۱۸ آذر ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7984127
T T
۰ نفر
مذاکرات فنی ایران و چین درباره ساخت راه آهن سریع السیر تهران - مشهد آغاز می شود ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/18 اقتصاد.ایران.چین.راه آهن پکن - مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران از آغاز مذاکرات فنی ایران و چین درباره ساخت راه آهن سریع السیر تهران - مشهد در 10 روز آینده خبر داد.
عبدالعلی صاحب محمدی که به چین سفر کرده است،روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا در پکن اظهار داشت : درصورت توافق نهایی ، خط آهن سریع السیر تهران - مشهد با قطارهایی با سرعت 350 کیلومتر در ساعت، ایجاد خواهد شد.
وی گفت:موضوع ساخت راه آهن سریع السیر تهران - مشهد در دست مذاکره است و در سفر چین ، نمایندگان وزارت راه و ترابری و وزارت راه آهن چین مشخص شدند.
صاحب محمدی گفت : مرحله نخست این طرح مربوط به مسیر تهران - مشهد است و در مرحله دوم مسیر تهران - قم - اصفهان خواهد بود.
وی پیش بینی کرد در صورت توافق نهایی این طرح ظرف چهارسال اجرایی شود.
وی با اشاره به تجربه و پیشرفت خوب چین در توسعه خطوط ریلی پرسرعت و ایجاد مراکز کنترل ترافیک ریلی اظهار داشت : در مذاکرات با طرف های چینی با آنان درباره جذب سرمایه گذاری شرکت های چینی مذاکره و گفت و گو شد.
به گفته مدیرعامل راه آهن ایران، انتقال دانش فنی برای ساخت لوکوموتیو ، ایجاد مرکز کنترل ترافیک برای کنترل وهدایت قطارهای مسافربری وباری و تولید ریل باهمکاری کارخانجات فولاد ایران از دیگر محورهای مذاکرات هیات های ایرانی و چینی بوده است.
حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری ایران روز گذشته در ملاقات با لیو جیجون وزیر راه آهن چین گفت : جمهوری اسلامی ایران از تمامی شرکت های معتبر چینی که مورد تایید وزارت راه آهن چین هستند، برای مشارکت در پروژه های ریلی و سرمایه گذاری در این طرحها استقبال می کند.
بهبهانی با تاکید بر لزوم تسریع در اجرایی شدن قراردادهای امضا شده میان دوکشور خاطر نشان کرد : تشکیل کمیته جامع حمل و نقل ریلی میان دوکشور می تواند در تسریع همکاری های دوجانبه موثر باشد.
در این دیدار طرفین همچنین بر اتصال خطوط ریلی ایران و چین از طریق کشورهای قرقیزستان ، تاجیکستان و افغانستان تاکید کردند.
وزیران راه و ترابری ایران و راه آهن چین همچنین در مذاکرات خود بر تشکیل شرکت های مشترک جهت ساخت علائم راه آهن ، لوکوموتیو ، واگن های مسافری به همراه انتقال تکنولوژی و دانش فنی تاکید کردند.
چین تجربه خوبی در صنعت حمل و نقل ریلی دارد و این کشور هفته گذشته قطار سریع السیر با سرعت 486 کیلومتر در ساعت را با موفقیت مورد آزمایش قرار داد.
بدون شک ، جمهوری اسلامی ایران که در جنوب غربی آسیا و در منطقه خاورمیانه قرار گرفته است نقطه اتصال بسیاری از کشورهای منطقه به شمار می رود و سرمایه گذاری و استفاده از تجارب کشورهای دیگر در صنعت حمل و نقل ریلی و قطارهای باسرعت بالا می تواند موقعیت ویژه کشورمان را به طور چشمگیری ارتقاء داده و زمینه توسعه روزافزون کشورمان را فراهم سازد.
آساق ** 275 ** شماره 024 ساعت 08:46 تمام
۰ نفر