۱۸ فروردین ۱۳۹۳، ۱۱:۵۱
کد خبر: 81111276
T T
۰ نفر
روحانی: در بخش های آب و برق باید به سطح اطمینان پایدار برسیم

تهران-ایرنا- رییس جمهوری گفت: برنامه ریزی ها در بخش های آب و برق باید به گونه‌ای انجام دهیم تا به سطح اطمینان پایدار رسیده و نگرانی‌های لحظه‌ای را از بین ببریم.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» صبح امروز (دوشنبه) با حضور در وزارت نیرو در نشستی با وزیر، معاونان و مدیران ارشد این وزارتخانه شركت كرد.

وی در این نشست با یادآوری اهمیت آب و برق در زندگی روزمره مردم و توسعه كشور بر ضرورت برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح و استفاده از ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و نیروی انسانی متحد و بكارگیری بخش خصوصی در راستای توسعه هر چه بهتر این بخش تأكید كرد.

رییس جمهوری ضمن تبریك سال جدید به همه خدمتگزاران و مسوولان فعال در وزارت نیرو اظهار امیدواری كرد كه سال خوبی را در پیش رو داشته و بتوانیم خدمتگزار بهتری برای ملت بزرگ ایران باشیم.

روحانی با بیان این كه مسأله آب و برق از اهمیت زیادی در كشور برخوردار است، تصریح كرد: ایران در موضوع آب، دچار یك مشكل ریشه‌ای است چرا كه در منطقه‌ای نیمه خشك قرار دارد و به این دلیل باید همیشه از منابع آبی مراقبت شود، در مصرف آن صرفه‌جویی شود و این منابع مورد صیانت و بهره‌برداری صحیح قرار گیرد.

وی با مهم قلمداد كردن نقش مدیریت منابع آب در كشور، گفت: باید بتوانیم با مدیریت و برنامه‌ریزی، از منابع آبی استفاده كنیم و در حقیقت برنامه‌ریزی‌های بلندمدت ما باید برای یك جمعیت 150 میلیونی در كشور در دهه‌های آینده باشد.

رییس‌ قوه مجریه با یادآوری حضور نیروی انسانی توانمند در وزارت نیرو و حركت به سمت خودكفایی كامل در موضوع آب و برق اظهارداشت: امروز خوشبختانه در این زمینه روی پای خودمان هستیم و حتی خدمات فنی و مهندسی در بسیاری از زمینه‌ها از جمله سدسازی را به دیگر كشورها صادر می‌كنیم.

روحانی با بیان این كه مدیریت جهادی زمانی اتفاق می‌افتد كه علم، دانش و مدیریت توأم با ایثار، تعهد و فداكاری باشد، خاطر نشان كرد: ما به مدیران صنعت آب و برق كشور اعتماد داشته و به آنها امید بسته‌ایم تا برای توسعه پایدار این صنعت و خدمت‌رسانی قابل اعتماد به مردم برنامه‌ریزی و اقدام كنند.

وی ضمن تاكید بر مدیریت مصرف آب و بهره وری در این بخش گفت: عمده مصرف آب كشور در بخش كشاورزی است و متأسفانه هنوز شیوه‌های آبیاری در این بخش سنتی است كه باید در این راستا به منظور تأمین آب كشاورزی برای تولید بیشتر محصولات از جمله خودكفایی در گندم افزایش بازده آب و بهبود روش‌ها برنامه‌ریزی شود.

رییس‌جمهوری همچنین با بیان این كه مهار و مدیریت آب‌های مرزی باید در اولویت اقدامات قرار گیرد، تصریح كرد: استفاده صحیح از آب‌های مرزی كه امروز بیشتر آن هدر می‌رود می‌تواند در كشور تحولی ایجاد كند و ما باید به آن توجه كنیم.

روحانی بر ضرورت اجرای قراردادهای مرزی با كشورهای همسایه در زمینه حقابه‌ها بخصوص در شرق كشور تاكید كرد.

