح از مواد غذایی كه نمك زیاد دارند از عوامل بروز شیوع سنگ های كلیه و سیستم ادراری به شمار می رود.
متخصص طب سنتی گفت: در ایران خوردن آب زیاد مرسوم نیست و مردم نوشیدنی های دیگر مانند دلستر و نوشابه را ترجیح می دهند.
دكترلطیفی افزود: در عین حالی كه آب برخی چشمه ها با توجه به املاح معدنی قابلیت سنگ شكنی دارند اما تركیب آب تعدادی از چشمه فلزات سنگین مانند سرب است كه برای سلامتی خطرناك است.
وی اظهار كرد: افزایش مصرف پروتئین حیوانی یك عامل خطر برای تشكیل سنگ های ادراری به شمار می رود و كاهش مصرف پروتئین حیوانی مثل انواع گوشت خطر سنگ های كلیوی عود كننده را كاهش می دهد.
عضو هیات دانشگاه اراك نیز گفت: ابتلا به سنگ های ادراری ازبیماری های شایع جوامع مدرن بشری است كه میزان آب دریافتی و تركیبات آن می تواند به تشكیل سنگ كلیه منجر شود.
دكتر علی سیروس افزود: در مطالعه و بررسی علمی كه در چشمه چپقلی اراك بر روی تعدادی دانشجوی داوطلب انجام شد نشان داد، شانس سنگ سازی در این دواطلبان پایین است.
وی اظهار كرد: افراد مورد مطالعه از رژیم غذایی مشابهی پیروی كردند و در طول 3 روز، گروه مورد از آب تازه چشمه چپقلی و گروه شاهد از آب لوله كشی شهر اراك استفاده كردند.
متخصص كلیه و مجاری ادراری گفت: در این تحقیق علمی، كاهش فعالیت یونی اگزالات كلسیم و افزایش سیترات ادرار بر تاثیرات مثبت آب چپقلی در پیشگیری از بروز سنگ های ادراری ثابت شد.
دكتر سیروس افزود: از سال های دور آب معدنی برخی نقاط ایران مانند چشمه چپقلی اراك ازنظر تاثیرات مثبت در پیشگیری ازابتلا به این بیماری شهرت یافته اند.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی گفت: مالكیت مجموعه گردشگری چپقلی اراك برعهده منابع طبیعی و آبخیزداری است و تا زمانی كه به میراث فرهنگی واگذار نشود این اداره كل نمی تواند هیچ دخل و تصرفی برای توسعه و استفاده از ظرفیت توریسم درمانی آن داشته باشد.
سیدمحمد حسینی افزود: سال گذشته میراث فرهنگی در قالب مكاتبات اداری درخواست واگذاری مجموعه چپقلی از منابعی طبیعی را داده اما پیگیرها بی نتیجه بوده است.
وی اظهار كرد: باوجود ظرفیت بالای مجموعه گردشگری چپقلی برای توسعه توریسم درمانی، به علت فقدان امكانات از این ظرفیت گردشگری استفاده نمی شود.
وی گفت: میزان آبدهی چشمه آب چپقلی ناچیز است و نباید این آب ارزشمند برای آبیاری درختان محوطه گردشگری استفاده شود و با استفاده از آبیاری نوین باید از مصرف آن جلوگیری شود.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی گفت: به زودی برای دادن مالكیت مجموعه چپقلی به میراث فرهنگی، نشستی با معاون عمرانی استانداری با حضور منابع طبیعی، راه و شهرسازی و امور آب برگزار خواهد شد.
رئیس اداره جنگلكاری و جنگلداری منابع طبیعی و آبخیزداری استان مركزی گفت: فضای سبز پارك جنگلی چپقلی 35 هكتار وسعت دارد و حوزه آبخیز آن نیز 550 هكتار مساحت دارد.
احمدرضا اسدی، گونه های جنگلی این پارك را شامل بادام، اقاقیا، زبان گنجشك، سرو خمره ای، گردو و سنجد عنوان كرد.
وی، میزان آبدهی چشمه اصلی چپقلی را 2 دهم لیتر برثانیه عنوان كرد و افزود: از این آب برای آبیاری فضای سبز پارك جنگلی نیز استفاده می شود.
وی گفت: هفت دستگاه آلاچیق، مهمانسرا، سرویس بهداشتی، سكوی استراحتگاه، استخرجمع آوری آب، میز خانوادگی از جمله امكانات گردشگری است كه در پارك جنگلی چپقلی توسط منابع طبیعی استان مركزی فراهم شده است.
رئیس اداره جنگلكاری و جنگلداری منابع طبیعی و آبخیزداری استان مركزی گفت: این منطقه تفرجگاهی همواره شاهد حضور گردشگرانی است كه از آب چشمه برای درمان سنگ كلیه، صفرا و مجاری ادرار استفاده می كنند.
اسدی افزود: اسیدیته ( PH) آب چشمه چپقلی هفت و 9 دهم و با درجه سختی 144 است كه در دفع سنگ و شن در كلیه و صفرای افراد بیمار موثر است.
6991/6013/خبرنگار: معصومه ابراهیمی***انتشاردهنده:مژگان حیدری
۰ نفر