۱۰ فروردین ۱۳۹۳، ۱۳:۱۵
کد خبر: 81103228
T T
۰ نفر
میانمار و سرشماری 30 ساله/ مسلمانان با تغییر هویت سرشماری می شوند

كوالالامپور – ایرنا – سرشماری نفوس در میانمار پس از آخرین سرشماری در 30 سال پیش در حالی امروز آغاز شد كه اقلیت مسلمان این كشور باردیگر مورد تبعیض قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، ده ها هزار نفر دست اندركار برگزاری سرشماری در میانمار شده اند اما پیش بینی شده است این سرشماری به تنش های فرقه ای در این كشور دامن بزند.

سرشماری قبلی میانمار سال 1983 میلادی انجام شد و اكنون معلمان مدارس و مقامات محلی طرح 12 روزه ای را برای سرشماری در این كشور فقرزده اجرا می كنند كه اقلیت مسلمان تحت فشار بوداییان تندرو قرار دارند.

نكته مهم در شماری میانمار فشار بر اقلیت مسلمان در ایالت راخین است كه نمی توانند در سرشماری خود را به عنوان روهینگیایی معرفی و ثبت نام كنند.

دولت میانمار پیش از این به سازمان ملل برای انجام این سرشماری و در نظرگرفتن اقلیت مسلمان تضمین داده است، اما اكنون به مسلمانان اجازه ثبت نام تحت عنوان روهینگیایی داده نمی شود.

یویه هتوت یك سخنگوی دولت میانمار از مسلمانان روهینگیایی خواست برای ثبت نام در این سرشماری از عنوان بنگالی استفاده كنند.

دولت میانمار حقوق شهروندی مسلمانان روهینگیا را به رسمیت نمی شناسد و آنان را مهاجران غیرقانونی می داند كه از بنگلادش به این كشور وارد شده اند.

بوداییان تندرو در ایالت راخین از رسمیت یافتن مسلمانان روهینگیایی پس از سرشماری در صورت ثبت نام با عنوان روهینگیایی ترس دارند و معتقدند این ثبت نام منجر به رسمیت یافتن مسلمانان روهینگیا می شود.

بوداییان تندور حتی تحریم انتخابات در صورت ثبت نام از مسلمانان تحت عنوان روهینگیایی را مطرح كرده اند.

این بوداییان كمك این سرشماری نفوس به توسعه در میانمار را در گذر عبور از حكومت نظامی و دیكتاتوری و روند توسعه این كشور در نظر نگرفته و بدنبال شعله ور كردن آتش درگیری های مذهبی و نژادی در كشور فقیر میانمار هستند.

جمعیت میانمار در منابع مختلف به دلیل عدم سرشماری طی 30 سال گذشته متفاوت ذكر می شود. در این منابع از 60 میلیون نفر تا 75 میلیون نفر جمعیت این كشور جنوب شرق آسیا ذكر شده است كه براساسی تخمین ها 24 درصد در نواحی شهری زندگی می‌ كنند.

مسلمانان روهینگیا هم اكنون بین چهار تا پنج درصد از جمعیت این كشور را تشكیل می ‌دهند. این مسلمانان از زمان استقلال این كشور در سال 1948 تحت شكنجه و سركوب قرار گرفته اند.

هزاران نفر از مسلمانان میانماری در حال حاضر در اردوگاه زندگی می كنند و شمار آنها نیز رو به افزایش است.

بیش از 100 هزار نفر از مسلمانان روهنیگیا كه از سال 2012 مورد حمله بوداییان استان راخین در غرب این كشور قرار گرفته اند مجبور به مهاجرت به كشورهای دیگر حوزه جنوب شرق آسیا شده اند و بسیاری از آنان نیز در ارودگاه های داخل این كشور اقامت دارند.

بنابر برخی گزارش ها مسلمانان روهینگیایی كه در اردوگاه های داخل میانمار زندگی می كنند توسط مقامات این اردوگاه ها برای ثبت نام در سرشماری تحت عنوان بنگالی تحت فشار قرار گرفته و تهدید شده اند.

گفته می شود در پرسشنامه این سرشماری كه با كمك سازمان ملل انجام می شود سوالاتی در مورد نژاد و مذهب نیز مطرح شده كه تنش بین مسلمانان و بوداییان تندرو را افزایش می دهد.

براساس برخی آمارها طی دو سال گذشته دستكم 280 مسلمان در ایالت راخین توسط بوداییان تندرو كشته و ده ها هزار نفر مجبور به ترك خانه های خود شده اند.

قانون حقوق شهروندی میانمار در سال 1982 تصویب شد كه به واسطه این قانون از میان 144 قومیت در این كشور 135 قومیت حق شهروندی دریافت كردند و 9 قومیت از حق شهروندی محروم شدند كه بزرگترین آنان روهینگیایی ها بودند.

دولت میانمار پس از این قانون سیاست كوچ اجباری میلیون ها مسلمان روهینگیایی را در پیش گرفت و گفته می شود بیش از 150 هزار نفر از آنان به بنگلادش، بیش از 50 هزار نفر به تایلند و 40 هزار نفر به مالزی و دیگر كشورهای آسیایی به اجبار مهاجرت كردند و در وضعیت نامطلوبی بسر می برند.

رییس جمهوری میانمار معتقد است 800 هزار نفر از مسلمانان روهینگیایی را باید از این كشور اخراج كرد.

آساق**1611