۲۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۰۷
کد خبر: 82569932
T T
۰ نفر
وزارت نیرو : پیك مصرف شب و روز از مرز 49 هزار مگاوات گذشت

تهران- ایرنا- وزارت نیرو اعلام كرد: پیك مصرف برق امسال برای نخستین بار، در روز گذشته (یكشنبه) در نوبت های روز و شب، از مرز 49 هزار مگاوات گذشت، پیك مصرف روزانه برق با ثبت 49 هزار و 273 مگاوات نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9 هزار و 685 مگاوات افزایش یافت.

گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارتخانه مزبور در روز دوشنبه حاكی است، پیك مصرف شبانه برق نیز با ثبت عدد 49 هزار و 162 مگاوات نسبت به مدت مشابه سال گذشته هفت هزار و 839 مگاوات افزایش داشت .
میزان مبادلات برق نیز در این روز برابر با 2 هزار و 14 مگاوات بود كه سهم صادرات از این میزان یك هزار و 363 مگاوات، و واردات برق نیز 651 مگاوات بود.
میزان مصرف برق صنایع نیز بالاترین میزان خود در شب گذشته به 4 هزار و 139 مگاوات رسید كه نسبت به روز شنبه حدود 70 مگاوات كاهش داشته است.
معاون هماهنگی توزیع شركت سهامی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) در این زمینه امروز به ایرنا گفت: رشد 10 درصدی مصرف برق در هفته گذشته نسبت به پارسال، نگران كننده است و گفت: این روزها اوج مصرف در رقم بیش از 49 هزار مگاوات ثبت شد.
محمودرضا حقی فام اضافه كرد: چنانچه این روند ادامه یابد، در زمان اوج مصرف كه تیرماه و اوایل مردادماه است، با مشكل تولید، انتقال و توزیع در شبكه سراسری روبرو می شویم.
به گفته وی، اوج مصرف بین ساعت های 12 تا 16 و همچنین 19 تا 23 است و از مشتركان خانگی درخواست كرد در این ساعت ها از وسایل برقی پرمصرف مانند ظرفشویی، لباسشویی و اتو استفاده نكنند.
معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: فصل تابستان، مناطق جنوب و شرق كشور، گرمای شدیدی دارند كه چنانچه مشتركان كمك كنند، در هیچ نقطه كشور مشكل بی برقی و خاموشی نخواهیم داشت.
همچنین گزارش های ایرنا از خوزستان حاكی است، بالا رفتن مصرف برق در كلانشهر اهواز به دلیل شدت گرمای هوا صبح یكشنبه(دیروز) باعث آتش گرفتن چند پست برق در منطقه سپیدار شد و بخشی از شهر در خاموشی رفت.
مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق تهران بزرگ چندی پیش به ایرنا گفته بود، سالیانه هفت میلیارد دلار هزینه سرمایه گذاری برای تامین پایدار برق در زمان اوج مصرف به منابع كشور تحمیل می شود.
به گفته «حسین صبوری»، كل یك سال هشت یكهزار و 760 ساعت است كه 300 ساعت از این مدت، زمان اوج مصرف به شمار می آید؛ چنانچه مشتركان در این 300 ساعت همكاری داشته باشند، سالیانه از هفت میلیارد دلار هزینه برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف ساخت نیروگاه، خط انتقال، پست، سوخت و... جلوگیری می شود.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9189** 1559 ** خبرنگار: اسماعیل داودی ** انتشار:حسین عضدی فسا
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد