۶ مرداد ۱۳۹۳، ۱۳:۱۱
کد خبر: 81253372
T T
۰ نفر
رییس اتاق ایران: چابهار به قطب تجارت كشور تبدیل می شود

تهران - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران در دیدار با سفیر هند در تهران، بندر چابهار را قطب كالایی ایران در آینده‌ای نزدیك ارزیابی كرد و گفت: سرمایه‌گذاران این منطقه آینده خوب و مطمئنی خواهند داشت.

به گزارش ایرنا از اتاق بازرگانی ایران، غلامحسین شافعی در این جلسه با اشاره به تغییر و تحول مسیرهای ارتباطی ایران بعد از تحریم‌ها، افزود: مسیرهای ارتباطی ایران در امر تجارت با كشورهای همسایه بعد از تحریم‌ها دچار تغییر شده و دولت ایران توسعه حمل و نقل ریلی را جز برنامه‌های اصلی خود قرار داده است.

وی سپس به پروژه اتصال راه‌آهن مشهد به هرات افغانستان اشاره كرد و از آغاز برنامه‌های توسعه‌ای در منطقه سرخس خبر داد.

رییس پارلمان بخش خصوصی با تأكید بر اهمیت اطلاع‌ رسانی مناسب از سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته، گفت: باید همه تجار و سرمایه‌گذاران از زمینه‌های ایجاد شده مطلع شوند بنا‌براین برگزاری همایش و سمینارهایی با هدف معرفی فرصت‌ های به وجود آمده بسیار مهم است. این اطلاع‌رسانی باید از طریق اتاق‌های بیرجند، مشهد و زاهدان نیز صورت گرفت.

شافعی سپس اضافه كرد: در حال حاضر شورای مشترك ایران و هند فعالیت خود را آغاز كرده كه برای تأثیرگذارتر كردن این اقدامات باید شورای مشابه آن را نیز در هندوستان تأسیس كرد.



** توسعه چابهار برای هر دو طرف نفع اقتصادی دارد

سریو استاوا سفیر هندوستان در ایران از تعیین یك خط اعتباری یك میلیارد دلاری از سوی دولت هند برای كشور ایران خبر داد و گفت: طبق رایزنی‌های صورت گرفته قرار است این میزان در راستای توسعه خطوط ریلی ایران مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: بندر چابهار یكی از بنادر مهم برای هند به منظور توسعه سطح روابط تجاری با ایران به شمار می‌آید. بنابراین به دنبال آن هستیم كه با مذاكره به توسعه این منطقه دست یابیم.

سریو استاوا با بیان اینكه برای توسعه بندر چابهار سرمایه‌گذاری و توسعه خطوط ریلی این بندر در اولویت قرار دارد، گفت: برقراری ارتباط داخل سرزمینی از چابهار به زاهدان و سپس بندرعباس البته از طریق خطوط ریلی در اولویت بعدی قرار دارد و احیا و تقویت خط كشتیرانی از سوی بخش خصوصی در مراحل بعدی است.

سفیر هند در ایران یادآور شد: دولت هندوستان افزون بر 300 میلیون دلار برای سرمایه‌گذاری در این بندر در نظر گرفته است.

وی خاطرنشان كرد: دولت هندوستان برنامه‌های بسیاری برای توسعه همكاری با ایران دارد چرا كه در حال حاضر این كشور برای تجارت با سایر نقاط دنیا مانند كشورهای CIS (مشترك المنافع) مجبور به استفاده از مسیرهای طولانی است. اگر بتواند از طریق ایران تجارت خود را انجام دهد هم در زمان و هم در هزینه صرفه‌جویی خواهد كرد.

سریواستاوا از ایجاد زمینه ارائه تسهیلات چون یوزانس (نوعی اعتبارات اسنادی كه در آن فروشنده كالا به خریدار مهلت می دهد) از طریق چند بانك هندی به واردكنندگان ایرانی خبر داد و تشریح كرد: هزینه این تسهیلات 10 درصد است كه مدت‌دار بوده كه در 3 تا 6 ماه قابل پرداخت خواهد بود البته ریسك تبادل پول را نیز از بین می‌برد.

سفیر هندوستان تقویت خط كشتیرانی چابهار را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: این مهم از طریق بخش خصوصی دنبال می‌شود. شركتی وجود دارد كه جز بهترین‌ها در هند بوده و در حوزه حمل و نقل دریایی محصولات پتروشیمی فعالیت می‌كند و آمادگی سرمایه‌گذاری در بندر چابهار را دارد.

وی از برگزاری همایش و سمینارهایی با هدف آشنایی بیشتر فعالان اقتصادی با تسهیلاتی كه دولت هند در نظر گرفته است، خبر داد.

براساس گفته‌های سفیر هندوستان قرار است این برنامه‌های یكروزه در شهرهای تهران، مشهد، زاهدان و بندر چابهار برگزار شود.

سریواستاوا در ادامه از پیشنهاداتی مبنی بر امضای تفاهم‌نامه تجاری بین ایران، هند و افغانستان و تقویت كریدور شمال به جنوب ایران سخن گفت و اظهار داشت: كریدور شمال به جنوب ایران مانند مسیر عكس آن فعال نیست كه این موضوع موجب افزایش هزینه‌های حمل و نقل می‌شود.

سفیر هندوستان در ایران با اشاره به میزان صادرات و واردات بین دهلی نو و تهران، گفت: در حال حاضر صادرات هند به ایران 5 میلیون دلار، واردت هند از ایران در بخش محصولات نفتی 8 میلیارد دلار و در مورد سایر كالاها 2 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

اقتصام(1)1574**1558
۰ نفر