۱۱ تیر ۱۳۹۳، ۱۴:۱۰
کد خبر: 81223442
T T
۰ نفر
آفریقا با ویروس مرگبار آبولا دست و پنجه نرم می كند

تهران - ایرنا - بدترین نمونه از شیوع ویروس 'آبولا' در غرب قاره آفریقا با بی توجهی جامعه بین المللی مواجه شده و هر روز بر شمار قربانیان این ویروس افزوده می شود تا آنجا كه متخصصان توصیه می كنند، وضعیت فوق العاده در این منطقه اعلام شود.

شبكه خبری 'اسكای نیوز' انگلیس روز چهارشنبه در گزارشی نوشت: وجود مرزهای قابل نفوذ میان كشورهای گینه،‌ لیبریا و سیرالئون بدان معنا است كه این بیماری نه تنها مهار نشده ، بلكه روز به روز نیز بر موارد ابتلا به آن در این كشورها اضافه می شود.

'فیلیپ آزوماه' از مقام های بهداشتی منطقه 'فویا' (در لیبریا) گفت:‌ در صورت نرسیدن كمك فوری،‌ ویروس آبولا گسترش یافته و شمار بیشتری از مردم را به كام مرگ خواهد كشید.

این گزارش افزود: به دلیل گسترش آلودگی به این ویروس و نبود آمار،‌ محاسبه دقیق شمار كسانی كه در نتیجه این بیماری جان خود را از دست داده اند، امكان پذیر نیست.

اما به صراحت می توان گفت كه در این مورد اخیر شیوع بیماری آبولا،‌ شمار تلفات در قیاس با موارد قبلی به مراتب بیشتر است.

سازمان پزشكان بدون مرز، پیشتر شیوع بیماری آبولا را بزرگ ترین در نوع خود معرفی كرده كه بیشترین شمار تلفات را نیز به همراه داشته است.

اسكای نیوز افزود: در نتیجه شیوع این بیماری، تا كنون بیش از 400 نفر در نقاط مختلف سه كشور آفریقایی لیبریا،‌ سیرالئون و گینه فوت كرده اند و هیچ گونه شواهدی مبنی بر كنترل بیماری به چشم نمی خورد.

این بیماری برای نخستین بار به مناطق پرجمعیت از جمله شهر 'كاناكری' پایتخت گینه نیز سرایت كرده است.

پزشكان در یكی از مراكز درمانی در شهر فویا در لیبریا تاكید دارند كه تدابیر شدیدی در جهت جلوگیری از انتشار این بیماری اتخاذ كرده اند.

آن ها از لباس های یكسره دو لایه ای و ضد آب، ماسك و دستكش دولایه، پیشبند های پلاستیكی ضخیم، چكمه های لاستیكی و عینك استفاده می كنند.

به گزارش اسكای نیوز، از جمله قربانیان این ویروس، اعضای كادر پزشكی هستند كه از بیماران مبتلا به آبولا مراقبت می كردند كه سرانجام خود نیز به این بیماری مبتلا شده و جانشان را از دست دادند.

شمار بالای مرگ و میر بیماران مبتلا به آبولا و نیز غفلت از بیماری و نبود درمان برای آن، باعث وحشت كاركنان بیمارستان های مناطق مرزی میان این سه كشور شده است.

'فرانسیس فورندیا' مدیر بیمارستانی در فویا كه برخی كاركنانش در زمره قربانیان بیماری آبولا هستند، از فرار برخی از اعضای كادر درمانی این بیمارستان خبر داد.

آزوماه كه از دست اندركاران مبارزه با آبولا در این منطقه است، می گوید كه مورد اخیر شیوع این بیماری در ماه مارس (اسفند/فروردین) و همزمان با ورود یكی از مسافران مبتلا از گینه به فویا آغاز شد.

این زن دو روز پس از بستری شدن در تنها بیمارستان كوچك فویا درگذشت، اما در همین زمان 11 نفر را در همان بیمارستان مبتلا كرده بود كه دو نفرشان پرستار بودند.

لیبریا نیز سه هفته را بدون هرگونه گزارش آبولا سپری كرد، اما در اواخر ماه مه (اردیبهشت) بیماری كه مدتی در منطقه آلوده به این ویروس در سیرالئون حضور داشت، وارد این كشور شد و عده زیادی را كه شش نفرشان فوت كردند، آلوده كرد.

از آن زمان تا كنون شیوع و گسترش این بیماری در بسیاری از شهرهای لیبریا، گینه و سیرالئون ادامه دارد و موارد متعدد مرگ در اثر این بیماری گزارش شده است.

آزوماه افزود: در فرهنگ لیبریا شستن جسد فرد فوت شده، مراقبت از آن به مدت یك هفته و حتی بوسیدن و غذا خوردن با جسد مرسوم است و به نظر من همین رسم باعث انتشار ویروس شده است.

به گفته وی، عامل دیگری كه به انتشار این بیماری كمك كرده است، پنهان كردن آن از سوی فرد بیمار از بیم طرد شدن است.

آن چه اكنون اهمیت دارد این است كه دست كم در لیبریا، به عنوان یكی از فقیرترین كشورهای جهان، كمك چندانی از سوی جامعه بین المللی صورت نگرفته و مردم این كشور به تنهایی با این بیماری مرگبار دست و پنجه نرم می كنند.

پرفسور 'پیتر پیوت' پزشكی كه برای اولین بار ویروس مرگبار آبولا را شناسایی كرد، در گفت و گو با شبكه اسكای نیوز هشدار داد كه این بیماری كه در 90 درصد موارد به مرگ بیمار منتهی می شود، اكنون چنان منطقه وسیعی را تحت تاثیر قرار داده كه مهار كردنش بسیار دشوار است و بدون توجه و مراقبت دقیق، روز به روز نیز گسترده تر می شود.

وی كه اكنون مدیر دانشكده 'بهداشت و درمان بیماری های حاره ای لندن' است، توانست نخستین شیوع این بیماری در 'زئیر' در سال 1976 را كنترل كرده و مانع از گسترش بیماری شود.

از علایم این بیماری می توان به تب بالا، نارسایی اندام ها و خونریزی شدید اشاره كرد. تماس با مایعات بدن فرد بیمار می توان باعث انتقال ویروس شود و درمانی تا كنون برایش یافت نشده است.

به گفته پیوت، از آن زمان تا كنون این بیماری بیش از 20 بار در مناطق مركزی و غربی آفریقا شیوع یافته، اما همه گیری اخیر در گینه، لیبریا و سیرالئون بی سابقه بوده است.

وی افزود: در این مورد اخیر بیش از حد تعلل كرده ایم، در مورد بیماری هایی مانند آبولا بهتر است به واكنش بیش از حد متهم شویم تا دست كم گرفتن اوضاع.

به اعتقاد این پزشك، بحران اكنون از یك مشكل محلی فراتر رفته و منطقه ای شده است.

وی می گوید كه احتمال درگیر شدن كشورهای دیگر نیز با بیماری آبولا وجود دارد و به همین دلیل باید وضعیت فوق العاده اعلام كرد.

خاورم**9156**1651