واردات 90 هزار تنی گوشت قرمز طی سال گذشته

تهران - ایرنا - مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران با بیان اینكه كمتر از 10 درصد گوشت قرمز مورد نیاز كشور از طریق واردات تامین می شود، گفت: سال گذشته 90 هزار تن گوشت قرمز به كشور وارد شده و مابقی گوشت مورد نیاز كشور در داخل تولید و تامین می شود.

سعید سلطانی سروستانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: سال گذشته به منظور متعادل سازی قیمت گوشت در بازار مصرف پیش بینی شده بود، 250 هزار تن گوشت قرمز به كشور وارد شود كه تنها 90 هزار تن از این میزان تامین و وارد شد.

وی علت كاهش واردات گوشت قرمز را بالا بردن راندمان تولید در داخل كشور دانست و اظهار داشت: اجرای اقدامات مناسبی از جمله جلوگیری قاچاق دام زنده از طریق مرز، فعال سازی واحدهای پرواربندی نیمه فعال و غیرفعال دامی، افزایش وزن لاشه دام و تامین علوفه مورد نیاز دامی در كاهش حجم واردات تاثیر بسزایی داشته است.

وی پیش بینی كرد: امسال نیز در صورت افزایش وزن لاشه دام سبك به وزن استاندارد جهانی (22 كیلوگرم)، فعال كردن تمام واحدهای پرواربندی نیمه فعال و غیرفعال، جلوگیری از قاچاق دام زنده و تامین علوفه دامی مورد نیاز با قیمت مناسب نیاز كشور به واردات حدود 50 هزار تن باشد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران تصریح كرد: هم اكنون سرانه مصرف گوشت قرمز در كشور 13 كیلوگرم است.

وی میزان گوشت مصرفی كشور در سال را یك میلیون تن عنوان كرد و افزود: سال گذشته بالغ بر 930 هزارتن گوشت قرمز یعنی معادل بیش از 90 درصد در كشور تولید شده بود و كمتر از 10 درصد گوشت مورد نیاز از طریق واردات تامین می شود.

وی بی برنامگی در زنجیره تولید تا مصرف گوشت قرمز را یكی از مشكلات برشمرد و گفت: هم اكنون تولید در دست بخش دولتی، شبكه بازاررسانی در دست بخش دیگر و متاسفانه واردات گوشت قرمز نیز در انحصار گروه خاصی است كه تمام اینها بی برنامگی هایی را در بخش تولید و واردات این محصول ایجاد كرده كه دولت باید براساس اصل 44 قانون اساسی و یكپارچگی برنامه ها چاره ای برای این مشكل اتخاذ كند.

سلطانی معتقد است: دولت باید زنجیره تولید، بازار، واردات و صادرات را به بخشی واگذار كند تا بتواند با برنامه ریزی منطقی و به دور از هرگونه انحصارطلبی شرایط را برای افزایش راندمان تولید داخل و كاهش واردات فراهم كند.

اقتصام(4)9186**1558