۲۳ اسفند ۱۳۹۲، ۱۱:۵۸
کد خبر: 81086890
T T
۰ نفر
استاندار همدان: ائمه جمعه در فرهنگ سازی برای اجرای اقتصاد مقاومتی نقش آفرین باشند

همدان- ایرنا- استاندار همدان در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان همدان و ائمه جمعه شهرهای استان گفت: ائمه جمعه باید در فرهنگ سازی برای اجرای اقتصاد مقاومتی نقش آفرین باشند.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری همدان محمد ناصر نیكبخت در این نشست سیاست های اقتصاد مقاومتی را یك منشور جامع برای توسعه كشور دانست و خواستار نقش آفرینی ائمه جمعه برای اجرای هرچه بهتر این سیاست ها در استان شد.

استاندار همدان افزود : مهمترین بازوی ارشادی؛ فرهنگی و سازندگی استان و استاندار، ائمه جمعه هستند و نیازمند نصایح و ارشادات ائمه جمعه هستیم.

وی با یادآوری سابقه فرهنگی و تاریخی همدان افزود: استان همدان به نسبت این لیاقت و شایستگی از توسعه لازم برخوردار نشده است در حالی كه می توان اثبات كرد كه استان و مردمان متدین آن شایسته ترین و بهترین برای توسعه هستند.

استاندار با بیان اینكه استان همدان از فرصت های ابتدای انقلاب برای توسعه استفاده نكرده است، تصریح كرد: حتی یك دلار از دلارهای ارزان قیمت ابتدای انقلاب در این استان هزینه نشده است در حالی كه برخی از استان های كشور با استفاده از همین دلارها، استان خود را ساختند.

نیكبخت با بیان اینكه در حال حاضر استان همدان پتانسیلهای بالایی در زمینه اقتصادی دارد اما بارور نشده و با مشكلاتی نیز روبرو است اضافه كرد: از آغاز سال 92 تاكنون 21 هزار شغل در استان ایجاد شده اما از سوی دیگر 25 هزار نفر از پوشش تأمین اجتماعی خارج شده‌اند كه رشد منفی ایجاد اشتغال در استان هشدار‌دهنده است.

وی با ابراز ناخرسندی از شرایط فعلی تولید در استان، بیان كرد: وقتی به استان آمدم، از هزار و 500 واحد تولیدی فعال استان همدان در سال 88، 600 واحد تعطیل شده و 300 واحد نیز در آستانه تعطیلی قرار داشتند.

استاندار افزود: پس از بررسی ها مشخص شد كه یكی از دلایل تعطیلی واحدها، بدهی معوق بانكی است، بر این اساس با راهكار قانونی به دنبال حل این مشكل رفتیم تا با تعیین تكلیف این معوقات این واحدها احیا شوند و به عرصه تولید برگردند.

نیكبخت اعلام كرد: در این مسیر توانستیم سه هزارو 360 میلیارد ریال بدهی واحدهای تولیدی استان به بانك ها را تعیین تكلیف كنیم كه 1750 نفر ساعت برای تعیین تكلیف بدهی 300 واحد تولیدی به بانك ها وقت گذاشتیم و در نهایت 300 واحد تولیدی استان كه تعطیل شده بودند با تعیین تكلیف بدهی آنها به بانك ها، به عرصه تولید بازگشتند كه این روند ادامه دارد.

وی قانون تعیین تكلیف معوقات واحدهای تولیدی را یك ماده نجات بخش خواند و گفت: بر اساس این قانون ، واحدهای تولیدی با پرداخت پنج درصد آن در ابتدای امر و قسط بندی باقی بدهی در مدت پنج سال با نرخ سود 5 سال قبل، می توانند سرمایه در گردش جدید دریافت كرده و فعالیت كنند.

استاندار همدان خاطر نشان كرد: همزمان با تلاش برای احیای واحدهای تولیدی، تلاش برای جذب سرمایه گذاری جدید را دنبال كردیم و نتایج خوبی نیز حاصل شده است تا توسعه با ورود و فعال شدن بخش خصوصی در استان رقم بخورد.

نیكبخت با یادآوری سخنان رهبر انقلاب در دیدار اخیر مسئولین با ایشان و حضور خود در این جلسه، گفت: در این جلسه مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی مطالبی را بیان كردند كه لازم است فرمایشات ایشان در این زمینه توسط معاونت برنامه ریزی دسته بندی و برای استفاده به ائمه جمعه ارائه شود زیرا فرهنگ سازی از موارد اساسی و لازم برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است.

وی خاطرنشان كرد: بر طرف شدن تمامی مشكلات اجتماعی و فرهنگی ریشه در مشكلات اقتصادی دارد و با برطرف شدن مشكلات این حوزه ،توسعه همه جانبه استان نیز محقق خواهد شد.

استاندار اظهار داشت: در سال های گذشته با توجه با اینكه مقام معظم رهبری در نامگذاری سال، مباحث اقتصادی را مد نظر قرار دادند، نتیجه می گیریم اهمیت مسایل اقتصادی برای جامعه مد نظر است ،چون دلسوزترین فرد كشور بر آن تأكید دارند.

نیكبخت ادامه داد: اقتصاد مقاومتی كه توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است هیچ رابطه ای با اقتصاد ریاضتی ندارد و برای آمادگی كشور در مقابل بحران های مختلف برنامه ریزی شده است تا اقتصادی توانمند و پایدار، درون زا و پویا به وجود آید.

وی اضافه كرد: عمده ترین ابزارهای تحقق اقتصاد مقاومتی صادرات، تولید و ایجاد اشتغال است،

استاندار همدان افزود: ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی بارقه امیدی در جامعه ایجاد كرده است و امید وارم كه استان همدان در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی جایگاه خوبی نزد رهبری معظم انقلاب پیدا كند.

نیكبخت اجرای مرحله دوم قانون هدفمندسازی یارانه ها را به عنوان گامی اساسی در اقتصاد كشور، یادآور شد و گفت: مرحله دوم هدفمندسازی یارانه ها دقیق تر و با در نظر گرفتن سهم تولید از هدفمندی اجرا خواهد شد تا وضعیت تعطیلی واحدهای تولیدی به دلیل گرانی حامل های انرژی و حمایت نشدن، تكرار نشود.

وی با بیان اینكه دغدغه ائمه جمعه در مسائل گوناگون از جمله اقتصاد، كمتر از دولت نیست گفت: همه همگام و با وحدت رویه در فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی و هدفمند سازی یارانه ها تلاش كنیم و هدایتگری و فرهنگ سازی و حمایت از شما و اجرا از ما باشد.

استاندار با بیان اینكه انسان متعادلی هستم و حرف حق را از هر كسی باشد، می پذیرم، گفت: در انتصابات استان خدا را حاضر دیدم و گروه و جناح را داخل نكردم و تنها به انسان های معتدل كه بتوانند برای مردم كار و خدمت كنند، توجه داشتم.

نیكبخت در پایان با تقدیر از نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان، مدیر حوزه علمیه و ائمه جمعه استان در همراهی با دولت برای اجرای سیاست های كلان و ملی و مدیریت مسائل استان گفت: در استان به دنبال اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در فضایی آرام و بدور از مسائل حاشیه ای هستیم و برای اجرای این سیاست ها همراهی ائمه جمعه و روحانیت معزز استان را طلب می كنیم.

در پایان این جلسه حجت الاسلام رحیمی به عنوان مشاور استاندار در امور روحانیت و حجت الاسلام حسنی حلم به عنوان مشاور استاندار در امور فرهنگی معرفی شدند.

551