۱۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۸:۰۷
کد خبر: 82134497
T T
۰ نفر
حاجی پور: 80 درصد صادرات استان مركزی توسط 10 واحد صنعتی انجام می شود

اراك- ایرنا- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی با تشریح برنامه های این سازمان در زمینه تولید صادرات محور، گفت: 80 درصد صادرات این استان توسط 10 واحد صنعتی انجام می شود.

محمدرضا حاجی پورعصر شنبه در جمع خبرنگاران افزود: 850 میلیون دلار انواع كالا سالانه از استان مركزی به خارج از كشور صادر می شود كه 170 واحد این استان تنها در 20 درصد از صادرات این استان سهم دارند كه این مهم نیازمند زمینه سازی و توجه ویژه مسئولان به این بخش است
وی، قیر، الیاف پلی استر، سیمان، پلی اتیلن، انواع رنگ و گاز مایع را از جمله كالاهای صادراتی این استان عنوان كرد و گفت: یك هزار و 200 تن انواع كالا سال گذشته از استان مركزی به كشور های تركیه، عراق و افغانستان صادر شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی رفع موانع و مشكل های صادرات را از مهمترین اولویت های سازمان معدن و تجارت عنوان كرد و افزود: بر این اساس هماهنگی هایی با 21 رایزن بازرگانی در منطقه، كشور های اروپایی و آمریكایی انجام شده تا ظرفیت های استان توسط این رایزنان در نقاط مختلف جهان معرفی و زمینه حضور تولیدات استان در بازارهای مختلف بین المللی فراهم شود.
حاجی پور عمده كالاهای وارداتی به استان مركزی را مواد اولیه و ماشین آلات و تجهیزات بخش تولید عنوان كرد و گفت: این كالاها از كشور های امارات متحده عربی، تركیه و چین به استان وارد می شوند.
وی افزود: مشكل های مالی، كمبود تسهیلات، نداشتن سرمایه در گردش، تحریم ها، عدم پرداخت مطالبات توسط دولت اصلی ترین مشكل 70 درصد واحدهای تولیدی استان مركزی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی رفع علل به وجود آمدن مشكل تولید برای واحدهای صنعتی استان را از دیگر اولویت های این سازمان عنوان كرد و گفت: با پیگیری های انجام شده مقرر شد بدهی شركت های واگن پارس، آذر آب و هپكو به بانك ها پس از 18 ماه استمهال از بانك ها به مدت پنج سال تقسیط شوند.
حاجی پور صادرات، اشتغال زایی، بازار واحدهای تولیدی و منحصر بودن كالاهای تولیدی را از جمله شاخصه های مهم ثبت نام در سامانه بهین یاب عنوان كرد و گفت: تا كنون 820 واحد برای دریافت تسهیلات در این سامانه ثبت نام كرده اند.
وی از پایش واحدها برای معرفی به بانك های عامل خبر داد و افزود: پرونده 402 واحد از واحدهای تولیدی استان مركزی در كمیته كارشناسی و 342 واحد در كمیته رونق تولید در حال بررسی است و 188 واحد برای دریافت دو هزار و 110 میلیارد ریا ل تسهیلات به بانك های عامل معرفی شده اند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی با یادآوری دستاوردهای برجام برای واحدهای این استان افزود: با فرجام برجام زمینه حضور سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در پالایشگاه خون زرندیه، راه اندازی نیروگاه رود شور و زیمنس آلمان برای سرمایه گذاری در منوریل اراك فراهم شده است.
حاجی پور در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری رویكرد سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان برای ارتباط هرچه بیشتری با واحدهای دانشگاهی و رفع مشكل بخش تولید گفت: بر این اساس دو تفاهم نامه با دانشگاه صنعتی اراك و دانشگاه اراك منعقد شده و تفاهم نامه با دانشگاه آزاد اسلامی این استان نیز برای بهره گیری از توان علمی این دانشگاه در دستور كار قرار دارد.
