۲۶ اسفند ۱۳۹۳، ۱۰:۵۴
کد خبر: 81544371
T T
۰ نفر
تولید در كشت مكانیزه برنج 15 درصد نسبت به كشت سنتی بیشتر است

ساری - ایرنا - رییس اداره فناوری های مكانیزه كشاورزی سازمان جهاد كشاورزی مازندران گفت: كشت مكانیزه در مقایسه با كشت سنتی 15 درصد افزایش تولید را به همراه دارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد كشاورزی مازندران، پرویز موسی نژاد روز سه شنبه در گفتگویی درباره اهداف كشت مكانیزاسیون گفت: كاهش سختی كار، صرفه جویی در وقت، انجام به موقع عملیات كاشت، كاهش هزینه تولید و افزایش بهره وری نیروی كارگری از جمله اهداف كشت مكانیزه است.

وی با بیان اینكه در كشت مكانیزه 50 درصد هزینه كشت كاهش می یابد گفت: كشت مكانیزه 15 درصد افزایش تولید نسبت به روش سنتی دارد.

رییس اداره فناوری های مكانیزه كشاورزی سازمان جهاد كشاورزی مازندران ادامه داد: مدت خزانه برنج آماده نشاء در روش مكانیزه 15 روز كمتر از روش سنتی است.

موسی نژاد افزود: در روش مكانیزه حداكثر نیروی كارگری 21 نفر روز است در حالی كه در روش سنتی 95 نفر روز نیروی كارگری لازم است.

وی با بیان اینكه در مرحله كاشت، 25 درصد زمین های كشاورزی استان تحت كشت مكانیزه قرار داده شده است گفت: بیش از 70 درصد برداشت ها به صورت مكانیزه انجام می شود.

پیش بینی می شود در سال زراعی جدید 217 هزار هكتار از اراضی كشاورزی مازندران به كشت شالی برنج اختصاص یابد.

مازندران حدود 42 درصد برنج مورد نیاز كشور را تامین می كند.ك/1

6097