۱۸ آبان ۱۳۸۳، ۰:۰۱
کد خبر: 6745841
T T
۰ نفر
کارشناسان : حمل و عرضه ماهی در بندرانزلی بهداشتی نیست # بندرانزلی، خبرگزاری جمهوری اسلامی 18/08/83 داخلی.اجتماعی.بهداشت.ماهی حمل و عرضه ماهی در بندرانزلی برغم اجرای طرحهای اداره کل شیلات گیلان، همچنان باکسب جایگاه بهداشتی مورد نیاز جامعه فاصله دارد. هم اکنون ماهی های صید شده با شن و ماسه به بازار حمل می شود و در بازار اغلب روی پیاده روهای آلوده تخلیه و بدون استفاده از یخ بر طبقها و میزهای مخصوص به خریداران عرضه می شود. بگزارش ایرنا، این درحالی است که به گفته کارشناسان حمل و عرضه غیرـ بهداشتی ماهی موجب آلودگی آن و در نتیجه انتقال آلودگی به مصرف کنندگان می شود. رییس اداره دامپزشکی بندرانزلی تاکید کرد: ماهی صید شده باید در محل صیدگاه با آب بهداشتی شستشو داده و از شن و ماسه پاک شود و سپس در سبدهای پلاستیکی تمیز به بازار عرضه گردد. دکتر " علیرضا حنیفی" خاطرنشان کرد: با این کار اجرام میکربی موجود در آب دریا و شن و ماسه ساحل از سطح بدن ماهی شسته می شود. وی افزود: در مناطقی که سردخانه سیار و ثابت و سایر امکانات مربوط به فراوری ماهی ندارند، ماهی در معرض فساد ناشی از افزایش دما قرار می گیرد. به گفته وی برای رفع این مشکل باید در مسافت های کوتاه ماهی های شسته شده در صیدگاه را در داخل سبد همراه پودر یخ به بازار یا مراکز فرآوری حمل نمود تا درجه حرارت در حدود صفر تا سه درجه ثابت نگه داشته شود. دکتر حنیفی افزود: مدت زمان نگهداری در یخ نباید طولانی شود بلکه امعاء و احشاء ماهی باید به سرعت تخلیه و فراوری شود تا از کیفیت گوشت ماهی کاسته نشود. به گفته وی انجماد و فریز ماهی در 18 درجه سانتی گراد زیر صفر موجب افزایش زمان نگهداری آن می شود. رییس اداره دامپزشکی بندرانزلی تماس فیزیکی افراد را یکی دیگر از عوامل آلودگی ماهی عنوان کرد. وی افزود: باکتری هایی که در ایجاد مسمومیت های غذایی اسهال و التهاب معده و روده نقش دارند بیشتر از طریق افرادی که با ماهی سر و کار دارند و بهداشت فردی را رعایت نمی کنند و یا از راه تماس با اشیاء و وسایل کار آلوده و ریختن ماهی روی زمین منتقل می شوند. دکتر حنیفی تاکید کرد:ماهی فروشان علاوه بر این که باید کارت ویژه تندرستی داشته باشند ملزم به رعایت دقیق مقررات دامپزشکی مربوط به فرآورده های خام دامی می باشند. به گفته وی ماهی تازه باید به صورت شسته و عاری از شن و ماسه روی میزهای استیل، آلمینیومی یا ویترین های شیشه ای همراه با یخ عرضه شود. رییس اداره دامپزشکی بندرانزلی از مصرف کنندگان خواست بعنوان مروج و مشوق بهداشت ، ماهی را از ماهی فروشانی که بهداشت را کاملا رعایت می کنند خریداری نمایند و مراتب تخلف را در اسرع وقت به شبکه های دامپزشکی گزارش دهند. دکتر حنیفی گفت: این عمل باعث ارتقاء فرهنک عرضه بهداشتی مواد غذایی بخصوص فرآورده های شیلاتی می شود. رییس شبکه بهداشت بندرانزلی نیز نحوه حمل و عرضه ماهی را غیربـهداشتی می داند. دکتر"محمدرضاخصالی" می گوید، تقریبا اغلب ماهی فروشان ماهی را روی پیاده رو خالی می کنند و بدون شستن و رعایت دیگر موازین بهداشتی به خریداران عرضه می کنند. وی می افزاید: طبق قانون باید مراکز غیربهداشتی تعطیل شود اما ما فاقد پشتوانه اجرایی هستیم. به گفته وی مسوولان اجرایی به دلیل نگرانی از بیکار شدن افراد و تبعات منفی آن از تعطیل کردن مراکز غیربهداشتی خودداری می کنند. یکی از کارشناسان فرمانداری نیز در این مورد گفت: بحث ایجاد یک بازار بهداشتی ماهی در انزلی از چند سال پیش مطرح بود اما تاکنون به جایی نرسیده است. با این تفاسیر چنین بنظر می رسد که کنترل بهداشت حمل و عرضه ماهی به تنهایی از عهده متولیان خارج است. بنابر این بهترین مجریان بهداشت خود مردم هستند آنها می توانند با خرید ماهی از عرضه کنندگان بهداشتی ماهی و خرید نکردن از مراکز غیربهداشتی ، فروشندگان را مجبور به رعایت بهداشت کنند. رسانه ها به ویژه رسانه های تصویری نیز باید به مردم یادآور شوند گرچه ماهی دارای پولک است اما میکرب و آلودگی به راحتی از آن عبور کرده و ماهی را آلوده می سازد. البته مجریان نیز باید کار خود را جدی گرفته و از صیدگاه تا بازار بر حمل و عرضه بهداشتی ماهی نظارت داشته باشند. برخورد جدی با تخلف کنندگان از مسائل بهداشتی در کنار عدم خرید مردم از این افراد مسلما می تواند بهداشت مراکز فروش ماهی را ارتقاء دهد. همچنین متولیان مسائل شهری باید بعد از گذشت سالها سرانجام فکری به حال ساخت یک بازار بهداشتی ماهی در این شهر صیادی، گردشگرپذیر بنمایند. 620/321 /604
۰ نفر