وی افزود: هم اكنون 367 واحد تولیدی كه ظرفیت های مناسب برای ارتقا به شركت دانش بنیان را دارا می باشند شناسایی و شرایط لازم برای بهره گیری آنها از تسهیلات صندوق نوآوری فراهم شده است.
وی با یادآوری وجود برخی مشكل ها برای شركت های بزرگ استان مركزی ادامه داد: مصوبه هایی در زمینه استفاده سازمان شهرداری ها از محصولات تولیدی شركت هپكو و لغو قرارداد واردات پنج هزار واگن باری برای فعال شدن و رفع مشكل واحدهای بزرگ استان ازجمله شركت های آونگان، آذرآب و هپكو به تصویب رسیده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی خاطر نشان كرد: بر اساس بررسی های انجام شده 63 درصد واحدهای صنعتی این استان كمتر از ظرفیت صد در صدی فعال هستند، 11 درصد تعطیل موقت و 23 درصد تعطیل دائم هستند و شهرستان زرندیه و دلیجان به ترتیب بیشترین واحدهای تعطیل را دارا می باشند.
حاجی پور گفت: هم اكنون 60 درصد واحدهای صنعتی با كمتر از 40 درصد توان تولیدی و هفت و سه دهم درصد با توان 80 تا 100 درصد ظرفیت تولیدی استان مركزی به امر تولید اشتغال دارند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی یادآور شد: سال گذشته 30 پروانه اكتشاف و 37 گواهی كشف در حوزه معدن این استان صادر و هفت و شش دهم میلیون تن به ذخایر معدنی استان افزوده شد.
حاجی پور افزود: همچنین 50 فقره پروانه معدن با ظرفیت یك هزار و 505 هزار تن، 777 جواز تاسیس با سرمایه گذاری بالغ بر 58 هزار میلیارد ریال و 196 پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری بالغ بر چهار هزار و 443 میلیارد ریال در این مدت صادر شده است.
وی شهرستان اراك، ساوه، دلیجان و محلات را به ترتیب جزو چهار شهر نخست صنعتی استان مركزی عنوان كرد و ادامه داد: عمده سرمایه گذاری ها در واحدهای صنعتی این شهرستان ها انجام شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی بیان كرد: بر اساس مطالعه های انجام شده 88 درصد واحد های صنعتی این استان را بنگاه های كوچك با تعداد كارگر یك تا 50نفر، شش و هفت دهم درصد را بنگاه های متوسط و پنج دهم درصد را صنایع بزرگ با تعداد كارگر بالای 100 نفر تشكیل می دهند.
حاجی پور گفت: با توجه به نامگذاری امسال به عنوان سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل ایجاد شرایط مناسب برای خروج از ركود و ایجاد رونق اقتصادی در واحدهای صنعتی كوچك و متوسط در دستور كار این سازمان قرار گرفته تا با ایجاد رونق اقتصادی در این واحدها اشتغالزایی و رفع مشكل بیكاری در استان محقق شود.
رئیس هیات مدیره هلدینگ معماران به طرح نیز در این نشست از برگزاری اولین نمایشگاه بین المللی آلومینیوم ایران، اولین نمایشگاه بین المللی صنعت ریلی و پانزدهمین نمایشگاه صنعت ساختمان از 13 تا 16 مهر ماه امسال در محل نمایشگاه های بین المللی استان مركزی خبر داد و گفت: این نمایشگاه ها به ترتیب در فضایی به وسعت سه هزار و 800 متر مربع، دو هزار و 200 متر مربع و صنعت ریلی در فضای باز برگزار می شود.
بابك عقیلی نسب افزود: این نمایشگاه ها با حضور شركت های بزرگ صنعتی داخلی و بین المللی با هدف معرفی شهرستان اراك به عنوان قطب نمایشگاه های ایران برگزار می شود.
استان مركزی بیش از سه هزار واحد صنعتی بزرگ و كوچك دارد و رتبه نخست تنوع محصولات صنعتی ، رتبه چهارم صنعت كشور و قطب دوم صنایع مادر تخصصی و تجهیزات ساز ایران را به خود اختصاص داده است.
1955/6012

سرخط اخبار استان‌ها