۵ آبان ۱۳۹۵، ۹:۱۹
کد خبر: 82281380
T T
۰ نفر
مهر و آبان، بهترین زمان دریافت واكسن آنفلونزا است

سمنان- ایرنا- مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان، گفت: ابتدای مهر تا پایان آبان، بهترین زمان برای دریافت واكسن آنفولانزا به منظور برای پیشگیری از این بیماری در فصل های سرد سال است.

به گزارش ایرنا، محمدناصر رهبر روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: آنفلونزا یك بیماری تنفسی است و رعایت آداب تنفسی بهترین راهكار جلوگیری از ابتلا به آن است، تاكنون بیش از 100 نوع آنفولانزا شناخته شده است كه فقط 25 نوع واكسن برای پیشگیری از آن وجود دارد.
وی، افراد دارای بیماری ها قلبی، كلیوی، دیابت، مسوولین آزمایشگاه های بیمارستانی، مامورین اورژانس، پزشكان، سالمندان و كودكان زیر 10 سال را پر خطرترین افراد در معرض ابتلا به بیماری آنفولانزا دانست و گفت: این افراد برای بالا بردن دستگاه ایمنی از واكسن آنفولانزا استفاده كنند.
وی خاطر نشان كرد: رعایت نكات بهداشت فردی ، شستشوی دست‌ها با آب و صابون، استراحت، خوردن مایعات گرم، استفاده از آب نمك برای ضدعفونی كردن گلو و رعایت آداب تنفسی نیز اهمیت زیادی در پیشگیری از بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی دارد.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان با بیان این كه با آغاز فصل پاییز شیوع آنفولانزای فصلی افزایش می یابد، افزود: نشانه‌هایی مانند تب، كوفتگی و درد در بدن، سر درد، خستگی، از دست دادن اشتها، سرفه‌ خشك و گلو درد، از علائم بیماری آنفلونزاست.
وی با اشاره به امكان بروز برخی حساسیت ها در برخی افراد به واكسن آنفلونزا گفت: افرادی كه به تخم مرغ حساسیت دارند به واكسن آنفولانزا هم حساسیت نشان خواهند داد و شهروندان در این مورد دقت لازم را داشته باشند.
رهبر با بیان این كه در مورد درمان 2 بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا با آنتی بیوتیك باورهای نادرستی وجود دارد، یاد آور شد: درمان با آنتی بیوتیك نه تنها هیچ تأثیری بر روی ویروس سرماخوردگی و یا آنفولانزا ندارد، حتی مشكلات بیمار را بیشترمی كند.
وی تاكید كرد: مصرف بی رویه و خودسرانه آنتی بیوتیك باعث ایجاد پدیده «مقاوت آنتی بیوتیكی» می شود و آنتی بیوتیك ها در اثر مقابله زیاد در مقابل باكتری ها، بی اثر می شوند.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان گفت: یكی از آشكارترین علایم آنفولانزا، بیمارشدن ناگهانی فرد است كه حتی از چگونگی بیمار شدن خود نیز اطلاع نمی یابد.
وی با اشاره به این كه علایم بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا شبیه هم است افزود: به طور معمول نشانه‌های آنفولانزا شدید‌تر از سرماخوردگی و همراه با تب است و نسبت به سرماخوردگی زمان بیش‌تری برای درمان نیاز دارد .
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان، رعایت بهداشت فردی و رعایت نكات بهداشتی به ویژه در اماكن عمومی را بهترین راهكار برای جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفلونزا عنوان كرد.
آنفلونزا یك بیماری ویروسی است كه انواع مختلفی دارد و با نام های آنفلوآنزای نوع آ ، بی و سی، به طور دایم در حال تغییر شكل است، تغییرات ویروسی آنفلوآنزا به ویژه هنگامی خطرناك تر می شوند كه 2 ویروس مختلف با یكدیگر تركیب شوند و یك ویروس جدید به وجود آورند كه از پایه و اساس با ویروس های قبلی متفاوت است.
ویروس آنفلوآنزا از طریق ذرات تنفسی هنگام عطسه و یا سرفه و حتی از طریق دست آلوده منتقل می شود و رعایت آداب تنفسی بهترین راهكار جلوگیری از شیوع آن است.
6103/6026
خبرنگار: الف- ك ** انتشاردهنده: مصطفی دهقان

سرخط اخبار استان‌ها