وی با بیان این كه سرمایه‌گذاری‌ها در فناوری آب‌شیرین‌كن در حدود دو هزار كیلومتر سواحل جنوبی كشور باید توسعه یابد، تصریح كرد:‌ تحقق این امر نقشی اساسی در توسعه صنایع معدنی و صنعت فولاد كشور خواهد داشت و می‌توان در این راستا از انرژی خورشیدی نیز استفاده كرد.

رییس دولت یازدهم ادامه داد: در همه طرح‌های وزارت نیرو اجرای اقدامات باید به بخش خصوصی سپرده شود تا از چابكی و پشتكار این بخش استفاده شود.

روحانی خاطرنشان كرد: بخش دولتی باید وظیفه حاكمیتی و برنامه‌ریزی را به طور جدی ایفا كند.

وی افزود: در عین حالی كه به عنایات آسمانی چشم می دوزیم باید هم در زمینه برق و هم در مسأله آب برنامه‌ریزی‌ها را به گونه‌ای انجام دهیم تا به سطح اطمینان پایدار رسیده و نگرانی‌های لحظه‌ای را از بین ببریم.

رییس قوه مجریه همچنین گفت: تولید انرژی‌های تجدید پذیر در كشور باید مورد تشویق قرار گیرد و ظرفیت عظیم انرژی خورشیدی در وادی كشور پهناور ایران بتواند با توجیه اقتصادی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

روحانی افزود: صرفه‌جویی در مصرف انرژی بسیار ضروری و توسعه فناوری‌های جدیدی كه مصرف انرژی خانگی، صنعتی و كشاورزی را كاهش می‌دهند باید مورد حمایت و تشویق قرار گیرد.

وی با یادآوری ارتباط با كشورهای همسایه در زمینه خرید و فروش و انتقال برق ادامه داد: اولین قدم تأمین امنیت ملی یك كشور ایجاد یك رابطه خوب و صمیمی با همسایگان است.

وی تصریح كرد: تفاوت ساعت اوج مصرف بین ایران و همسایگان یك مزیت قابل توجه در زمینه صادرات برق است.

رییس جمهوری خاطرنشان كرد: صادرات برق راهی برای در هم تنیده شدن اقتصاد‌های ایران و دیگر كشورها با یكدیگر است كه دوستی و نزدیكی ملت‌ها را تأمین كرده و بهترین راه حفظ امنیت و صلح در منطقه است.

روحانی تاكید كرد یكی از راه‌های تحقق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب درزمینه اقتصاد مقاومتی همین است كه در هم‌تنیدگی اقتصاد با همسایگان شدت یابد تا زمینه‌ای برای تهدیدات و تحریم‌ها باقی نماند.

وی با بیان این كه امیدواریم دست به دست هم داده و با همت مسوولان و كاركنان وزارت نیرو تابستان پیش‌رو، تابستان خوبی برای مردم باشد، گفت: ما باید مشكلات را با مردم در میان بگذاریم چرا كه مردم ما مردمی خوبی هستند كه با مسوولان همكاری می‌كنند و امروز برای اداره بهتر كشور راهی جز حضور، تلاش و همكاری مردم در بخش‌های مختلف نداریم.

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور و نقش فعال زنان ایرانی در مراكز علمی و دانشگاهی بر ضرورت حضور و ارتقاء آنان در حوزه‌های مدیریتی تأكید كرد.

روحانی افزود: امروز شرایط جهانی و شرایط جامعه ما به گونه‌ای نیست كه دوران مدیریت مردسالارانه بخواهد ادامه یابد، بلكه باید از هركسی كه شایستگی انجام كاری را دارد استفاده كرده و برای حضور آنها در مدیریت بخش‌های مختلف ایجاد فرصت كنیم.

سیام(1)*2021**1336
۰ نفر