۴ تیر ۱۳۹۲، ۱۲:۱۵
کد خبر: 80711879
T T
۰ نفر
عمر مبتلايان به سرطان كبد تا سه برابر افزايش مي‌يابد

تهران - محققان دانشگاه ليدز انگليس، ويروسي را شناسايي كردند كه عوارض سرطان كبد را از بين مي برد و طول عمر مبتلايان اين بيماري را تا سه برابر افزايش مي‌دهد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از نشریه 'نیچر مدیسین'، ویروسی كه تاكنون برای كنترل بیماری آبله به‌كار می‌رفت، قابلیت كاهش عوارض سرطان كبد و افزایش طول عمر مبتلایان به این بیماری كشنده را دارد.

نمونه‌ای از این ویروس كه با استفاده از مهندسی ژنتیك تولید شده و به نام 'جی‌ایكس 594' مشهور است، می‌تواند عوارض سرطان كبد را تا اندازه عوارض سرماخوردگی كاهش دهد و میانگین عمر مبتلایان به این بیماری را تا سه برابر افزایش دهد.

در مطالعاتی كه توسط محققان دانشگاه لیدز انجام گرفت، 30 نفر از مبتلایان به بیماری هپاتوسلولار (نوعی سرطان كبد) در قالب دو گروه مورد آزمایش قرار گرفتند و مقادیر متفاوتی از ویروس اصلاح شده، در عرض یك ماه به طور مستقیم به كبد آن‌‌ها تزریق شد.

گروه اول كه میزان كمتری از ویروس را دریافت كرده‌ بودند، به طور متوسط 7/6 ماه و گروهی كه مقدار بیشتری از ویروس را دریافت كردند به طور متوسط 1/14 ماه به زندگی خود ادامه دادند.

دو نفر از بیماران كه مقادیر بسیار زیادی از ویروس را دریافت كردند، پس از گذشت دوسال از درمان، هنوز هم به زندگی خود ادامه می‌دهند. این در حالی است كه بر اساس تحقیقات قبلی، موثرترین درمان این بیماری كه 'سورافنیب' نام دارد، طول عمر بیماران را حداكثر تا سه ماه افزایش می‌دهد.

نكته جالب توجه این است كه 'ویروس جی‌ایكس' علاوه بر تومور سرطانی كبد، به هر تومور سرطانی دیگری كه خارج از كبد وجود دارد نیز حمله می‌كند.

محققان بر این باورند كه با تزریق مستقیم این ویروس به جریان خون، می توان انواع سرطان را درمان كرد.

تا كنون بیش از 200 نفر از مبتلایان به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان كلیه و پوست، توسط این ویروس درمان شدند ، اما بدن تمام آن‌ها نسبت به درمان عكس‌العمل مثبت نداشته و هنوز علت عدم تاثیر این ویروس در بدن برخی از بیماران مشخص نشده است.

این شیوه درمانی جدید در مقایسه با شیمی‌درمانی اثرات سوء كمتری برای بیماران دارد و عوارض جانبی آن نیز ناچیز است. در صورتی كه اثبات شود این شیوه درمانی در درازمدت موثر است، ظرف 5 سال نمونه تجاری آن در اختیار بیماران قرار خواهد گرفت.

گزارش كامل این تحقیقات در شماره اخیر نشریه نیچر مدیسین (Nature Medicine) به چاپ رسیده است.

علمی(6) ** 9259**1581
۰ نفر